Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam wszystkich, w związku ze swoim pierwszym postem na forum.

Chcę kupić sobie torbę ( użytek w pierwszej kolejności do pracy - noszenie dokumentów, jedzenia, kluczy do firmy, czasem laptop szczególnie na konferencje i szkolenia ).

Dress code "Smart C." zestawy koordynowane, czasem gajer ( wełna-szary, granat ).

Spodobała mi się taka     https://www.barellybags.pl/product/Teczka-Colorado-z-kieszenia/?id=116  w wersji XXL ( jeden laptop 15 drugi 17 ).

Co o niej myślicie (może ktoś ma )?

Ew. Wasze propozycje w podobnym przedziale cenowym do ok 500 pln.

Opublikowano

Chcę kupić sobie torbę ( użytek w pierwszej kolejności do pracy - noszenie dokumentów, jedzenia, kluczy do firmy, czasem laptop szczególnie na konferencje i szkolenia ).

Dress code "Smart C." zestawy koordynowane, czasem gajer ( wełna-szary, granat ).

Spodobała mi się taka     https://www.barellybags.pl/product/Teczka-Colorado-z-kieszenia/?id=116  w wersji XXL ( jeden laptop 15 drugi 17 ).

Ew. Wasze propozycje w podobnym przedziale cenowym do ok 500 pln.

https://www.barellybags.pl/product/Teczka-Dark-Brown/?id=25

Opublikowano

Ta druga znacznie ładniejsza. Ja mam torbę listonoszkę z barellybags i po kilku latach muszę stwierdzić, że nie jestem zadowolony ani ze skóry (ujdzie, ale daleko jej do porządnego juchtu), ani tym bardziej z wykonania (odpadające zapięcia).

Ja bym polecił, jeśli to w Twoim przypadku możliwe, wstrzymać się z zakupem do czasu, aż odłożysz na coś lepszego. Bo teczki skórzane mało się zużywają i przy odrobinie szczęścia (no i może wymianie rączki) jedna może Ci wystarczyć na całą zawodową karierę. Ani się obejrzysz - awansujesz i będziesz musiał kupować nową, lepszą teczkę, bo ta szybko przestanie spełniać Twoje standardy. Wówczas się okaże, że zamiast wydać 1000 teraz, wydasz 400 teraz i 1000 za rok czy dwa, w sumie 1400... O ile sam nie zawsze podzielam promowanej na forum idei kupowania najlepszych rzeczy, na jakie kupującego stać - zwłaszcza w przypadku elementów szybko zużywalnych jak koszule, skarpety itd, o tyle w przypadku skórzanych teczek to zasada jak najbardziej słuszna.

A jeśli potrzebujesz teczki teraz i absolutnie nie możesz dołożyć do 1000 czy 2000 - bierz tę drugą, posłuży, a potem, jak awansujesz w pracy, będzie na wycieczki w plener :).

Opublikowano

Warto?

http://eu.suitsupply.com/en/bags/blue-suit-bag/BAG15122.html?cgid=Bags

Cena wysoka, jak na torbę tylko częściowo ze skóry. Jednak jeśli ergonomia tego wewnętrznego pokrowca na ubranie jest taka, że garnitur i koszule wyjmuje się w takim stanie, w jakim się włożyło, to zainwestowałbym.

Ktoś widział, korzystał?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ew. Wasze propozycje w podobnym przedziale cenowym do ok 500 pln

Mam inną torbę z BB i moim zdaniem ta, którą proponujesz się nie sprawdzi. Gabaryty może i są odpowiednie jednak te torby są dość 'ciasne' w środku i wydaje mi się, że pojemników z jedzeniem tam nie wepchniesz. Sam o dłuższego czasu szukam torby do pracy i ze względu na ilość rzeczy jaką noszą oraz (koniecznie!) możliwość swobodnego zapakowania pojemników z jedzeniem (noszenie oddzielnej torby jest kłopotliwe) swoją uwagę skierowałem na torby tzw. podróżne (poza tym zwyczajnie mi się podoba taki kształt torby). Te jednak mają jedną podstawową wadę - wielką komorę w środku bez żadnych przegródek a jednak zależy mi na tym aby dokumenty, laptop oraz jedzenie były jakoś rozdzielone. Jeśli ktoś ma pomysł/ma torbę, która spełnia założone przeze mnie kryteria i jest z brązowej skóry będę bardzo wdzięczny za pomoc. 

Opublikowano

@Omerta - do torby weekendowej możesz włożyć filcową wkładkę na dokumenty/komputer/papiery. Wypełniona nie będzie "latać" po wnętrzu. 

Jest to jednak swego rodzaju półśrodek. 

A możecie Panowie polecić fajną torbę weekendową z brązowej skóry, która nadawałaby się do użytku codziennego do pracy?

Opublikowano

Jest to jednak swego rodzaju półśrodek. 

A możecie Panowie polecić fajną torbę weekendową z brązowej skóry, która nadawałaby się do użytku codziennego do pracy?

Półśrodkiem jest też używanie na codzień torby weekendowej :) Taki typ torby ma z założenia pomieścić rzeczy na dwudniową podróż - stąd brak wewnętrznych komór.

Opublikowano

Mam inną torbę z BB i moim zdaniem ta, którą proponujesz się nie sprawdzi. Gabaryty może i są odpowiednie jednak te torby są dość 'ciasne' w środku i wydaje mi się, że pojemników z jedzeniem tam nie wepchniesz. Sam o dłuższego czasu szukam torby do pracy i ze względu na ilość rzeczy jaką noszą oraz (koniecznie!) możliwość swobodnego zapakowania pojemników z jedzeniem (noszenie oddzielnej torby jest kłopotliwe) swoją uwagę skierowałem na torby tzw. podróżne (poza tym zwyczajnie mi się podoba taki kształt torby). Te jednak mają jedną podstawową wadę - wielką komorę w środku bez żadnych przegródek a jednak zależy mi na tym aby dokumenty, laptop oraz jedzenie były jakoś rozdzielone. Jeśli ktoś ma pomysł/ma torbę, która spełnia założone przeze mnie kryteria i jest z brązowej skóry będę bardzo wdzięczny za pomoc. 

Myślę, że znalezienie torby weekendowej z przegrodą będzie graniczyło z cudem. Spójrz, może coś takiego spełnia przynajmniej część wymagań?

http://sartolane.pl/kategoria/torby/torba-codzienna-9

Opublikowano

Myślę, że znalezienie torby weekendowej z przegrodą będzie graniczyło z cudem. Spójrz, może coś takiego spełnia przynajmniej część wymagań?

http://sartolane.pl/kategoria/torby/torba-codzienna-9

Dzięki za propozycję jednak nie spełnia ona mojego podstawowego założenia o konieczności zmieszczenia pojemników z jedzeniem. Z firmy Sartolane zdecydowanie bardziej pasuje mi torba weekendowa jednak cena trochę ścina z nóg. Firmę Baron znam i względnie podoba mi się ich torba weekendowa jednak tylko 'względnie' - przeszkadzają mi te pasy biegnące wzdłuż całej wysokości torby - są jakieś mało dyskretne. Jakieś inne propozycje?

Opublikowano

Był czas, że jako student - z tych samych względów - chodziłem na zajęcia z torbą weekendową. To był wyjątkowo zły pomysł. Nie tylko wygląda to raczej dziwnie, ale też taka torba wcale nie jest wygodna do dłuższego noszenia.

W zależności od stopnia formalności Twojej pracy poleciłbym Ci albo jakiś gustowny plecak (sam mam plecakofobię, więc nie doradzę), albo jakąś wyjątkowo obszerną attache case. Niestety nie wiem, gdzie taką w Polsce kupić.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Czy ktoś wie gdzie dostanę torbę niedużej grubości (5-10cm) - budżet 300-500zł, która pomiesci laptopa 13", notatnik, jakieś długopisy, chusteczki i ładowarkę do telefonu. Najlepiej szybko otwieralna (nie żadne wsuwane paski i klamry).

Z paskiem na ramię oraz uszami do noszenia w rękach.

Połączenie tych dwóch:

2125054700_2_5_17.jpg?t=1439557910697l_21534944_001.jpg