blekit Napisano 16 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2015 @Lorentz czyzbys jednak skusił się na burgundowe Devoke? Jeśli tak, to mam nadzieje ze bedą się dobrze nosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lorentz Napisano 16 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2015 @Lorentz czyzbys jednak skusił się na burgundowe Devoke? Jeśli tak, to mam nadzieje ze bedą się dobrze nosić Skusiłem się, chociaż mam zagwozdkę... Devoke w 9,5 albo Dervent (półbuty) w 9. Muszę do rana zdecydować. Zastanawiam się jak mocno się rozbiją, masz już jakieś spostrzeżenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 16 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2015 Miałem je na razie raz na nogach, trudno mi wyrokować. Na pewno są sporo węższe od Tiverton, ale od pierwszego wyjścia wygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lorentz Napisano 16 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2015 Miałem je na razie raz na nogach, trudno mi wyrokować. Na pewno są sporo węższe od Tiverton, ale od pierwszego wyjścia wygodne. A jak na długość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 17 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2015 Na długość są dobre, palce nie dotykają przodu buta. Chyba porównywalne z Tiverton, ale szerokość też ma swój wpływ na wrażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 17 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2015 Buty odebrałem wczoraj i jestem z nich bardzo zadowolony. Świetne kopyto, bardzo ładny kolor i dobra skóra. Z uwagi na fakt, że jestem, jak to nazwał mnie kiedyś @xkoziol, detalistą do paru rzeczy mógłbym się przyczepić (tylko po co?), ale z drugiej strony mam pełną świadomość, że wiele marek obuwniczych GYW sprzedałoby te buty jako w pełni wartościowe i miałyby... rację Jednocześnie chciałbym podziękować za pomoc w podjęciu, jak się okazuje, trafnej decyzji co do rozmiaru zamówionych AS Drake zarówno fanowi_dobrego_buta jak i eye_lipowi. Buty na kopycie 1966 są równie wygodne co Yanko 915 w tym samym rozmiarze, a w podbiciu nawet lepsze (przyszwa schodzi się niemal idealnie od początku). Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 18 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2015 Dziś przymierzyłem AS dla J. Crew Plain. Fantastyczne! znacznie lepsze jakościowo i estetycznie niż posiadane przeze mnie barmorale Yanko. Jak tylko znajdę czas - dam fotki oraz opis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 18 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2015 Herring Moriarty by AS 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 18 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2015 Na stronie Herringa Edward II za 137 GBP , UK8 - zwrot klienta!!! Super okazja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 18 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2015 Oj Marcin, kusisz... Ale mimo, ze mam slaba silna wole, to chyba mi sie uda powstrzymac. BTW - dzis drugi pelny dzien w Huntach i jestem coraz bardziej zachwycony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 18 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2015 Miło mi to słyszeć, że jesteś zadowolony z Huntów. BTW- ten zwrot to jest super okazja. Dla mnie - nie mój kolor. M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 26 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2015 Panowie, potraktowałem Renowatorem, a potem dwukrotnie kremem Saphir Pommadier swoje nowe AS dla Crew (skóra niewykończona). I doszło do takiego fenomenu. Na żywo te nierównomierności są wyraźniej widoczne. Czemu krem tak nierówno zabarwił? Ciekawe, czy z czasem i kolejnymi warstwami to się wyrówna. Mnie to nie przeszkadza, nawet bardzo się podoba i pasuje do charakteru tych butów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 26 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2015 @Miro - dziwna sprawa. Nigdy nie miałem takiej sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 26 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2015 Kremowałem na pewno dobrze, równomiernie, nie przesadzając z ilością, co warstwę odczekując, polerując itd. Dziś nałożyłem trzecia warstwę - która jeszcze nieco uwyraźniła ten "wzór". Wyglądają na dostatecznie już nakremowane, w odniesieniu do innych moich butów, w tym tych lepszych, czyli Yanko i Loake 1880. Poza tym "wzorem" wszystko wydaje się bez zarzutu ze skórą, krem się dobrze wchłonął, nie ściera się itd, - słowem nic złego się nie dzieje. Marcin, takie skóry niewykończone kremowałeś na sucho czy na wilgotno? Ja podejrzewam, że skóra była nierównomiernie wykończona w jakimś procesie chemicznym i jedno miejsca bardziej przyjęły pigment, inne mniej. Robiłem teraz próby i się dokładnie przyglądałem - ilość kremu nie ma związku bezpośredniego z nasyceniem kolory tych "smug". Od pierwszego zetknięcia się z kremem jedne miejsca ciemniały, a inne nie. Tak jakby nierównomiernie nawoskowany papier w różnym stopniu przyjmował wilgoć, Sądzę, że to już tak zostanie. Zabawna sytuacja, bo w ostatniej promocji Yanko z patynowaniem miałem zamiar spatynować buty w podobny nierównomierny wzór, który nawiązywałby wizualnie do leśnej ściółki. No i chyba mam za darmo, istny cyrk No ale że to się zdarzyło w butach AS... Na żywo zwór jest kilka tonów wyraźniejszy niż na fotce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 26 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2015 Ja każde buty traktuję Renowatorem a potem Pammadier. Nigdy nie miałem takiej reakcji skóry. Myślę, że więcej na temat zachowania skóry i ewentualnego powodu mogą się wypowiedzieć koledzy pracujący za skóra zawodowo. Oczywiście napiszę do AS aby to wyjaśnić. Ciekaw jestem czy podobna reakcja będzie w prxypadku butów Tanatosa70? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek2011 Napisano 26 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2015 Miro - to wygląda całkiem dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 26 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2015 Marek, w jakim sensie wygląda dobrze? Marcin, miło, że napiszesz. Ciekawe, co powiedzą. Dodam, że krem nie jest przeterminowany czy coś. Na inne buty działa normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Napisano 28 Grudzień 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2015 No O.K. Wywołany do tablicy przez Marcina postanowiłem w końcu zabrać się za trzewiki z ostatniej akcji, w których posiadanie dzięki jego (Marcina) grzeczności, wszedłem. Nadarzyła się wyśmienita okazja, jako że „na dniach” otrzymałem swoje pierwsze monki (jak widać każdy do nich w końcu dorasta ), które również okazyjnie udało mi się zakupić w AFPOS. Buty pochodzą od tego samego producenta (AS) i co więcej- wykonane są z tej samej skóry, w tym samym kolorze- mahogany, na tym samym kopycie: 87, na identycznej skórzanej podwójnej podeszwie. Jedne i drugie zakupione jako „seconds” za podobnie niewielkie (relatywnie ) pieniądze. Wydaje mi się, że monki to również model wykonywany dla J Crew. W tej relacji skupię się jedynie na "gorącej" kwestii przygotowania skóry do użytkowania, bez wdawania się w kwestie jakości wykonania, wygody kopyta itd. Tak w skrócie: jest więcej niż dobrze, ale jednak oczko niżej niż C & J. Moim zdaniem: poziom Church Custom Grade . Dla porządku dodam, że i jedne i drugie buty posiadają minimalne wady. W trzewikach jest to drobne „skaleczenie” skóry, w monkach: miejscowe mocniejsze wybarwienie (opisane na stronie sklepu i w mailu promocyjnym, jaki od nich otrzymałem). Generalnie: "duperele" . Ciekawostką jest fakt, że trzewiki nie mają żadnych oznaczeń producenta (brak wytłoczenia na skórzanej podeszwie oraz czysta wkładka), monki posiadają oznaczoną przez AS podeszwę, ale również nieopisaną wkładkę. Ad rem: mimo opisanych wyżej podobieństw/identyczności w zakresie typu użytej skóry i jej teoretycznego wybarwienia, widać różnicę: buty z fabryki (trzewiki) są niewykończone. Stąd ich jednorodna kolorystyka, taka bardziej „koniakowa” niż mahoniowa. Nie ukrywam, że taka barwa podoba mi się i postanowiłem jej, w miarę możliwości nie zmieniać zbytnio. Monki zostały fabrycznie wykończone. Stan „dziewiczy” butów obrazuje poniższa fotografia: Tak, jak wyżej wspomniałem, kolor trzewików odpowiadał mi, a biorąc pod uwagę doświadczenia kolegi Miro miałem obawy o zachowanie skóry podczas stosowania ciemniejszego kremu. Poza tym, nie mam żadnego doświadczenia z "niewykończonymi" skórami i nie chciałem "nabroić". Po rutynowym zastosowania renowatora, nałożyłem na jedną i drugą parę warstwę koniakowego pommadiera. Dla trzewików powtórzyłem proces, monki zaś pokryłem warstwą kremu w kolorze mahoniowym. Efekt widoczny na poniższej fotografii: Tak minęły mi dwie godziny. Teraz sięgnąłem po pastę w kolorze jasnego brązu- jedna warstwa. Dalej pracowałem z pastą „tabakową” i kostką lodu . Szczegóły sobie podaruję. Efekt po dobrej godzinie widoczny poniżej. Zarówno z wyników pracy na trzewikach jak i monkach jestem zadowolony: I jeszcze mała prezentacja „na powietrzu” z udziałem "wiadomokogo" . Od kilku dni mieszkamy w nowym miejscu i kot jest średni we współpracy- ogarnia przestrzeń i jest chyba lekko "nafufkany" : 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 28 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2015 Wyszło super!!!! Chyba ta kostka lodu pomogła. Ciężko mi porónywać AS do C&J, gdyż od tego drugiego producenta mam tylko 1 parę oxfordów zamszowych. Należy jednak zanaczyć, że byty produkowane dla JCrew, są wykonane "skromniej" od AS Exclusive Range i oczywiście od AS Handgrade Range. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 28 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2015 Wyszło super!!!! Chyba ta kostka lodu pomogła. Kostka lodu zawsze i wszędzie pomaga... na to i na owo Oczywiście buty są świetne i to, że swoje crocketty pozycjonuję odrobinę wyżej, nic AS-om nie ujmuje. Zresztą pewnie masz rację: egzemplarze wykonywane na "zewnętrzne" zamówienie nie muszą i nie są tymi topowymi. Uczciwie trzeba jednak przyznać, że ich cena też była inna. O ile pamiętam, w naszym zamówieniu "grupowym", buty wykonane dla J. Crew były najtańsze. W każdym razie z zakupu tak jednych, jak i drugich jestem bardzo zadowolony. Jeszcze raz dziękuję Marcinie za sprawną organizację akcji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 28 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2015 Cała przyjemność po mojej stronie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lorentz Napisano 2 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2016 Koledzy, http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?&brandid=6&shoeid=7583&x=1 William II w zamszu albo w czerni na kopycie 109 za 860 zł (pół ceny). Prawie cała rozmiarówka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 2 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2016 super cena! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 4 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2016 Na AFPOS pojawiło się kilka nowych modeli produkowanych dla sklepu. Cena regularna 285 funtów. Np. takie. Ładne kopyto i fajny diamentowy broging (znany np z Wildsmitha produkowanego przez AS): http://www.afinepairofshoes.co.uk/products/piccadilly-mahogany-calf-semi-brogues 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 9 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2016 Namawialiście Panowie kiedyś, żebym się przemógł i zrobił parę zdjęć butom AS Drake. Wygoniłem rodzinę z domu i zdjęcia zrobiłem Ale niestety doskonale widać, że fotografowanie to nie jest mój konik Jedne z najwygodniejszych moich butów, ślizgają się jednak niemiłosiernie 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi