Parmigiano Napisano 7 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2016 Postanowiłem pomóc AFPOS i kupiłem zamszowe oxfordy: AS1.jpg AS.jpg Nie planowałem, jednak za 144 GBP nie można się oprzeć. Czy ten kolor zamszu wygląda tak w rzeczywistości.? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 7 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2016 Czy ten kolor zamszu wygląda tak w rzeczywistości.? Buty jeszcze nie dotarły. Mam nadzieję, że Pan z DPD odwiedzi mnie do piątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 7 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2016 Urocze . Również nie mogłem się oprzeć, bo cholercia- mieli mój rozmiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 7 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2016 Ja ostatnio w ten sposób pomogłem im z parą Herrick'ów. To już moje trzecie AS'y i wiem, że nie ostatnie (zapewne Ramsey i być może Hunt). Czekam też na ew. akcję zakupu grupowego u producenta . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Gorąco polecam wyprzedaż AFPOS, gdyż takiej ceny, jaką mają w wyprzedaży, nie uzyskamy ze sklepu fabrycznego. Grupowe zamówienie miało być wiosną, jednak nie miałem na to czasu. Najbliższa akcja sierpień lub wrzesień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shinobi Napisano 7 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2016 Ok, w takim razie spokojnie śledzę ofertę sklepu. Dzięki . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
De Lasalle Napisano 7 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2016 Wszystko zależy od kopyta, których AS ma całkiem sporo. Są kopyta dosyć szerokie (np. 87) a są również kopyta bardzo wąskie. Na przykład 109 to najwęższe kopyto z jakim się do tej pory spotkałem w butach RTW. W które się świetnie mieszczę, jak na posiadacza stopy w rozmiarze szerokiego f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shinobi Napisano 7 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2016 U mnie z kolei kopyto 109 jest całkiem "pojemne" i komfortowe w porównaniu np. do kopyta 962 w Yanko (jedyne oxfordy, w których nie schodzi mi się przyszwa i to całkiem mocno, jak na moje mniemanie), także sądzę, że kwestia budowy konkretnej stopy może mieć istotne znaczenie, czasem chyba nawet większe, aniżeli nam się wydaje. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
De Lasalle Napisano 8 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2016 Jasne, ja mam jakieś oxfordy G Yanko i kopyto jest zupełnie nie dla mnie. Jakoś je rozchodziłem, lecz za cenę okazałego V przyszwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 9 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2016 Czy ten kolor zamszu wygląda tak w rzeczywistości.? Buty dotarły. Jestem bardzo zadowolony z zakupu. Kolor ze zdjęcia jest odrobinę ciemniejszy od rzeczywistego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 9 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2016 Buty dotarły. Jestem bardzo zadowolony z zakupu. Kolor ze zdjęcia jest odrobinę ciemniejszy od rzeczywistego. No to super . Moje jeszcze gdzieś w Holandii, więc pewnie dopiero w przyszłym tygodniu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friedman Napisano 10 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2016 Jak porównalibyście kopyto 742 do Yankowego 915? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 10 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2016 W tym samym rozmiarze ja w butach na kopycie 742 mam więcej miejsca w podbiciu. Długość i szerokość bardzo podobnie (może 742 są minimalne węższe). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friedman Napisano 10 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2016 To bardzo dobra informacja, bo właśnie zamówiłem w ciemno ten sam rozmiar co w Yanko . Jeszcze pytanie dodatkowe: jaki kolor pasty i kremu do koloru Mahogany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 10 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2016 Jeszcze pytanie dodatkowe: jaki kolor pasty i kremu do koloru Mahogany? Ja używam do AS w kolorze Mahogany kremu Saphira w kolorze 04 (brown) i wosku w kolorze 34 (havane). Chyba sprawdzają się całkiem nieźle, ostatnio pokazywałem buty tutaj: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/4-co-mam-dziś-na-sobie/?p=217256 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 10 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2016 Na stronie jakiegoś sklepu z butami AS czytałem, że sugerują krem Saphir 09 (Mahogany). Z moich doświadczeń wynika, że używanie tego kremu powoduje, że kolor butów "wędruje" ku czerwieni, a przynajmniej ku czerwonej poświacie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 10 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2016 Jeszcze pytanie dodatkowe: jaki kolor pasty i kremu do koloru Mahogany? Jeżeli chciałoby się Tobie poczytać, to tutaj zamieściłem opis pierwszej obróbki 2 par AS właśnie w tym kolorze: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/259-alfred-sargent/?view=findpost&p=191549 Może się przyda 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. fan_dobrego_buta Napisano 10 Czerwiec 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2016 Porównanie kolorów butów Alfred Sargent na kopycie 724 oraz 1966 - może pomoże osobom zastanawiającym się nad "zamszakami" w kolorze Tobacco. Niestety zdjęcia robiłem przy słabym "słońcu". Od lewej AS Piccadilly Tobacco, Moore Chestnut, Moore Cherry, Herring Drake 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brazzi Napisano 17 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2016 Porównanie kolorów butów Alfred Sargent na kopycie 724 oraz 1966 - może pomoże osobom zastanawiającym się nad "zamszakami" w kolorze Tobacco. Niestety zdjęcia robiłem przy słabym "słońcu". Od lewej AS Piccadilly Tobacco, Moore Chestnut, Moore Cherry, Herring Drake Dzięki temu porównaniu zdecydowałem się na zakup. Odwzorowanie koloru zdecydowanie lepsze niż na stronie afpos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friedman Napisano 17 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2016 Wczoraj dostałem paczkę z modelem Piccadilly. Pierwsze wrażenie bardzo dobre - skóra miękka, ładnie się łamie; są bardzo wygodne. Jeżeli chodzi o porównanie 742 z kopytem 915, to faktycznie - wypadają bardzo podobnie, tylko 742 jest minimalnie węższe w palcach i równie niewiele dłuższe; miejsca w podbiciu więcej ma 742. Ogólnie - polecam ten sam rozmiar dla tych kopyt. Przy cenie 144 GBP value for money dąży do nieskończoności . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 17 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2016 Cieszę się, że mogłem pomóc. Kopyto 742 jest b wygodne. W tym tygodniu chodziłem w AS Moore Chestnut (pierwszy raz w terenie) i już dziś nie mogę się doczekać naszej kolejnej wyprawy służbowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 20 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2016 Dzięki zdjęciom kolegi F_D_B także zdecydowałem się na zakup, kolor tobacco chodził za mną juz od dłuższego czasu mam tylko nadzieję,że numeracja jest podobna jak w C.Jones:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 20 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2016 Jest podobna, zdecydowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 20 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2016 Parmigiano - będziesz zadowolony z tego zakupu. Kopyto 742 jest rewelacyjne a kolor przepiękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 23 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2016 Buty dotrały,bardzo wygodne jednak odcień tobacco bardziej jasny niz na zdjęciach kolegi FDB zastanawiam się czy zastosowanie ciemniejszego nano spray przyciemni odrobinę odcień zamszu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 23 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2016 Ja przyznam, że w tym konkretnym modelu, kopyto i kolor zamszu (u Marcina na zdjęciach kolor jest fajniejszy ) mnie i kota jednak nie przekonały i odesłałem: EDIT: żeby jednak nie być stratnym o jedną parę, wymieniłem na podobne "teżzamszowe" u cheaneya : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi