lubo69 Napisano 2 Wrzesień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2018 A cena? Z ciekawości, bo nie moje rozmiary. Dostałeś w TK pudełko?😮 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 2 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2018 Buty były wystawione na półkach z pudełkami jako Black Label. Cena - 999. Byłem na etapie poszukiwania sztybletów i się trafiło Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 2 Wrzesień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2018 Gratuluję. Cena wysoka jak na TK, ale to i tak 50% RRP za te buty. Ładny kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 2 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2018 Są trochę ciemniejsze niż yankowe cuero. Od pierwszego założenia są wygodne, skóra jest miękka. Jestem mega zadowolony Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 2 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2018 Świetne! A jak oceniasz rozmiarówkę w stosunku do innych marek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 2 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2018 Niepytany podpowiem - 9 Trickersa są odrobinę mniejsze niż 9 AS czy CJ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 2 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2018 Porównywać mogę jedynie do G&B i Yanko, bo takie buty mam w domu. Mam 1 parę G&B w rozmiarze 44 (derby) i dwie pary w rozmiarze 43 (monki i czarne oksfordy). Derby to były moje pierwsze 'klasyczne' buty i teraz bym je wymienił na 43. Monki i oksfordy na początku powiedzmy nie grzeszyły komfortem w chodzeniu, ale po kilku wyjściach są idealne, mógłbym nawet powiedzieć, że mam miejsce w butach na wysokość stopy. Yanko mam trzewiki w rozmiarze 43,5 i przy normalnej skarpecie mam trochę luzu w szerokości, myślę, że w 43 też bym wszedł (kupowałem je jako 'prawie nowe' z drugiego obiegu). A w tych Trickersach (44,5) w grubszej skarpecie jest wygodnie, nie ma luzów jeśli chodzi o szerokość, na długość czuję, że pół rozmiaru mógłbym zejść. Odczucia mam takie, że jest wygodnie od razu po kupnie jak w G&B 44, czyli G&B44 = Tricker's44,5. Będą to buty na jesień/zimę/wiosnę więc nie chciałem butów do rozbicia, bo w grubszej skarpecie by było za ciasno, teraz jest wg mnie idealnie. Mam nadzieję, że pomogłem chociaż trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 2 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2018 Dzięki. Filip, twoją opinię opartą na modelu Stow znam - na jej podstawie kupiłem jakiś czas temu sztyblety w modelu Henry w rozmiarze 9,5 właśnie (normalnie noszę UK 9 lub 9,5) ale okazało się że buty na kopycie 4444 są znacznie większe niż reszta i śmiało mógłbym nosić UK 8,5 - tamte były sporo za duże niestety... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 2 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2018 Trickers ma szerokie kopyta, ja schodzę 0.5 w dół w stosunku do C&J czy AS. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 4 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2018 Panowie, wsiadajcie w samolot do Bostonu bo sam nie przerobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 5 Wrzesień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2018 Ale to jakieś ubrania są, czy same metki?😉 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NieMy Napisano 5 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2018 6 minut temu, lubo69 napisał: Ale to jakieś ubrania są, czy same metki?😉 Kupuj bilet na samolot. Nigdzie indziej takich metek nie dostaniesz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 5 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2018 4 godziny temu, lubo69 napisał: Ale to jakieś ubrania są, czy same metki?😉 Głównie przeszłe kolekcje tej firmy: https://www.petermillar.com/c/mens/dress-clothing/sport-coats.html Z 900 na 99$, prawie wszystko Loro Piana lub VBC. Zdjęć nie wrzucam, bo dwie marynarki wczoraj nadałem paczką morską do PL, jedna jest z flaneli i przy 36 st nie chce mi się nawet myśleć o jej zakładaniu, a kilka (naście) zostało w sklepie. Jedna z "Travel Pro" od LP była już w odpowiednim wątku. @NieMy Pamiętaj, że Szwajcarzy opracowali rozwiązanie na Twój problem, tylko musisz dobrze ją wsmarować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NieMy Napisano 5 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2018 8 godzin temu, Żorż Ponimirski napisał: @NieMy Pamiętaj, że Szwajcarzy opracowali rozwiązanie na Twój problem, tylko musisz dobrze ją wsmarować. Rozumiem, że brak dystansu do siebie, to immanentna cecha światowej klasy naukowców. Bez odbioru. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuzet Napisano 7 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2018 Marszałkowska. Bardzo fajny garnitur znalazłem. Marka: Humberto tailored by Van Gils - nie kojarzę. Za to skład niezły: 95% wełna 5% kaszmir (jeśli dobrze czytam to od Marzotto). Podszewka bawełna i cupro. Half canvas. Były jeszcze inne, np. granat w kratkę (100% wełna). 500 PLN, więc jak na skład, moim zdaniem dobra cena. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheMakowski Napisano 7 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2018 5 godzin temu, wuzet napisał: Marszałkowska. Bardzo fajny garnitur znalazłem. Marka: Humberto tailored by Van Gils - nie kojarzę. Za to skład niezły: 95% wełna 5% kaszmir (jeśli dobrze czytam to od Marzotto). Podszewka bawełna i cupro. Half canvas. Były jeszcze inne, np. granat w kratkę (100% wełna). 500 PLN, więc jak na skład, moim zdaniem dobra cena. A jak z rozmiarami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuzet Napisano 7 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2018 Nie sprawdzałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ekscelencja Napisano 10 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2018 Ten szary traveler i moją uwagę przykuł, niestety były tylko 46, 48 i 50. Jakby był jaśniejszy i w 52 to bym nawet dwa kupił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 16 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2018 Wczoraj w Warszawie Blue City, Florsheim Imperial rozmiary 41 i 42, 399 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 16 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2018 Te buty to najlepszy przykład tego, czego nie kupować w TK. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 16 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2018 Może tak, może nie? Pewnie ktoś się zdecyduje. Ale jakie argumenty stoją za tak negatywną reakcją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 16 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2018 Są najzwyczajniej w świecie brzydkie, skóra jest słabej jakości, no i derby z nakładanym cap toe w kolorze czerni to w moim odczuciu totalna pomyłka. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 17 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2018 Nie dosyć ,że brzydkie to jeszcze nosek w lewym bucie jest krzywo naszyty.,Poza tym to żadna okazja, gdyż takie buty nominalnie kosztują mniej niż $80 , a w przecenach buty Florsheim można kupić za $30 -50 i są tych butów sterty w Macy's czy JC Penny i nie wszystkie aż tak brzydkie jak omawiany egzemplarz.,Florsheim to jest firma z Indii, która nabyła prawa do amerykańskiej nazwy ale ich produkty nie mają żadnych konotacji z wysokiej jakości butami Florsheim Imperial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 17 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2018 @mayor, ale kolega powyżej pisze, że to imperiale...tym niemniej, mnie się one nie podobają. Mam jakieś uprzedzenie, ze jak derby to gładkie, a jak oksfordy to cap-toe (i nie lubię odwrotnie). Poza tym w granicach 399zl to były wielokrotnie wrzucane Loake GYW, wiec te Florsheim to taka sobie okazja, łagodnie mówiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 17 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2018 4 godziny temu, Żorż Ponimirski napisał: "...ze jak derby to gładkie, a jak oksfordy to cap-toe..." Uważam bardzo podobnie. A takie buty jak na zdjęciu pasują do....nie wiem do czego! Ale trochę będę ich bronił. Wydłużone, dobrze podtrzymujące śródstopie kopyto (szerokość EEE, na tle prezentowanych tu czasami szerokich, masywnych kopyt, wyglądały dynamicznie), bardzo miękka, skórzana wyściółka wewnątrz, jakość skóry wyższa niż w popularnych Gordonach, a rzekomy krzywy szew to błąd optyki w telefonie. Do tego szyta podeszwa z delikatnym glankiem. Co do ceny, faktycznie, zbyt wysoka! Czasami można trafić w TK buty Florsheim w tak fatalnej jakości, że nawet wspomniane w postach wyżej te 30-50$ to duuuuzżo za dużo. Ale ten egzemplarz był jednak inny. Gdyby nie ta otwarta przyszwa, byłaby to dobra propozycja jako woły robocze na mokre dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi