Automator Napisano 19 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2016 Przy stopie 28,5 i obwodzie 24,5 lepiej wybrać rozmiar 9 czy 9.5(kopyto 915)? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friedman Napisano 19 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2016 Przy stopie 29,4 i obwodzie 25,4 wybrałem 11UK. Wziąłbym 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 19 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2016 Przy stopie 28,5 i obwodzie 24,5 lepiej wybrać rozmiar 9 czy 9.5(kopyto 915)? Pozdrawiam Mam takie wymiary stopy i noszę 9,5 w 915 Yanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 19 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2016 Mam takie wymiary stopy i noszę 9,5 w 915 Yanko hmmm ... ja przy 28,3 / 25 cm wybrałem w 915 - 9, a 960 - 8,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 19 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2016 hmmm ... ja przy 28,3 / 25 cm wybrałem w 915 - 9, a 960 - 8,5 Więc nie pozostaje nic innego jak skorzystać z darmowej wysyłki i zwrotu z patine, zamiast się zastanawiać z rozmiarem, tym bardziej że nie ma jakiegoś ograniczonego terminu promocji cenowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 19 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2016 Ja myślę, że w znacznym stopniu dobór idealnego rozmiaru jest uwarunkowany subiektywnym poczuciem komfortu (luz, dopasowanie etc.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 19 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2016 Ja myślę, że w znacznym stopniu dobór idealnego rozmiaru jest uwarunkowany subiektywnym poczuciem komfortu (luz, dopasowanie etc.). na pewno, do tego dochodzą jeszcze hajlaxy, długie paznokcie itd - dlatego jak jest taka możliwość, to czemu nie zamówić na próbę? ja tak zrobiłem jak zamawiałem (wziąłem 3 pary i odesłałem tego które nie były dobre) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 19 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2016 jasne - nawet biorąc pod uwagę, że dwie pary w tym samym rozmiarze mogą delikatnie się różnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał-91 Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 Cześć, Zamówiłem swoje pierwsze porządne buty od Yanko. Nie byłem pewny tęgości, więc wybrałem model 657 na kopycie 961 (G) i model 743 na kopycie 915 (F) - z zamierzeniem, że wybiorę odpowiednią tęgość i jedną parę wymienie. Buty dzisiaj odebrałem i mam problem/nie problem ponieważ niezbyt czuję różnicę pomiędzy kopytem o tęgości F, a G... W tabeli rozmiarowej jest to dosyć spora różnica w wymiarach - sądziłem, że różnica będzie także widoczna przy schodzeniu się przyszwy, jednak nie jest to jakaś ogromna różnica. W związku z powyższym zwracam się z pytaniem do osób, które mają doświadczenie większe - czy warto bawić się w wymianę kopyta 915 na np. 962 (model 558 maron). Poniżej zamieszczam zdjęcie jaka jest różnica w widoku "z góry". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werdzo88 Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 27,3 cm ,przy kości haluksowej 24 cm w najszerszym miejscu 25 cm mam buty na kopycie 960 8 uk i czuje luz .Celować w kopyto 915 konkretnie monki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 31 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2016 @Michał-91, lada chwila powinno pojawić się kilka modeli w szerokości H. To może być dobra opcja dla tych, dla których G jest jeszcze zbyt wąskie. Ewentualnie celować w derby na G. @werdzo88, proponuję spróbować, bo już niejednokrotnie teoria swoje, a praktyka swoje A, że nie lubię pustych przebiegów: Na dniach powinny pojawić się w ofercie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 31 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2016 Skoro udało się "wymusić" trzewiki na kopycie 915, których wcześniej nie dało się zrobić , to może uda się wywalczyć loafersy na kopycie 915? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 31 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2016 Na razie się zapierają, ale dajcie mi kilka dobrze wyglądających loafersów na tak smukłym kopycie, a będę cisnął dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 31 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2016 Przecież model 552 jest na kopycie 961. Co prawda jest to tęgość G, ale kopyto jest raczej smukłe i długie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 31 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2016 A, że nie lubię pustych przebiegów: yanko_loafers_01.jpgyanko_loafers_02.jpg Na dniach powinny pojawić się w ofercie. ale że jak, z wystającymi kutasikami? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 31 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2016 Na razie się zapierają, ale dajcie mi kilka dobrze wyglądających loafersów na tak smukłym kopycie, a będę cisnął dalej Berluti Andy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablopoland2 Napisano 1 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2016 Witam Czy ktoś kupował buty Yanko na jakiś zagranicznych stronach? Np.: shoeparadis.com? Ile trwa dostawa do PL itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 1 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2016 Ktoś pisał kiedyś na forum, że Skolyx nie wysyła do Polski, bo wyłącznym dystrybutorem Yanko w Polsce jest Patine.pl. Podejrzewam, że z shoeparadis może być tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 1 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2016 z shoeparadis przekierowuje na stronę Patine, ale ze Skolyx już nie... zatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 1 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2016 Mnie wpuścił jak otworzyłem w tle. Ceny 325-350 € czyli więcej plus brak możliwości zmierzenia plus język hiszpański Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 1 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2016 Na razie się zapierają, ale dajcie mi kilka dobrze wyglądających loafersów na tak smukłym kopycie, a będę cisnął dalej https://forum.butwbutonierce.pl/topic/244-forumowy-zakup-loafersów-sw1/ Szczególnie podoba mi się koncept 'opaski' (nie wiem jak to się nazywa) biegnącej od podeszwy do podeszwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablopoland2 Napisano 1 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2016 Ktoś pisał kiedyś na forum, że Skolyx nie wysyła do Polski, bo wyłącznym dystrybutorem Yanko w Polsce jest Patine.pl. Podejrzewam, że z shoeparadis może być tak samo. Tylko polski dystrybutor ma bardzo ubogą rozmiarówkę i asortyment w porównaniu do shoeparadis. Tylko nigdzie nie ma napisanego czy przesyłają do Polski. Mnie nie przekierowało wiec w taki sposób znalazłem tę stronę. Dzięki za infoo Skolyx. Wyczytałem że to szwedzka strona i "We sell and ship our products to the whole EU and also to Norway." Czy ktoś korzystał z jednej albo drugiej strony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 1 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2016 https://forum.butwbutonierce.pl/topic/1715-producenci-marki-butów-yanko/?p=183917 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 2 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2016 Tylko polski dystrybutor ma bardzo ubogą rozmiarówkę i asortyment w porównaniu do shoeparadis. Tylko nigdzie nie ma napisanego czy przesyłają do Polski. Mnie nie przekierowało wiec w taki sposób znalazłem tę stronę. Dzięki za infoo Skolyx. Wyczytałem że to szwedzka strona i "We sell and ship our products to the whole EU and also to Norway." Czy ktoś korzystał z jednej albo drugiej strony? Z rozmiarówką w patine.pl bywa różnie, czasami dany model się sprzeda i trzeba trochę poczekać na uzupełnienie. Jednak nie widzę, żeby shoeparadis mieli szerszy asortyment. Chyba, że chodzi o jeden konkretny model, który chcesz kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 2 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2016 Moje pytanie do kolegów z patine.pl: jakiś czas temu zadaliście pytanie o to jakie buty widzielibyśmy w ofercie Yanko i cisza. A mi brązowe derby na kopycie 915 się śnią po nocach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi