Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

szukam skórzanej aktówki, do bardziej formalnych zestawów.

Ważne, żeby pasowała do głównie czarnych derbów i wiedenek. Jaka skóra będzie lepsza? Czarna, czy ciemno brązowa?

Wymagania:

+prosta konstrukcja

+porządna skóra

+ładna podszewka

+srebrne okłucia

Cena 500 zł.

Opublikowano

Teraz widzę - dziękuję.

Możesz ich zapytać, czy nie zrobiliby Ci teczki bez ich logo. Niektóre firmy idą w tym temacie na rękę klientom.

W tej cenie ciężko będzie znaleźć coś przyzwoitszego od Slowbag... 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ok jutro postaram się wrzucić, nie wiem jednak czy na pewno uda się jutro bo jakieś przeziębienie mnie dopadło ;)

Artisan, Artisan... Łamiesz mi serce Artisan. Zaufałem Ci, zawierzyłem. Dałem Ci zasiać nadzieję w mym sercu na ludzką dobroć i bezinteresowność. A Ty mnie tak zawiodłeś Artisan. Kolejny dzień czekam na wspomniane fotografie. I wciąż ich nie ma. Choroba to tylko wymówka. Nie pozostawiasz mi wyboru... 

Opublikowano

Trochę zapomniałem, dlaczego dokładnie to napisałem, ale chyba chodziło mi istotnie o to, że tania czarna skóra wygląda lepiej niż tania brązowa skóra. Bo na czarnym mniej widać :).

Ująłbym to raczej tak: tania skóra się nie patynuje (tylko starzeje po prostu), przez co brąz traci dużo na uroku.

A contrario: teczki z lepszych skór wyłącznie w brązach.

Opublikowano

Oczywiście, ale rozumiem kogoś na początku kariery bądź jeszcze na studiach, który nie może wydać ponad 1k na teczkę, a mimo wszystko teczki potrzebuje.

Dlatego też zawsze mówię: nie należy zbytnio inwestować w "tanią" teczkę (tj. poniżej 1k, czy nawet 1,5k, nie mówimy tu o luksusach powyżej 10k). Bo za parę lat i tak trzeba ją będzie zmienić - nie dlatego, że się zepsuje czy coś, ale po prostu nie będzie już licowała z pozycją zawodową. Teczki tanie to zawsze jest Ersatz, a na Ersatz nie należy wydawać za dużo. Podsumowując: jeśli nie możesz kupić drogiej, kup najtańszą, jaką jesteś w stanie zaakceptować.