szewc24 Napisano 6 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2016 To raczej będzie wosk, więc nie panikowałbym. Powinno wystarczyć lekkie przemycie jakimś łagodnym cleanerem. Buty są apreturowane, więc nie jest wskazane jakieś intensywniejsze czyszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McQueen Napisano 13 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2016 Dnia 27.06.2016 o 20:06, lolo napisał: Odeślij, przecież to bubel!!! No i skandal, iż czekasz już 3 godziny na odpowiedź. Idź do Kazara, tam będzie Pan zadowolony. Serio. W ciągu 3 godzin niekoniecznie, ale w ciągu 3 dni roboczych obowiązkowo. Mam na myśli mój mail do patine.pl z pytaniem o rozmiar, minęło więcej niż te 3 dni i odpowiedzi brak,żenada. Posty na fb zamieszczają, czyli dostęp do internetu mają. Mentalność sklepikarza z PRL, że nigdzie indziej nie ma, u niego trzeba kupić haha. Oddzielam markę butów Yanko od sprzedawcy patine.pl, bo żyjemy w czasach miedzynarodowych zakupów, podróży itd. Pierwsze wrażenie robi się tylko raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 13 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2016 29 minut temu, McQueen napisał: W ciągu 3 godzin niekoniecznie, ale w ciągu 3 dni roboczych obowiązkowo. Mam na myśli mój mail do patine.pl z pytaniem o rozmiar, minęło więcej niż te 3 dni i odpowiedzi brak,żenada. Posty na fb zamieszczają, czyli dostęp do internetu mają. Mentalność sklepikarza z PRL, że nigdzie indziej nie ma, u niego trzeba kupić haha. Spokojnie - firma jest znana z dobrej obsługi klienta. Czasami e-mail zginie (rzadko), czasami zostanie wrzucony do spamu (częściej). Zalecam ponowne wysłanie e-maila, a w przypadku dalszej ciszy - pytanie w wątku sprzedawcy w dziale "Ogłoszenia". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 13 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2016 @McQueen, to się praktycznie nie zdarza, ale może mail nie dotarł, trafił do spamu lub faktycznie został przeoczony. Podaj mi proszę na priv swój adres e-mail, z którego poszło zapytanie i datę jego nadania, a sprawdzę co się stało i postaram się pomóc. Mam dziś nocną zmianę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McQueen Napisano 14 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2016 @saphir.pl, w tytule maila ''Kopyto 961'' . PW wysłany. Poza tym nawet tu w forumowym temacie pojawiły się wcześniej opinie o braku odp na maila czy PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 14 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2016 @McQueen, odpowiedziane na PW. Wszystkie skrzynki sprawdzone po tytule i nadawcy. Na razie nie widzę takiej wiadomości. Badamy sprawę. Cytuj Poza tym nawet tu w forumowym temacie pojawiły się wcześniej opinie o braku odp na maila czy PW. Hmmmm ... nie wydaje mi się, ale może coś przeoczyłem? Czy naprawdę ktoś jeszcze nie dostał odpowiedzi na maila czy na PW? Mam na tym punkcie małą obsesję, dlatego jestem nieco zaskoczony Jeżeli faktycznie jest więcej takich przypadków, proszę o kontakt, a będę sprawę badał! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 14 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2016 Prośba do @patine.pl: czy moglibyście opisać stosowane przez Yanko kopyta tak jak to robią wszystkie inne, obuwnicze marki z wyższej półki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 14 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2016 To jest już na naszej liście zadań, także można się spodziewać takiego wpisu, ale wszystko w swoim czasie. A dajcie proszę linki do najlepszych tego typu opracowań w Waszej ocenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astaroth Napisano 14 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2016 Byłoby świetnie gdyby w bliższej lub dalszej przyszłości Yanko wprowadziło usługę wymiany podeszwy i regeneracji obuwia. Chociaż z drugiej strony przy tej półce cenowej, nie wiem czy taka naprawa byłaby opłacalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 14 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2016 Z tego co pamiętam, to jest taka usługa. Kosztuje, zdaje się, 500 zł. Jeżeli taka cena jest obecnie, to też zastawiałbym się, czy nie kupić nowej pary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 14 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2016 Od początku cena takiej usługi wynosi 550 PLN. Usługa jest kompleksowa i obejmuje wymianę podeszwy, renowację/odnowę całego buta - czyszczenie i renowacja cholewki, odnowienie wnętrza obuwia, wymiana wkładek ... . Cena obejmuje przesyłkę zwrotną do klienta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 14 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2016 11 minut temu, Aron napisał: Z tego co pamiętam, to jest taka usługa. Kosztuje, zdaje się, 500 zł. Jeżeli taka cena jest obecnie, to też zastawiałbym się, czy nie kupić nowej pary. Jeżeli 500 złotych to za dużo, to nie trzeba kupować od razu nowych butów, przecież można oddać buty do polskiego szewca, np. polecanego przez bardzo wielu forumowiczów Rafała (szewc24.pl), który zrobi to równie dobrze i taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 14 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2016 To jest już na naszej liście zadań, także można się spodziewać takiego wpisu, ale wszystko w swoim czasie. A dajcie proszę linki do najlepszych tego typu opracowań w Waszej ocenie. Proszę koledzy Carmina https://www.carminashoemaker.com/about-last Vass http://www.vass-shoes.com/en/howtoorder#text-2 Cheaney http://www.cheaney.co.uk/size-fit-i9 Saint Crispin's http://www.saintcrispins.com/category/accessories/lasts/ Herring http://www.herringshoes.co.uk/lasts I tak dalej 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aszer Napisano 21 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2016 Witam, mam zamiar kupić Yanko 435 negro a wymiary mojej stopy to 29,5 długość i 26 - 26,5 szerokość.Jaki rozmiar polecacie? Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 22 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2016 9 godzin temu, Aszer napisał: Witam, mam zamiar kupić Yanko 435 negro a wymiary mojej stopy to 29,5 długość i 26 - 26,5 szerokość.Jaki rozmiar polecacie? Pozdrawiam Artur Chyba najlepiej zrobisz pisząc w tej sprawie bezpośrednio do sklepu. Jeśli cokolwiek Ci to pomoże, to u mnie przy wymiarach 28,5 długość i 25,7 obwodu, rozmiar 43,5 tego modelu leży idealnie (w tym odrobina luzu - ja lubię). W Twoim przypadku 44,5, może 45? Chyba, że lubisz buty dopasowane na styk to może w 44 się wciśniesz (i jeśli w obwodzie masz jednak 26 a nie 26,5). Przy czym to buty raczej dla osób z niskim podbiciem. Wymiana jest bezpłatna, zwrot ok. 30 zł (kurier PP ze wszystkimi bajerami) więc w ostateczności niewiele ryzykujesz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aszer Napisano 22 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2016 Godzinę temu, Hush napisał: Chyba najlepiej zrobisz pisząc w tej sprawie bezpośrednio do sklepu. Jeśli cokolwiek Ci to pomoże, to u mnie przy wymiarach 28,5 długość i 25,7 obwodu, rozmiar 43,5 tego modelu leży idealnie (w tym odrobina luzu - ja lubię). W Twoim przypadku 44,5, może 45? Chyba, że lubisz buty dopasowane na styk to może w 44 się wciśniesz (i jeśli w obwodzie masz jednak 26 a nie 26,5). Przy czym to buty raczej dla osób z niskim podbiciem. Wymiana jest bezpłatna, zwrot ok. 30 zł (kurier PP ze wszystkimi bajerami) więc w ostateczności niewiele ryzykujesz. Masz rację napiszę do sklepu ale skłaniam się do rozmiaru 44,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 22 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2016 Yanko 666 kupujecie Panowie w tym samym rozmiarze, co buty na kopycie 915? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 22 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2016 @Aszer, cytuję jednego ze stałych Klientów o podobnych wymiarach stóp - być może te wskazówki Cię trochę naprowadzą. Cytuj Wymiary stópDługość: 293 mm Obwód przedstopia: 250 mmObwód podbicia: 260 mmObwód przez piętę: 365 mm Posiadane modele YANKO i ich rozmiary Yanko 525 Boots, kopyto 960 (tęgość G) – rozmiar UK10 Yanko 272 Oxford, kopyto 915 (tęgość F) – rozmiar UK10 Yanko 743 Balmoral, kopyto 915 (tęgość F) – rozmiar UK10 Yanko 755 Balmoral Boots, kopyto 915 (tęgość F) – rozmair UK10 Wszystkie modele Yanko mam jak dotąd w tym samym rozmiarze niezależnie od tęgości i kopyta. Kopyto 960 jest wyraźnie obszerniejsze od kopyta 915, w związku z czym zacząłem nosić wkładkę, która niweluje nadmiar wolnego miejsca nad śródstopiem. Bez tej wkładki, przy dłuższych spacerach trzewiki trochę obcierały mnie na wysokości nasady dużego palca. Kopyto 915 jest dla mnie niemalże idealne. Praktycznie od pierwszego założenia czułem się komfortowo i nie miałem żadnych przykrych doświadczeń związanych z łamaniem butów. Jedyny, niewielki minus to to, że w butach na tym kopycie skóra zaczyna delikatnie łamać się już tuż przed przeszyciem. Przyszwy ładnie się schodzą a buty dosyć dokładnie przylegają do stopy (co jest zgodne z moimi preferencjami). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aszer Napisano 22 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2016 Dnia 22.07.2016 o 11:34, saphir.pl napisał: @Aszer, cytuję jednego ze stałych Klientów o podobnych wymiarach stóp - być może te wskazówki Cię trochę naprowadzą. Dnia 22.07.2016 o 11:34, saphir.pl napisał: Dzięki za podpowiedź myślę że jest to najlepsza wskazówka dla mnie.Spróbuję ten sam rozmiar. Edit: Dzięki irys zastanawiam się jeszcze nad numerem 10,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irys Napisano 23 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2016 Dnia 22 lipca 2016 o 11:47, Aszer napisał: Dzięki za podpowiedź myślę że jest to najlepsza wskazówka dla mnie.Spróbuję ten sam rozmiar. Może być tak że co model to inny rozmiar jak u mnie. kopyto 960 - 10 kopyto 915 monk - 10,5 kopyto 915 oxford - 11 Przy okazji miłem ciekawą sytuację z monkami 306. Mierzyłem TdM i czarne w rozmiarze 10,5. TdM można by powiedzieć że na mnie szyte, a czarne jakby pól numeru mniejsze. Dziwny jest ten świat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aszer Napisano 25 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2016 @saphir.pl czy jest możliwość zamówienie butów za pobraniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 25 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2016 Oczywiście - wystarczy wybrać taką opcję w koszyku sklepowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aszer Napisano 25 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2016 7 minut temu, saphir.pl napisał: Oczywiście - wystarczy wybrać taką opcję w koszyku sklepowym. A są może kody rabatowe dla forumowiczów lub w wypadku pierwszego zakupu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 26 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2016 Najlepiej zapisać się do newslettera, obserwować społeczności sklepu. Wtedy żadna promocja nie powinna umknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 26 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2016 Albo właśnie się nie zapisywać, żeby... umknąć przed promocjami* *zauważyłem, że czasem trzeba kupić też coś innego niż buty, np. jedzenie, picie i takie tam duperele 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi