Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem o tym, ale są osoby które chcą kupić pierwsza parę i nie zrobią tego bez przymierzenia, na odległość. Nawet przymierzyć i sprawdzić rozmiarówke, a kupic przez net, to z myslą o nich wstawiłem. W tamtym roku, Loaki w Łoodzi, bywały po 399zł, teraz cena chyba skoczyła.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

We Wrocławiu w Renomie brązowe derby Loake Shoemakers rozmiar 46 i kilka lnianych marynarek Polo Ralph Lauren w zielono-granatowo-czerwoną kratę Madras - o takich:

(bez flesza)

d8ce222744d116cc4fc84836fbb74bb3.jpg

(z fleszem)

3d896e177deb8c51958a908b475617a7.jpg

Zostały rozmiary 52, 54.

• Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano

A z której linii? Widziałeś może?

Nie zwróciłem na to uwagi, po prawdzie to do teraz nawet nie wiedziałem że mają różne linie. :)

Skojarzyłem jedynie, że na forum kilka razy była wspominana marka w kontekście koszul, więc postanowiłem podzielić się informacją. Osobiście na razie użytkuje od nich jedynie krawaty. 

Jak przeglądam teraz ich sklep, to wydaje mi się, że były z linii Sky Blue. A przynajmniej jedna z nich: 

http://www.profuomo.com/eur/blue-shirt-with-white-collar.html

w rozmiarze 38. 

Opublikowano

W Warszawie na Marszałkowskiej jedna para brązowych derby Loake Shoemakers za niecałe 600zł, rozmiar 44,5, poza tym fajne torby weekendowe timberland, też poniżej sześciu stów.

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

W krakowskim TK Maxx przymierzałem piękną, lniano-wełnianą marynarkę Baldessarini w kratę, rozmiar 50 (a zwykle noszę 52), bez podszewki. Niestety była za duża :o

Może komuś się przyda. Cena 499

Opublikowano

Widziałem te buty w Łodzi i również odpuściłbym (tj. odpuściłem). W egzemplarzu w kolorze tan zasmarowanie szycia farbą wygląda jak zadanie wykonane na zajęciach praktyczno-technicznych w klasie góra piątej; w egzemplarzu w kolorze brązowym jest nieco lepiej, głównie ze względu na mniejszy kontrast.

Opublikowano

To widać, że dość nierówne egzemplarze "rzucili". W Poznaniu w kolorze brązowym wygląda to dużo lepiej niż na zdjęciach kolegi (ale kolor nieco ciemniejszy). Nie mówiąc już o czarnych, gdzie problem nie występuje w ogóle.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

A na Marszałkowskiej taka sama, ale w rozmiarze M oraz dwie szaroniebieskie bosmanki (też w rozmiarze M, 100% wełna).

Dodam jeszcze, że to b. duże M - mierzyłem zarówno budrysówkę jak i bosmankę, i obie były na mnie wyraźnie zbyt duże (normalnie noszę M). 

Opublikowano

A żeby sprowokować przeniesienie do właściwego wątku;-) - w Łodzi te bosmanki w rozmiarze L, ponadto granatowy blezer Baldessarini 100% kaszmir r. 50 599 zł, dwie marynarki Harris Tweed 50 i 52) i niesamowicie wygodne tassel loafers Timberland.