Skocz do zawartości

Paul Sargent Shoes (dawniej Alfred Sargent)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja ostatnio w ten sposób pomogłem im z parą Herrick'ów. To już moje trzecie AS'y i wiem, że nie ostatnie (zapewne Ramsey i być może Hunt). Czekam też na ew. akcję zakupu grupowego u producenta ;-).

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Gorąco polecam wyprzedaż AFPOS, gdyż takiej ceny, jaką mają w wyprzedaży, nie uzyskamy ze sklepu fabrycznego.  

Grupowe zamówienie miało być wiosną, jednak nie miałem na to czasu. Najbliższa akcja sierpień lub wrzesień.

Opublikowano

Wszystko zależy od kopyta, których AS ma całkiem sporo. Są kopyta dosyć szerokie (np. 87) a są również kopyta bardzo wąskie. Na przykład 109 to najwęższe kopyto z jakim się do tej pory spotkałem w butach RTW.

W które się świetnie mieszczę, jak na posiadacza stopy w rozmiarze szerokiego f :)

Opublikowano

U mnie z kolei kopyto 109 jest całkiem "pojemne" i komfortowe w porównaniu np. do kopyta 962 w Yanko (jedyne oxfordy, w których nie schodzi mi się przyszwa i to całkiem mocno, jak na moje mniemanie), także sądzę, że kwestia budowy konkretnej stopy może mieć istotne znaczenie, czasem chyba nawet większe, aniżeli nam się wydaje.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Na stronie jakiegoś sklepu z butami AS czytałem, że sugerują krem Saphir 09 (Mahogany). Z moich doświadczeń wynika, że używanie tego kremu powoduje, że kolor butów "wędruje" ku czerwieni, a przynajmniej ku czerwonej poświacie.

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Porównanie kolorów butów Alfred Sargent na kopycie 724 oraz 1966 - może pomoże osobom zastanawiającym się nad "zamszakami" w kolorze Tobacco. Niestety zdjęcia robiłem przy słabym "słońcu".

Od lewej AS Piccadilly Tobacco, Moore Chestnut, Moore Cherry, Herring Drake 

Dzięki temu porównaniu zdecydowałem się na zakup. Odwzorowanie koloru zdecydowanie lepsze niż na stronie afpos.

Opublikowano

Wczoraj dostałem paczkę z modelem Piccadilly. Pierwsze wrażenie bardzo dobre - skóra miękka, ładnie się łamie; są bardzo wygodne.

Jeżeli chodzi o porównanie 742 z kopytem 915, to faktycznie - wypadają bardzo podobnie, tylko 742 jest minimalnie węższe w palcach i równie niewiele dłuższe; miejsca w podbiciu więcej ma 742. Ogólnie - polecam ten sam rozmiar dla tych kopyt.

Przy cenie 144 GBP value for money dąży do nieskończoności :).

Opublikowano

Ja przyznam, że w tym konkretnym modelu, kopyto i kolor zamszu (u Marcina na zdjęciach kolor jest fajniejszy  :) )  mnie i kota jednak nie przekonały i odesłałem:

post-6001-0-96605800-1466701367_thumb.jppost-6001-0-16863900-1466701378_thumb.jppost-6001-0-91094100-1466701388_thumb.jp

EDIT: żeby jednak nie być stratnym o jedną parę, wymieniłem na podobne "teżzamszowe" u cheaneya  :twisted:  :

post-6001-0-22417500-1466701850_thumb.jp

• Oceniam pozytywnie 1