Jamjest Napisano 11 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2017 22 minuty temu, -Bay- napisał: Jak to pielęgnować ?? Ja bym to pielęgnował poprzez wrzucenie do śmietnika, ale jeśli pytasz poważnie to przecież saphir ma środki do gadów wszelakich. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 4 Grudzień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2017 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiolab8000s Napisano 29 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2017 tu jest konkretna egzotyka https://www.budapester.com/pl/gucci-slippersy-glasgow-skora-czarne-futro-klamra-haftowany-kot-17112004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 9 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2020 Dzisiaj kupiłem takie buty z krokodyla. Zgadnijcie jaki to brand Podpowiem że buty były szyte we Włoszech... Nienoszone POLO Ralph Lauren z późnych lat 80tych. 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 9 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2020 Na serio podobają Ci się te buty? 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 9 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2020 Według patyny Silvano Sassetti,gdyż patynuje ręcznie buty w taki sposób ,że nowe wyglądają jak noszone przez dwa pokolenia.Z drugiej strony kształt kopyta nie jest udziwniony a brogowanie i ogólny design przypomina bardziej estetykę anglosaską niż włoską to Fratelli Rossetti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 9 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2020 21 minutes ago, pi_senny said: Na serio podobają Ci się te buty? Bardzo. Uwielbiam skórę krokodyla i jej fakturę. Dodam że buty są nie nienoszone i vintage podejrzewam z późnych lat 80tych. @mayor dobre rozumowanie ale nie trafiłeś. Próbujcie dalej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andells Napisano 9 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2020 Tez mam jakas slabosc do egzotykow. Chociaz na forum to raczej traktowane jest jako zbrodnia.. coz poradzic taki gust 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 9 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2020 🤔 Gino Rossi for Lacoste!!!!? 😉 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 9 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2020 Też mi się podobają krokodyle, sam bym nie nosił, no ale się podobają. Tylko trochę inna część skóry niż flanki, tutaj na bucie kompletnie traci urok ta skóra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 9 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2020 @Midlife-Crisis nie @Andells mamy dobry gust 💪 @Pepo I agree to disagree. Tak piękne buty z krokodyla robi ostatnio tylko Carmina. Mój model trzewików z krokodyla od nich jest dość niezniszczalny. Niestety tak się klimat ocieplił że w NYC ostatnio wcale nie ma zimy więc nie ma okazji ich nosić za często. Model powyżej to POLO Ralph Lauren. Amerykańska marka ale buty szyte były we Włoszech. Z mojego researchu wynika że uszyte były w okolicy 1989 roku. W późnych latach 80tych POLO Ralph Lauren sprzedawał piękne loafersy z krokodyla których już trochę widziałem. Nie mogłem uwierzyć że znalazłem mój rozmiar tych oxfordów i do tego nienoszone co się praktycznie nie zdarza. 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekzx Napisano 9 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2020 Krokodyl na zebrze(przypadek,a może na pasach)😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 9 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2020 Zdarza się. Taka natura 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 10 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2020 Nikolaus Tuczek Bespoke z krokodyla 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 10 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2020 Super detal na obcasie. Dla mnie pełne kroko to trochę za dużo, ale takie Vassy bym bardzo chętnie przygarnął. 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 10 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2020 Karl z Ascot Shoes szyje u Vassa takie cuda z krokodyla porosus które Hermes hoduje w Australii. Są to najdroższe skóry z krokodyla. 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Runior Napisano 11 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2020 @Beny23 Czy zdarzało Ci się przekraczać granicę w butach z jakiegoś gada? Chyba należałoby mieć zawsze przy sobie certyfikat o pochodzeniu skóry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 11 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2020 Trzeba mieć ze sobą certyfikat CITES od sprzedawcy danego produktu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coyote Napisano 12 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2020 W dniu 10.05.2020 o 16:18, Beny23 napisał: Nikolaus Tuczek Bespoke z krokodyla Prawdziwa perełka! Czy to Twoje @Beny23? Możesz coś więcej o nich napisać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 14 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2020 Dzisiaj kupiłem nienoszone vintage czarne bucksy Allen Edmonds z rekina i cielaka. Przepiękna faktura skóry w idealnym stanie. Kolekcja butów z egzotycznej skóry rośnie w niespodziewanym tempie. Kilka lat temu nigdy nie kupiłbym butów ze skóry egzotycznej. Kwarantanna robi swoje 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 14 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2020 @coyote Te Tuczki nie są moje. Niestety w rozmiar 9.5US/8.5UK się nie wcisnę. Piękne są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coyote Napisano 15 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2020 Dziękuję @Beny23 za odzew. Trafić nienoszone buty Tuczka w swoim rozmiarze to jak wygrać w lotto. Nie wiadomo tylko czy potem nosić czy postawić w gablocie... Przy okazji: fajne te rekiny z siodłami z cielaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 15 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2020 Ascot Shoes takie cuda z niebieskiego aligatora u Vasa tworzy. Karl Chu mój dobry kolega i właściciel Ascot Shoes ma dostęp do skór z garbarni Hermesa które uważane są za najcenniejsze egzotyki na rynku. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 16 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2020 Buty robią wrażenie, ale nie miałbym pomysłu, do czego je założyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 17 Maj 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2020 W dniu 15.05.2020 o 20:14, Beny23 napisał: Ascot Shoes takie cuda z niebieskiego aligatora u Vasa tworzy. Karl Chu mój dobry kolega i właściciel Ascot Shoes ma dostęp do skór z garbarni Hermesa które uważane są za najcenniejsze egzotyki na rynku. moim zdaniem to najlepszy model na krokodyla, żadnych zbędnych cięć, zdobień, symetria pomiędzy prawym i lewym butem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi