Skocz do zawartości

Paul Sargent Shoes (dawniej Alfred Sargent)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Noś jak pirat mówi i się nie przejmuj.

Dzięki! Tak jak pisałem - stan zużycia podeszwy za pierwszym razem nie odbiega od tego, co obserwuję w innych markach. Problematyczne wydają się tylko pojawiające się nici.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kupiłem niedawno na forum Herring Charles II oxford (Alfred Sargent). To moja druga para AS (obie, co prawda, zrobione dla innej marki).

Piękne buty. Ja je porównam z Yanko - kilka par miałem w rękach czy na nogach - to uderza jakość skóry, mocnej, a jednocześnie miękkiej, elastycznej, świetnie się dopasowującej do stopy.

Wygoda bez porównania wyższa niż Yanko, które chyba odpuszczę, właśnie z powodu twardej skóry.

Warto polować na AS na wyprzedażach itd. :)

Opublikowano

Oj warto. Chciałbym tylko a propos kopyta 109 na którym są Charles II dodać że ze wszystkich butów, które mam to kopyto jest najwęższe w palcach - nie każdy w nie wejdzie. Mi zdecydowanie wygodniej jest w butach pol rozmiaru większych niż zazwyczaj noszę.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Swoją drogą - jakich prawideł używacie dla kopyta 724 i w jakim rozmiarze w stosunku do rozmiaru buta? Może jest tu ktoś, kto nie ma specjalnie "skopyconych"? Bo jednak 80 funtów za prawidła to nie moje progi, a takie zwykłe za sześć dych (złotych, dla odmiany) będą, jak sądzę, zupełnie niedopasowane do kształtu noska. Nie chciałbym wypchać sobie butów.

Opublikowano

A ja nie :), przynajmniej nie całkowicie. Jak dla mnie, model Moore jest niepotrzebnie/zbyt szeroki w najszerszym miejscu. Oczywiście nadal są to bardzo ładne buty, ale wolę bardziej opływowe kształty C&J - wygoda identyczna (jak dla mnie), kształty bardziej subtelne.

Opublikowano

Kopyto 724 jest, jak dla mnie, fantastyczne. Model Moore jest bardzo wysoko na mojej iście życzeń ;)

U mnie tak samo, Moore cherry to must have :) Cena regularna jest jednak mocno zaporowa, więc gdy zobaczyłem na wyprzedaży te Piccadilly, nie wahałem się nawet przez moment - takie second best, ale cieszy bardzo ;)

• Oceniam pozytywnie 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja ostatnio w ten sposób pomogłem im z parą Herrick'ów. To już moje trzecie AS'y i wiem, że nie ostatnie (zapewne Ramsey i być może Hunt). Czekam też na ew. akcję zakupu grupowego u producenta ;-).

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Jeśli mogę dodać, to w moim przypadku zakup butów AS na kopytach 87 oraz 109 wiązał się z przeskokiem o 0.5 wyżej od mojego rozmiaru w innych markach, np. Shoepassion czy Yanko. W butach AS noszę 10.5, a we wszystkich innych 10 (UK).

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk