De Lasalle Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2018 Rozumiem, że skoro już je przymierzyłeś i zareklamowałeś tutaj, to bronienie tych butów musi być konsekwencją. Szanuję. Same buty się nie bronią. Kopyto jest brzydkie, obszerne śródstopie z przyszwą w stylu derby, a nosek buta to mrówkojad. To się nie łączy. Dodatkowo skóra wygląda tanio z kilometra. Te buty to żadna okazja, nawet do kopania ogródka. Ile kto wyda na nie, tyle straci. 1 Cytuj
kormox Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2018 Piękne Santoni w warszawskim M1, niestety za wąskie na moją rozlazłą stopę. 1 2 Cytuj
Mr. M Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2018 Czarne oxfordy GYW w M1 czeladź, rozmiar 7uk, chyba 390zł, aczkolwiek dość brzydko się łamią moim zdaniem. Cytuj
dziko Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2018 Na Marszałkowskiej jest (przynajmniej przedwczoraj było) trochę ciekawych rzeczy - m.in. wełniane marynarki Boglioli K-jacket rozm. 50, za 999 zł, ładne brązowe derby Testoni rozm. 8H, oraz - rzecz nieco egzotyczna, ale całkiem fajna - jedwabne wzorzyste podomki Zimmerli (szwajcarski producent luksusowej bielizny) w rozmiarach L i XL, za bodaj 650 zł. Poza tym np. sporo marynarek Paoloni i dobrych skórzanych pasków Timberland. Cytuj
Sabonis87 Opublikowano 29 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2018 Panowie, Szukam dokładnie takiej albo bardzo podobnej kurtki: https://www.amazon.co.uk/Paoloni-Mens-Coat-blue-XX-Large/dp/B01MQ5TV7P Przymierzałem ją w TK Maxx na Marszałkowskiej, jednak rozmiar 50 okazał się zbyt mały. Szukam więc możliwości zakupu rozmiaru 52 dokładnie tej kurtki - może ktoś widział w innych TK albo w internecie? Cytuj
Yarek Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2018 Sabonis87, ciekawy wzór w jakiej jest cenie? Cytuj
Sabonis87 Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2018 8 godzin temu, Yarek napisał: Sabonis87, ciekawy wzór w jakiej jest cenie? 899 albo 999, nie pamiętam. Ale warta swojej ceny. Szkoda, że na mnie za mała ;/ Cytuj
DamianB. Opublikowano 4 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2018 Szczecin Ch Molo Płaszcze Duchamp dwa modele z linku https://www.tkmaxx.com/men/clothing/workwear/cream-wool-blend-overcoat/p/23513927 https://www.tkmaxx.com/men/clothing/workwear/rust-herringbone-overcoat/p/23514029 Cytuj
Nawrot Opublikowano 5 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2018 Szukam więc możliwości zakupu rozmiaru 52 dokładnie tej kurtki - może ktoś widział w innych TK albo w internecie?Podjechałem dzisiaj do TKeja na Gdańskiej Matarni, niestety nic dla Ciebie nie znalazłem.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
alabuz Opublikowano 6 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2018 Długo szukałem kurtki, która byłaby luźną imitacją M65 i dziś trafiłem w sklepie na coś takiego marki Ralph Lauren. Moim zdaniem wygląda całkiem OK. Wysłane z mojego Pixel 2 XL przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj
P.Pawel Opublikowano 6 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2018 Faktycznie fajna, ale do m-65 nawiązuje bardzo luźno. Mnie podobne poszukiwania doprowadziły do militaria pl i wybór padł na m-65 od Helikona. 1 Cytuj
alabuz Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2018 Zdaje sobie sprawę, że jest to bardzo luźna imitacja, natomiast kurtki repliki M65 wiszą na mnie jak worek po ziemniakach. Szukałem czegoś w kroju slimfit. Myślałem o Barbour Trooper i ta kurtka jest bardzo do niej podobna.Wysłane z mojego Pixel 2 XL przy użyciu Tapatalka Cytuj
Koval Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2018 @alabuz - świetna jest! Noś na zdrowie. Cytuj
O.v.K. Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2018 We wrocławskiej Koronie pojawił się ciekawy wybór czapek - angielki, kaszkiety a`la peaky blinders itp. Wzory bardzo brytyjskie, marka na "F" (wybaczcie, nazwa kompletnie wyleciała mi z głowy), mi osobiście nieznana, ale producenci tkanin już tak - Moon i Magee. "Peaky", który przymierzałem był bardzo fajny, miał ładne proporcje i dobrze zaznaczony daszek. Gdyby nie to, że mam już b. podobny tweed od Sterkowskiego, wziąłbym. Ceny bodaj ok. 79 zł, warto rozważyć. 1 Cytuj
alabuz Opublikowano 8 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2018 Widziałem takie czapki w TK Maxx na Głębockiej w Warszawie, ale jak dla mnie za bardzo dzaiadkowe. Cytuj
Rudolf Opublikowano 8 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2018 19 godzin temu, O.v.K. napisał: marka na "F" (wybaczcie, nazwa kompletnie wyleciała mi z głowy) Failsworth? W zeszłym roku też były, kupiłem wtedy zielonego Gamekeepera w kratę. Normalnie w sklepach kosztują ok. 30 funtów. Cytuj
mr.vintage Opublikowano 8 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2018 W dniu 6.10.2018 o 15:30, alabuz napisał: Długo szukałem kurtki, która byłaby luźną imitacją M65 i dziś trafiłem w sklepie na coś takiego marki Ralph Lauren. Moim zdaniem wygląda całkiem OK. Bardzo fajna, ale to kurtka inspirowana nie militarną M-65, lecz klasycznymi kurtkami motocyklowymi. Ze współczesnych marek najwierniejsi tej stylistyce są Barbour International i Belstaff. 1 1 Cytuj
O.v.K. Opublikowano 8 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2018 2 godziny temu, Rudolf napisał: Failsworth? W zeszłym roku też były, kupiłem wtedy zielonego Gamekeepera w kratę. Normalnie w sklepach kosztują ok. 30 funtów. Dokładnie to. Jak się nosi? Bo prezentują się całkiem zacnie. Cytuj
Rudolf Opublikowano 8 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2018 Ciepło. Noszę dopóki uszy nie robią się niepokojąco czerwone, czyli właściwie w zakresie od -2 do 15 stopni. Póki co na zewnątrz nie zdradza jakichś oznak znoszenia, tylko w środku wszywka producenta wyblakła i postrzępiły się jej brzegi. 1 Cytuj
alabuz Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2018 Bardzo fajna, ale to kurtka inspirowana nie militarną M-65, lecz klasycznymi kurtkami motocyklowymi. Ze współczesnych marek najwierniejsi tej stylistyce są Barbour International i Belstaff.A co jest wyróżnikiem takiej kurtki, pasek? Cytuj
P.Pawel Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2018 Pasek również, ale przede wszystkim krój, wzmocnienia np. na ramionach i łokciach, materiał (najczęściej woskowana bawełna). Jest oczywiście kilka wspólnych punktów z m-56, jednak to nie to samo. 2 Cytuj
alabuz Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2018 Dzięki za wyczerpujące info. Na motocyklu nie jeżdżę, ale nosić będę Cytuj
Jarek Opublikowano 11 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2018 Warszawa centrum A Testoni 41,5 ładna skóra za 300 zł, i drugie wrzucam bardziej ze względu na kolor u podeszwę: Cytuj
wuzet Opublikowano 12 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2018 To te drugie, ale w granacie kupiłem na Marszałkowskiej. Bardzo fajna skóra. Cytuj
mosze Opublikowano 12 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2018 Buty Testoni macałem, wg mnie mało atrakcyjne - skóra jest cienka i w dotyku nieco przypomina skórę nieekologiczną (skaj), w dodatku czubek jest miękki, nieusztywniony, czyli but szybko się odkształci. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi