De Lasalle Napisano 18 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2018 Rozumiem, że skoro już je przymierzyłeś i zareklamowałeś tutaj, to bronienie tych butów musi być konsekwencją. Szanuję. Same buty się nie bronią. Kopyto jest brzydkie, obszerne śródstopie z przyszwą w stylu derby, a nosek buta to mrówkojad. To się nie łączy. Dodatkowo skóra wygląda tanio z kilometra. Te buty to żadna okazja, nawet do kopania ogródka. Ile kto wyda na nie, tyle straci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kormox Napisano 19 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2018 Piękne Santoni w warszawskim M1, niestety za wąskie na moją rozlazłą stopę. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. M Napisano 20 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2018 Czarne oxfordy GYW w M1 czeladź, rozmiar 7uk, chyba 390zł, aczkolwiek dość brzydko się łamią moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 21 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2018 Na Marszałkowskiej jest (przynajmniej przedwczoraj było) trochę ciekawych rzeczy - m.in. wełniane marynarki Boglioli K-jacket rozm. 50, za 999 zł, ładne brązowe derby Testoni rozm. 8H, oraz - rzecz nieco egzotyczna, ale całkiem fajna - jedwabne wzorzyste podomki Zimmerli (szwajcarski producent luksusowej bielizny) w rozmiarach L i XL, za bodaj 650 zł. Poza tym np. sporo marynarek Paoloni i dobrych skórzanych pasków Timberland. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sabonis87 Napisano 29 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2018 Panowie, Szukam dokładnie takiej albo bardzo podobnej kurtki: https://www.amazon.co.uk/Paoloni-Mens-Coat-blue-XX-Large/dp/B01MQ5TV7P Przymierzałem ją w TK Maxx na Marszałkowskiej, jednak rozmiar 50 okazał się zbyt mały. Szukam więc możliwości zakupu rozmiaru 52 dokładnie tej kurtki - może ktoś widział w innych TK albo w internecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yarek Napisano 3 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2018 Sabonis87, ciekawy wzór w jakiej jest cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sabonis87 Napisano 3 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2018 8 godzin temu, Yarek napisał: Sabonis87, ciekawy wzór w jakiej jest cenie? 899 albo 999, nie pamiętam. Ale warta swojej ceny. Szkoda, że na mnie za mała ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianB. Napisano 4 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2018 Szczecin Ch Molo Płaszcze Duchamp dwa modele z linku https://www.tkmaxx.com/men/clothing/workwear/cream-wool-blend-overcoat/p/23513927 https://www.tkmaxx.com/men/clothing/workwear/rust-herringbone-overcoat/p/23514029 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 5 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2018 Szukam więc możliwości zakupu rozmiaru 52 dokładnie tej kurtki - może ktoś widział w innych TK albo w internecie?Podjechałem dzisiaj do TKeja na Gdańskiej Matarni, niestety nic dla Ciebie nie znalazłem.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 6 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2018 Długo szukałem kurtki, która byłaby luźną imitacją M65 i dziś trafiłem w sklepie na coś takiego marki Ralph Lauren. Moim zdaniem wygląda całkiem OK. Wysłane z mojego Pixel 2 XL przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.Pawel Napisano 6 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2018 Faktycznie fajna, ale do m-65 nawiązuje bardzo luźno. Mnie podobne poszukiwania doprowadziły do militaria pl i wybór padł na m-65 od Helikona. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 7 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2018 Zdaje sobie sprawę, że jest to bardzo luźna imitacja, natomiast kurtki repliki M65 wiszą na mnie jak worek po ziemniakach. Szukałem czegoś w kroju slimfit. Myślałem o Barbour Trooper i ta kurtka jest bardzo do niej podobna.Wysłane z mojego Pixel 2 XL przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 7 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2018 @alabuz - świetna jest! Noś na zdrowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
O.v.K. Napisano 7 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2018 We wrocławskiej Koronie pojawił się ciekawy wybór czapek - angielki, kaszkiety a`la peaky blinders itp. Wzory bardzo brytyjskie, marka na "F" (wybaczcie, nazwa kompletnie wyleciała mi z głowy), mi osobiście nieznana, ale producenci tkanin już tak - Moon i Magee. "Peaky", który przymierzałem był bardzo fajny, miał ładne proporcje i dobrze zaznaczony daszek. Gdyby nie to, że mam już b. podobny tweed od Sterkowskiego, wziąłbym. Ceny bodaj ok. 79 zł, warto rozważyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 8 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2018 Widziałem takie czapki w TK Maxx na Głębockiej w Warszawie, ale jak dla mnie za bardzo dzaiadkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudolf Napisano 8 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2018 19 godzin temu, O.v.K. napisał: marka na "F" (wybaczcie, nazwa kompletnie wyleciała mi z głowy) Failsworth? W zeszłym roku też były, kupiłem wtedy zielonego Gamekeepera w kratę. Normalnie w sklepach kosztują ok. 30 funtów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 8 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2018 W dniu 6.10.2018 o 15:30, alabuz napisał: Długo szukałem kurtki, która byłaby luźną imitacją M65 i dziś trafiłem w sklepie na coś takiego marki Ralph Lauren. Moim zdaniem wygląda całkiem OK. Bardzo fajna, ale to kurtka inspirowana nie militarną M-65, lecz klasycznymi kurtkami motocyklowymi. Ze współczesnych marek najwierniejsi tej stylistyce są Barbour International i Belstaff. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
O.v.K. Napisano 8 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2018 2 godziny temu, Rudolf napisał: Failsworth? W zeszłym roku też były, kupiłem wtedy zielonego Gamekeepera w kratę. Normalnie w sklepach kosztują ok. 30 funtów. Dokładnie to. Jak się nosi? Bo prezentują się całkiem zacnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudolf Napisano 8 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2018 Ciepło. Noszę dopóki uszy nie robią się niepokojąco czerwone, czyli właściwie w zakresie od -2 do 15 stopni. Póki co na zewnątrz nie zdradza jakichś oznak znoszenia, tylko w środku wszywka producenta wyblakła i postrzępiły się jej brzegi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 9 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2018 Bardzo fajna, ale to kurtka inspirowana nie militarną M-65, lecz klasycznymi kurtkami motocyklowymi. Ze współczesnych marek najwierniejsi tej stylistyce są Barbour International i Belstaff.A co jest wyróżnikiem takiej kurtki, pasek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.Pawel Napisano 9 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2018 Pasek również, ale przede wszystkim krój, wzmocnienia np. na ramionach i łokciach, materiał (najczęściej woskowana bawełna). Jest oczywiście kilka wspólnych punktów z m-56, jednak to nie to samo. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 10 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2018 Dzięki za wyczerpujące info. Na motocyklu nie jeżdżę, ale nosić będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Napisano 11 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2018 Warszawa centrum A Testoni 41,5 ładna skóra za 300 zł, i drugie wrzucam bardziej ze względu na kolor u podeszwę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuzet Napisano 12 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2018 To te drugie, ale w granacie kupiłem na Marszałkowskiej. Bardzo fajna skóra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 12 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2018 Buty Testoni macałem, wg mnie mało atrakcyjne - skóra jest cienka i w dotyku nieco przypomina skórę nieekologiczną (skaj), w dodatku czubek jest miękki, nieusztywniony, czyli but szybko się odkształci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi