Rascone Napisano 4 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2014 Panowie, rozważam zakup jednej z poniższych teczek: https://www.barellybags.pl/product/Teczka-Big-River-Czern/?id=275 https://www.barellybags.pl/product/Teczka-Big-River-2-w-1/?id=294 Torba zostałaby poddana niewielkim modyfikacjom przez producenta, tak aby zyskała nieco bardziej stonowany wygląd. Pytanie tylko czy warto w tej cenie? Zaznaczam, że zależy mi na dość dużej teczce - szerokość 20/22 cm jest dla mnie nieodzowna. Mam też pytanie dotyczące "skóry Buffalo" - czy możecie coś więcej o niej napisać, czy też jest to wymysł producenta i po więcej informacji powinienem zwrócić się do niego? Z góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Napisano 5 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2014 Panowie, mam parę pytań do użytkowników teczek. Otóż chciałem zakupić pierwszą tego rodzaju torbę skórzaną i mam wątpliwości do takich oto kwestii: 1. Podszewka obowiązkowo skórzana czy materiałowa może być (skłaniam się do tej skórzanej, o wiele lepiej wygląda na zdjęciach) 2. Czy noszenie torby za rączkę w przypadku teczek nie powoduje szybszego zużycia się zapięć na przedniej klapie? 3. Jakich zapięć przy pasku nie polecacie? Czy karabińczyki są ok, czy zapięcie takie jak w pasku jest dobre? 4. Lepiej kupować z klapą która się 'zaokrągla' przy zamknięciu na górze, czy lepiej z dwoma kątami prostymi? Może to tylko kwestia gustu? 5. Z kieszonkami z przodu, nie wygląda to źle (tu znowu kwestia gustu), czy lepiej aby miała kilka kieszonek w środku, ewentualnie przegrodę? Po dłuższym przeglądaniu najbardziej podoba mi się ta: https://www.barellybags.pl/product/Teczka-Grand-Brown/?id=31 może coś wam w niej nie pasuje, i taka opinia przyda się przyszłemu użytkownikowi? Z góry dziękuje za odpowiedzi. Tylko nie piszcie że było wcześniej bo przeczytałem wszystko i same ogólniki pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 26 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2014 Fajne... http://www.pratesishop.com/index.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 22 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2014 Ciekaw bardzo jestem co sądzicie o takim "tornistrowym" designie? Mnie on "jara" a Was? http://shop.boletannery.com/collections/frontpage/products/double-minister-briefcase Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 22 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2014 Zdecydowanie nie jestem fanem tornistrowych rozwiązań. Takie z natury grzeczne, że aż za grzeczne. Brakuje pazura choć przyznać trzeba obiektywnie, że teczka prezentuje się naprawdę znakomicie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 7 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2015 klasyka na sportowo, bez tej "9" też byłoby fajnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 7 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2015 Bez loga też by było fajnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu123 Napisano 9 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2015 Ta torba Bentleya nadaje się tylko na siłownię albo basen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 9 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2015 ...albo do Bentleya... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serwacy Napisano 10 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2015 Ta torba Bentleya nadaje się tylko na siłownię albo basen Dlaczego tak sądzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serwacy Napisano 10 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2015 Dla porównania torba weekendowa Mercedes-Benz z kolekcji AMG 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 10 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2015 IMO te torby są brzydkie... Pierwsza, moim zdaniem pretensjonalna, z atrapami pasków spinająych (atrap, każdego rodzaju, szczególnie nie lubię. Jeżeli jakiś element jest gdzies umieszczany to powinien on spełniać jakąś realną funkcję) i jakaś nieproporcjonalna, ale może to wina zdjęcia. Druga kojarzy mi się jakoś tak damsko... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 10 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2015 Zgadzam się z przedmówcą w całej rozciągłości. Niedawno się przekonałem, że na weekendy najlepsze są tzw. torby lekarskie, jak tutaj: Ta ze zdjęcia jest do kupienia o tutaj: http://www.medica91.com/pl/p/Torba-lekarska-Anthony/547, nawet w dość rozsądnej cenie - chociaż jest niestety sporo za mała (33x15x23). Ja podróżuję z torbą tego typu od orsonero i sobie chwalę, choć nie jest to summum jakości i kiedyś zmienię na coś lepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serwacy Napisano 10 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2015 Panowie, W tej torbie Bentleya jest kilka elementów nawiązujących do ich legendarnych modeli. Rownież ta "9", która rzeczywiście estetyczna nie jest. Tą torbę należy postrzegać jako dodatek do oldtimera. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 10 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2015 z ciekawości: czy słowa 'oldtimer' użyłeś w znaczeniu angielskim (starszy człowiek) czy niemieckim (zabytkowy samochód kolekcjonerski)? Zawsze mnie fascynował los tego słowa, a po polsku jeszcze się z nim nie spotkałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 11 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2015 Torba jako dodatek do starszego człowieka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 11 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2015 no, może w sensie dodatek DLA starszego dżentelmena? ...niezbadane sa losy słów. Zapożyczenie angielskiego słowa z niemieckiego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 11 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2015 to dzisiaj coś dla współczesnego i zasobnego dżentelmena: Berluti Vendredi 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 11 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2015 to dzisiaj coś dla współczesnego i zasobnego dżentelmena: Berluti Vendredi ] Fajna, ale wolałbym tą zieloną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 12 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2015 Pozwolę sobie przedstawić Państwu Piotra, właściwie Petera. Peter to były uczeń Hermesa (z pewnością trzaskał birkiny taśmowo ) gdzie uczył się i pracował przez 2,5 roku. Następnie otworzył własny kramik szyjąc autorską luksusową galanterię, głównie z egzotyków. Swoje projkety potrafił z powodzeniem żenić z również autorską biżuterią zdolnych projektantów/ jubilerów. Jego galanterię cechuje niesamowita dbałość o szczegóły, stosowanie highendowych materiałów no i oczywiście to, że jego produkty są wykonywane w technologii saddel stitch (szycie w pełni ręczne!) Głównie tworzy galanterię dla kobiet, ale zdarza mu sie popełnić coś "męskiego" . http://www.peternitz.com/en/ Mój ulubiony styl. Kroko na zewnątrz, w środku licówka jagnięca. Zapięcie z palladu. Szycie ręczne. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 12 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2015 Jak nie przepadam za kroko to ta teczka mnie ujęła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EXOXE Napisano 12 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2015 torba weekendowa Tom Ford, aligator amerykański proste wzornictwo, nie licząc kłódeczki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 27 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2015 Edward Green 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 27 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2015 Edward Green A ta druga? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mr.vintage Napisano 27 Luty 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2015 A ta druga? Edward Tan 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi