Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rozumiem, że skoro już je przymierzyłeś i zareklamowałeś tutaj, to bronienie tych butów musi być konsekwencją. Szanuję. Same buty się nie bronią. Kopyto jest brzydkie, obszerne śródstopie z przyszwą w stylu derby, a nosek buta to mrówkojad. To się nie łączy. 

Dodatkowo skóra wygląda tanio z kilometra. Te buty to żadna okazja, nawet do kopania ogródka. Ile kto wyda na nie, tyle straci. 

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Na Marszałkowskiej jest (przynajmniej przedwczoraj było) trochę ciekawych rzeczy - m.in. wełniane marynarki Boglioli K-jacket rozm. 50, za 999 zł, ładne brązowe derby Testoni rozm.  8H, oraz - rzecz nieco egzotyczna, ale całkiem fajna - jedwabne wzorzyste podomki Zimmerli (szwajcarski producent luksusowej bielizny) w rozmiarach L  i XL, za bodaj 650 zł. Poza tym np. sporo marynarek Paoloni i dobrych skórzanych pasków Timberland.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Szukam więc możliwości zakupu rozmiaru 52 dokładnie tej kurtki - może ktoś widział w innych TK albo w internecie?

Podjechałem dzisiaj do TKeja na Gdańskiej Matarni, niestety nic dla Ciebie nie znalazłem.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano

Długo szukałem kurtki, która byłaby luźną imitacją M65 i dziś trafiłem w sklepie na coś takiego marki Ralph Lauren. Moim zdaniem wygląda całkiem OK. 6178c44eea595c198c7162371f57aac0.jpg

Wysłane z mojego Pixel 2 XL przy użyciu Tapatalka

• Like 4
Opublikowano

Zdaje sobie sprawę, że jest to bardzo luźna imitacja, natomiast kurtki repliki M65 wiszą na mnie jak worek po ziemniakach. Szukałem czegoś w kroju slimfit. Myślałem o Barbour Trooper i ta kurtka jest bardzo do niej podobna.

Wysłane z mojego Pixel 2 XL przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

We wrocławskiej Koronie pojawił się ciekawy wybór czapek - angielki, kaszkiety a`la peaky blinders itp. Wzory bardzo brytyjskie, marka na "F" (wybaczcie, nazwa kompletnie wyleciała mi z głowy), mi osobiście nieznana, ale producenci tkanin już tak - Moon i Magee.

"Peaky", który przymierzałem był bardzo fajny, miał ładne proporcje i dobrze zaznaczony daszek. Gdyby nie to, że mam już b. podobny tweed od Sterkowskiego, wziąłbym.

Ceny bodaj ok. 79 zł, warto rozważyć.

• Like 1
Opublikowano
19 godzin temu, O.v.K. napisał:

marka na "F" (wybaczcie, nazwa kompletnie wyleciała mi z głowy)

Failsworth? W zeszłym roku też były, kupiłem wtedy zielonego Gamekeepera w kratę. Normalnie w sklepach kosztują ok. 30 funtów.

Opublikowano
W dniu 6.10.2018 o 15:30, alabuz napisał:

Długo szukałem kurtki, która byłaby luźną imitacją M65 i dziś trafiłem w sklepie na coś takiego marki Ralph Lauren. Moim zdaniem wygląda całkiem OK.

Bardzo fajna, ale to kurtka inspirowana nie militarną M-65, lecz klasycznymi kurtkami motocyklowymi. Ze współczesnych marek najwierniejsi tej stylistyce są Barbour International i Belstaff.

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
2 godziny temu, Rudolf napisał:

Failsworth? W zeszłym roku też były, kupiłem wtedy zielonego Gamekeepera w kratę. Normalnie w sklepach kosztują ok. 30 funtów.

Dokładnie to. Jak się nosi? Bo prezentują się całkiem zacnie.

Opublikowano

Ciepło. Noszę dopóki uszy nie robią się niepokojąco czerwone, czyli właściwie w zakresie od -2 do 15 stopni. Póki co na zewnątrz nie zdradza jakichś oznak znoszenia, tylko w środku wszywka producenta wyblakła i postrzępiły się jej brzegi.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
Bardzo fajna, ale to kurtka inspirowana nie militarną M-65, lecz klasycznymi kurtkami motocyklowymi. Ze współczesnych marek najwierniejsi tej stylistyce są Barbour International i Belstaff.
A co jest wyróżnikiem takiej kurtki, pasek?
Opublikowano

Pasek również, ale przede wszystkim krój, wzmocnienia np. na ramionach i łokciach, materiał (najczęściej woskowana bawełna).

Jest oczywiście kilka wspólnych punktów z m-56, jednak to nie to samo.

• Like 2