Skocz do zawartości

Elegancka i ergonomiczna torba

elegant

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, jak oceniacie poniższą torbę:

http://www.saddlebackleather.com/Classi ... ategory=83

jako komponent stroju do pracy w korporacji (bankowość inwestycyjna)?.

Nigdy nie miałem styczności z praca w korporacji ale jeżeli chodzi o samą firmę Saddleback to jestem ich produktami zachwycony. Skóry są bardzo dobre jakościowo, przy odrobinie nakładów czasowych pięknie się starzeją. Same konstrukcje są wytrzymałe. Posiadam ich water bag, sredni duffel bag i nie mogę o nich złego słowa napisać.

Nigdy nie miałem styczności z praca w korporacji ale jeżeli chodzi o samą firmę Saddleback to jestem ich produktami zachwycony. Skóry są bardzo dobre jakościowo, przy odrobinie nakładów czasowych pięknie się starzeją. Same konstrukcje są wytrzymałe. Posiadam ich water bag, sredni duffel bag i nie mogę o nich złego słowa napisać.

Dokładnie te same opinie słyszałem! Dlatego też tak się zastanawiam nad tym Briefcase Thin bo nie ukrywam, że bujanie się z jakimś Wittchenem (btw. droższym) w tym momencie nie ma sensu.

Patrzę jeszcze na tą http://www.longchamp.com/en/briefcase-v ... 00612.html ale dopiero zaczynam robić research jak się ma cena do jakości. Nigdy wcześniej się z tego tematu nie "doktoryzowałem" :)

A Water Bag jest na mojej liście zakupowej, ale tutaj już odpuszczę sobie czerń.

@xkoziol - stanowisko mam takie, że czasem ściskam ręce, czasem muszę się troszkę wypowiedzieć, czasem cały dzień siedzę i gapię się w tekst:) Ale za sugestię dziękuję. Mam różne garnitury. Mam czarny i grafitowy, mam szary (na piątek). I jakieś inne ale bez historii.

Racja z tym dopasowaniem kolorystycznym. Jeśli chcesz się podzielić przemyśleniami to napisz co myślisz o tych teczkach.

• 2 weeks later...

Dzwonię do Providenta :)

gdzieś tutaj na form oferowali się doradcy finansowi :roll:

dorzucę jeszcze do "pieca" ...

Mr. Vinatage - zróbmy konsorcjum kilku userów i jak mamy wchodzić w jakiś towar to z gestem :) podzielimy się jakoś kompletem ... ? ... ok. no problem - możesz pierwszy wybierać:

Dołączona grafika

If you travel by private jet, there's no need to worry about your luggage getting beaten up in transit. Hence you can use a set of beautifully handmade cases crafted from the world's finest exotic leather. At least, we assume that's the rationale behind Bottega Veneta's outrageously opulent set of alligator skin luggage. The six piece set, which includes three suitcases (small, medium and large), a beauty case and a duffle bag, costs $157,000; the pieces are also available individually, ranging from $23,000 to $47,000. All are finished in noce fume rich brown soft-finished alligator skin and feature burnished metal hardware with reinforced corners and locking mechanisms. And of course if you're traveling by private jet you can afford it.

Witam

Czy ktos ma porownanie miedzy dwoma firmami z Toskanii: Tuscany Leather i Conti of Tuscany?

http://www.tuscanyleather.it/en/leather ... 34_10.html

http://www.contioftuscany.com/shop/lang ... ravel-bags

Firmy sprzedaja te same modele toreb podroznych, ale pod roznym nazewnictwem. Conti of Tuscany ma ceny nizsze o dobre 30 do 40 procent. Ze stron wynika, ze obie firmy kupuja skory u tego samego zrodla. Rozsadek podpowiada, ze zapewne jakosc skor musi byc nizsza jesli nizsza jest cena tyle, ze na zdjeciach tego nie widac.

Pozdr.

• 2 months later...

Panowie, ktoś kupował może tutaj?

http://www.barellybags.pl/product/Torba ... own/?id=16

Dwa dni temu odebrałem przesyłkę z torbą od nich - jestem bardzo zadowolony.

Wystartowałem od dokładnie tej torby z twojego odnośnika, natomiast potraktowałem ją tylko jako podstawę do opisu torby, której potrzebuję. Zmiany, o które poprosiłem, to:

* delikatne zwiększenie wymiarów w stosunku do rozmiaru "średniego",

* likwidacja przegrody w środku - a więc torba ma wewnątrz tylko jedną dużą przestrzeń,

* dodanie na przedniej i tylnej wewnętrznej ściance małych kieszonek,

* podział kieszeni z przodu, pod klapą, na dwie

Dodatkowo za namową właściciela zdecydowałem się na skrócenie klapy i zmianę zapięcia, i za te sugestie jestem mu, patrząc na efekt końcowy, bardzo wdzięczny. Pełna klapa czyniłaby torbę w tych wymiarach masywniejszą, a tak z wyglądu wydaje mi się lekka.

Jak widać zmiany były znaczne, tym bardziej doceniam więc, że cena nie uległa zmianie w stosunku do podstawowej torby "chocolate brown" w rozmiarze średnim.

Kolor torby najlepiej odzwierciedla ostatnie zdjęcie.

post-2138-13658922053372_thumb.jpg

post-2138-1365892205377_thumb.jpg

post-2138-13658922055399_thumb.jpg

Trochę poszerzę wątek toreb ergonomicznych o....zawodowe. Od jakiegoś czasu poszukuję torby lekarskiej, średnio pojemnej lecz na tyle dużej by zmieścić oprócz stetoskopu i papiery formatu A4. Co sądzicie, Panowie, o takich modelach? Czy kufry lekarskie mieszczą się w ramach klasycznej mody męskiej? Pozdrawiam! Lodzermensch

post-3441-13658922064313_thumb.jpg

post-3441-13658922064463_thumb.jpg

Przyjrzyj się tym torbom:

http://www.maxwellscottbags.com/busines ... -bags.html

może zainteresuje Cię szczególnie ta ostatnia.

Przy okazji, jeśli któryś z Panów ma doświadczenia z firmą Maxwell Scott, proszę o sygnał - w sieci same pozytywne recenzje, ceny do przyjęcia, skóra podobno bardzo dobra.

A co do torby - moim zdaniem właśnie ta kieszonka nadaje jej charakter +

Może, ale jeśli jest ona po to by był łatwiejszy dostęp do pewnych rzeczy, to dwa paski są mało praktyczne.
"Gentleman" powinien się zmieścić do środka. Jeżeli jednak kieszonka jest za mała to ta torba mi się nie podoba. :)