Skocz do zawartości

Producenci, marki butów: Yanko

Pan Janusz

Rekomendowane odpowiedzi

Dnia 27.06.2016 o 20:06, lolo napisał:

Odeślij, przecież to bubel!!! No i skandal, iż czekasz już 3 godziny na odpowiedź. 

Idź do Kazara, tam będzie Pan zadowolony. Serio. 

W ciągu 3 godzin niekoniecznie, ale w ciągu 3 dni roboczych obowiązkowo.  Mam na myśli mój mail do patine.pl z  pytaniem  o rozmiar, minęło więcej niż te 3 dni i  odpowiedzi brak,żenada. Posty na fb zamieszczają, czyli dostęp do internetu mają. Mentalność sklepikarza z PRL, że nigdzie indziej nie ma, u niego trzeba kupić haha.  Oddzielam markę butów Yanko  od sprzedawcy patine.pl, bo żyjemy w czasach miedzynarodowych zakupów, podróży itd.  Pierwsze wrażenie robi się tylko raz.

29 minut temu, McQueen napisał:

W ciągu 3 godzin niekoniecznie, ale w ciągu 3 dni roboczych obowiązkowo.  Mam na myśli mój mail do patine.pl z  pytaniem  o rozmiar, minęło więcej niż te 3 dni i  odpowiedzi brak,żenada. Posty na fb zamieszczają, czyli dostęp do internetu mają. Mentalność sklepikarza z PRL, że nigdzie indziej nie ma, u niego trzeba kupić haha.

Spokojnie - firma jest znana z dobrej obsługi klienta. Czasami e-mail zginie (rzadko), czasami zostanie wrzucony do spamu (częściej). Zalecam ponowne wysłanie e-maila, a w przypadku dalszej ciszy - pytanie w wątku sprzedawcy w dziale "Ogłoszenia".

@McQueen,

odpowiedziane na PW. Wszystkie skrzynki sprawdzone po tytule i nadawcy. Na razie nie widzę takiej wiadomości. Badamy sprawę. 

Poza tym nawet  tu w forumowym temacie pojawiły się wcześniej opinie o braku odp na maila czy PW.

Hmmmm ... nie wydaje mi się, ale może coś przeoczyłem? Czy naprawdę ktoś jeszcze nie dostał odpowiedzi na maila czy na PW? Mam na tym punkcie małą obsesję, dlatego jestem nieco zaskoczony :) Jeżeli faktycznie jest więcej takich przypadków, proszę o kontakt, a będę sprawę badał!

11 minut temu, Aron napisał:

Z tego co pamiętam, to jest taka usługa. Kosztuje, zdaje się, 500 zł. Jeżeli taka cena jest obecnie, to też zastawiałbym się, czy nie kupić nowej pary.

Jeżeli 500 złotych to za dużo, to nie trzeba kupować od razu nowych butów, przecież można oddać buty do polskiego szewca, np. polecanego przez bardzo wielu forumowiczów Rafała (szewc24.pl), który zrobi to równie dobrze i taniej. :)

To jest już na naszej liście zadań, także można się spodziewać takiego wpisu, ale wszystko w swoim czasie. A dajcie proszę linki do najlepszych tego typu opracowań w Waszej ocenie.

Proszę koledzy

Carmina

https://www.carminashoemaker.com/about-last

Vass

http://www.vass-shoes.com/en/howtoorder#text-2

Cheaney

http://www.cheaney.co.uk/size-fit-i9

Saint Crispin's

http://www.saintcrispins.com/category/accessories/lasts/

Herring

http://www.herringshoes.co.uk/lasts

I tak dalej

• Oceniam pozytywnie 3

9 godzin temu, Aszer napisał:

Witam,

mam zamiar kupić Yanko 435 negro a wymiary mojej stopy to 29,5 długość i 26 - 26,5 szerokość.Jaki rozmiar polecacie?

Pozdrawiam

Artur

Chyba najlepiej zrobisz pisząc w tej sprawie bezpośrednio do sklepu. Jeśli cokolwiek Ci to pomoże, to u mnie przy wymiarach 28,5 długość i 25,7 obwodu, rozmiar 43,5 tego modelu leży idealnie (w tym odrobina luzu - ja lubię). W Twoim przypadku 44,5, może 45? Chyba, że lubisz buty dopasowane na styk to może w 44 się wciśniesz (i jeśli w obwodzie masz jednak 26 a nie 26,5). Przy czym to buty raczej dla osób z niskim podbiciem. Wymiana jest bezpłatna, zwrot ok. 30 zł (kurier PP ze wszystkimi bajerami) więc w ostateczności niewiele ryzykujesz. 

• Oceniam pozytywnie 1

Godzinę temu, Hush napisał:

Chyba najlepiej zrobisz pisząc w tej sprawie bezpośrednio do sklepu. Jeśli cokolwiek Ci to pomoże, to u mnie przy wymiarach 28,5 długość i 25,7 obwodu, rozmiar 43,5 tego modelu leży idealnie (w tym odrobina luzu - ja lubię). W Twoim przypadku 44,5, może 45? Chyba, że lubisz buty dopasowane na styk to może w 44 się wciśniesz (i jeśli w obwodzie masz jednak 26 a nie 26,5). Przy czym to buty raczej dla osób z niskim podbiciem. Wymiana jest bezpłatna, zwrot ok. 30 zł (kurier PP ze wszystkimi bajerami) więc w ostateczności niewiele ryzykujesz. 

Masz rację napiszę do sklepu ale skłaniam się do rozmiaru 44,5.

@Aszer,

cytuję jednego ze stałych Klientów o podobnych wymiarach stóp - być może te wskazówki Cię trochę naprowadzą.

Wymiary stóp
Długość: 293 mm
Obwód przedstopia: 250 mm

Obwód podbicia: 260 mm
Obwód przez piętę: 365 mm

Posiadane modele YANKO i ich rozmiary

1. Yanko 525 Boots, kopyto 960 (tęgość G)  – rozmiar UK10

2. Yanko 272 Oxford, kopyto 915 (tęgość F)  – rozmiar UK10

3. Yanko 743 Balmoral, kopyto 915 (tęgość F) – rozmiar UK10

4. Yanko 755 Balmoral Boots, kopyto 915 (tęgość F) – rozmair UK10

Wszystkie modele Yanko mam jak dotąd w tym samym rozmiarze niezależnie od tęgości i kopyta. Kopyto 960 jest wyraźnie obszerniejsze od kopyta 915, w związku z czym zacząłem nosić wkładkę, która niweluje nadmiar wolnego miejsca nad śródstopiem. Bez tej wkładki, przy dłuższych spacerach trzewiki trochę obcierały mnie na wysokości nasady dużego palca. Kopyto 915 jest dla mnie niemalże idealne. Praktycznie od pierwszego założenia czułem się komfortowo i nie miałem żadnych przykrych doświadczeń związanych z łamaniem butów. Jedyny, niewielki minus to to, że w butach na tym kopycie skóra zaczyna delikatnie łamać się już tuż przed przeszyciem. Przyszwy ładnie się schodzą a buty dosyć dokładnie przylegają do stopy (co jest zgodne z moimi preferencjami).

• Oceniam pozytywnie 1

Dnia 22.07.2016 o 11:34, saphir.pl napisał:

@Aszer,

cytuję jednego ze stałych Klientów o podobnych wymiarach stóp - być może te wskazówki Cię trochę naprowadzą.

Dnia 22.07.2016 o 11:34, saphir.pl napisał:

Dzięki za podpowiedź myślę że jest to najlepsza wskazówka dla mnie.Spróbuję ten sam rozmiar.

Edit: Dzięki irys zastanawiam się jeszcze nad numerem 10,5

Dnia 22 lipca 2016 o 11:47, Aszer napisał:

Dzięki za podpowiedź myślę że jest to najlepsza wskazówka dla mnie.Spróbuję ten sam rozmiar.

Może być tak że co model to inny rozmiar jak u mnie.

kopyto 960 - 10

kopyto 915 monk - 10,5

kopyto 915 oxford - 11

Przy okazji miłem ciekawą sytuację z monkami 306.

Mierzyłem TdM i czarne w rozmiarze 10,5.

TdM można by powiedzieć że na mnie szyte, a czarne jakby pól numeru mniejsze.

Dziwny jest ten świat :)