Whitesnake Napisano 13 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2017 3 minuty temu, Tanatos70 napisał: ... 960 jest bardziej "pojemne" niż Hiro i trudno mi sobie wyobrazić, że komuś mogą te dwa kopyta przypasować w identycznym rozmiarze. Jednakże nie wykluczam takiej możliwości . Ja tak mam - zazwyczaj noszę ten sam rozmiar. Jedynie kordowan na Hiro (ze względu na pancerność) brałem +0.5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 13 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2017 3 minuty temu, Whitesnake napisał: Ja tak mam - zazwyczaj noszę ten sam rozmiar. Jedynie kordowan od Hiro (ze względu na pancerność) brałem +0.5. No i posypała się moja teoria . Dobrze, że zaasekurowałem się w ostatnim zdaniu EDIT: z drugiej strony, ja od meermina mam tylko dwie "twarde" pary z "koniny", więc może dlatego takie mam odczucia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 14 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2017 Panowie, czy buty Yanko mocno rozbija sie na szerokosc? Kupilem trzewiki na kopycie 960G i troche cisna w haluks. Sadzilem jednak ze beda nieco szersze. Za to obawy co do objetosci cholewki na gorze sie nie potwierdzily- jest OK, nic na siebie nie nachodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 14 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2017 37 minut temu, adamW napisał: Panowie, czy buty Yanko mocno rozbija sie na szerokosc? Kupilem trzewiki na kopycie 960G i troche cisna w haluks. Same się nie rozbiją. Jeśli problem występuje tylko w haluksach to lepiej zlecić miejscowe rozciąganie dobremu szewcowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 14 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2017 @adamW Whitesnake ma rację, szkoda stóp, tym bardziej, że rozciąganie nie powinno być drogie, np mój szewc robi to w gratisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 14 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2017 Tak chyba zrobie. Dziekuje za opinie. Czy lokalny szewc (pewnie nie wybitny fachowiec) nie zrobi butom krzywdy podczas rozciagania? Chodzi mi np o zrobienie z butow rozczlapanych kapci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWojtylak Napisano 15 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2017 Jest taka szansa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 15 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2017 MTO w Cordovanie Marron 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metius Napisano 15 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2017 @saphir.pl Jest jakaś szansa na więcej zdjęć butów powyżej? Jestem ciekawy jak wygląda brązowy cordovan Jeszcze jedno pytanie - czy kolor "burdeos" prezentowany w opcji MTO to ten sam jak w "modelu boots 525Y oxblood" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 16 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2017 13 godzin temu, metius napisał: Jest jakaś szansa na więcej zdjęć butów powyżej? Jestem ciekawy jak wygląda brązowy cordovan Jasne Problem w tym, że ta skóra w słońcu potrafi przypominać Oxblood/Burdeos: Po lewej Burdeos (Oxblood) / Po prawej Marron 13 godzin temu, metius napisał: Jeszcze jedno pytanie - czy kolor "burdeos" prezentowany w opcji MTO to ten sam jak w "modelu boots 525Y oxblood" ? Tak. Producent używa zamiennie nazw Oxblood / Burdeos i czasem na opakowaniu jest jedna, a czasem druga nazwa, co może wprowadzać w błąd Chyba zdecydujemy się na Burdeos, by nie generować zbędnego zamieszania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metius Napisano 16 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2017 No nic. Trzeba będzie znowu sięgnąć do portfela, przeprosić się z dietą tynkową i wbić zęby w ścianę... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 16 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2017 Mam pytanie do osób, które posiadają Yanko i Berwicki. Szukam kopyta w Yanko, bo niestety ale w lotnikach (961) nieco przyszwa mi się nie schodzi. W Berwickach, kopyto 156, tego problemu nie ma. Ktoś może użytkował te i ma jakieś porównanie do Yanko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seph Napisano 18 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2017 Witam, Jako, że to mój pierwszy post na forum, chwila by się przestawić. Dopiero zaczynam przygodę z klasycznym obuwiem, więc moja kolekcja nie należy do szczególnie dużych - dopiero kilka par. Kupiłem w zeszłym tygodniu dwie pary trzewików Yanko - Yanko 653YH Niger oraz Yanko 525YH Cuero. Mam wątpliwości co do butów Niger - po wyjęciu sznurówek i rozpoczęciu zabiegów pielęgnacyjnych przed użyciem zauważyłem, że styk języka z "bokami" obuwia jest naderwany. Problem ten nie występuje w przypadku butów Cuero. Dla porównania załączam zdjęcia - dwa pierwsze to bezproblemowe Cuero, kolejne dwa to naderwany Niger. Buty były kupowane w wersji przecenionej, aczkolwiek bez adnotacji odnośnie uszkodzeń/modelu powystawowym. Boję się, że gdy zacznę użytkować buty to pęknięcie w Nigerach zacznie się powiększać - miał ktoś podobny problem w swoich? Zakładam, że będę je reklamował w poniedziałek, ale chciałbym jeszcze zasięgnąć Waszej rady. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 24 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2017 Trochę z kopytem w Yanko kombinuję. K. 960 niby najszersze (to zaokrąglone) ale leży fatalnie, prawda? Z k.961 miałem trochę zabawy przy lotnikach, ale tutaj? Pierwsza przymiarki, nie ciśnie nic, przyszwa powinna sie zejść? Trochę jeszcze ze sznurówkami pokombinuję. Jak sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 24 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2017 Raczej się nie zejdzie, skóra to nie guma. Możesz polubić, jak jest. Ponadto - pod koniec dnia ja z reguły wiążę buty lżej. Nacisk na podbicie jest wyjątkowo nieprzyjemny. Nie ma zatem sensu się sugerować, że można zaciągnąć mocniej - można, ale na 10 minut. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 24 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2017 2 godziny temu, mosze napisał: Raczej się nie zejdzie, skóra to nie guma. Możesz polubić, jak jest. Ponadto - pod koniec dnia ja z reguły wiążę buty lżej. Nacisk na podbicie jest wyjątkowo nieprzyjemny. Nie ma zatem sensu się sugerować, że można zaciągnąć mocniej - można, ale na 10 minut. A rzuciłem okiem jeszcze raz. Na lewym bucie przyszwa się niemal schodzi, kwestia zawiązania. Na prawym trochę gorzej. Więcej jak na tym zdjęciu nie osiągnę. Przemyślę. I co zabawne, mam inną parę od Yanko na tym samym kopycie, gdzie trochę z czasem się kwestia przyszwy (lekko) poprawiła, gdzie sytuacja jest wręcz odwrotna (tj. właśnie lewy but generował więcej problemów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 24 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2017 3 godziny temu, BrotherM napisał: Trochę z kopytem w Yanko kombinuję. Jak sądzicie? Patrząc na to gdzie masz mały palec (na jednym zdjęciu widać jak wypycha skórę) odnoszę wrażenie, że te buty są nie tylko za wąskie, ale i za długie. Moim zdaniem to nie twoje kopyto. Powinieneś spróbować coś na szerszym kopycie i w mniejszym rozmiarze. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 24 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2017 @Whitesnake To chyba w Yanko już wielkiego wyboru mieć nie będę. Masz może wiedzę jak się ma kopyto 961 (zdjęcie nr 2 i 3) do 962? W zasadzie jeszcze to mi do rozważenia zostało. Acz w sklepie wskazali że jest węższe, więc może być problematyczne. 960 jest niby najszersze, ale co z tego, gdy tak leży fatalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 24 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2017 Ja w 960 tez nie wchodze. Trzeba sie pogodzic ze nie dla nas sformulowanie doloz do Yanko☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 24 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2017 3 minuty temu, adamW napisał: Ja w 960 tez nie wchodze. Trzeba sie pogodzic ze nie dla nas sformulowanie doloz do Yanko☺ Mi akurat 960 leży idealnie, ale w trzewikach. Najwyżej zostanie mi "dołóż do Yanko zimą". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
csm Napisano 26 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2017 Dnia 13.02.2017 o 15:26, Tanatos70 napisał: U mnie sprawdziła się zasada 0,5 rozmiaru więcej na Hiro niż w trzewikach Yanko na kopycie 960 (9 UK vs 8,5 UK). A tak swoją drogą- to i jedne i drugie dzisiaj wziąłbym 0,5 rozmiaru mniejsze (proporcja jednak pozostaje) . Na pewno kopyto 960 jest bardziej "pojemne" niż Hiro i trudno mi sobie wyobrazić, że komuś mogą te dwa kopyta przypasować w identycznym rozmiarze. Jednakże nie wykluczam takiej możliwości . Zasada sprawdziła się i u mnie. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 1 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2017 @Seph, na pierwszych fotkach wszystko w normie. W drugiej parze jest odchylenie od normy. Sugeruję kontakt ze sklepem w tej sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 7 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2017 Monks 663 Cuero na szerszym kopycie, wedle życzenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzixon Napisano 7 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2017 10 minut temu, saphir.pl napisał: Monks 663 Cuero na szerszym kopycie, wedle życzenia Ojoj, piękne, chyba czeka mnie podróż do Stargardu w tym tygodniu. Powiedz proszę jak one się mają do kopyta 777 (tęgość i podbicie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 7 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2017 Powinny być luźniejsze, ale zachęcam do przymiarki, bo z tym naszym teoretyzowaniem to różnie w praktyce wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi