lubo69 Napisano 30 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2015 Czapla, spójrz na moje porównanie trzech marek butów (zresztą powstałe z Twojej inicjatywy) - jest tam odpowiedź na Twoje pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czapla Napisano 30 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2015 Racja, znalazłem pasujący fragment, który wcześniej przeoczyłem:"558 - czarne oxfordy captoe, noszę od 12/2013. Skóra trochę twarda, ale wygląda znakomicie. Podeszwa dobrze się trzyma, ale nie katuję ich. Ocena 4/5, jest to mocna czwórka, odejmuję tylko punkty za twardawą skórę." Zobaczymy jak to będzie wyglądać na żywo, to będą moje pierwsze porządne buty. Mam nadzieję że to 1000 zł które wydałem nie będzie mi się wpijać w stopy, bo mam zamiar w nich "wyskoczyć" na swoim ślubie i weselu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 30 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2015 Na żywo będzie wyglądać bardzo dobrze, a oxfordy to nie conversy, rozchodzić trzeba. Nie jest źle, widziałem twardsze skóry. Wyjdź w nich na dwa spacery przed ślubem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 30 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2015 Więcej optymizmu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czapla Napisano 30 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2015 Na pewno w nich podreptam co nieco, do ślubu jeszcze daleka droga... (6 miesięcy). Już się nie mogę doczekać na przesyłkę z patine.pl Wsiąkłem w to forum jakiś czas temu, i nie mogę przestać. Zacząłem od butów, w maju ruszę z szyciem garnituru, pierwsze prawdziwe bespoke. Swoją drogą jak ktoś ma newslettera patine.pl to warto zajrzeć na skrzynkę pocztową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 30 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2015 Warto! Ja niestety z promocji nie skorzystam. P.S. Myślałem że napiszesz "ślubu" a jednak "na przesyłkę z patine.pl". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czapla Napisano 30 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2015 Warto! Ja niestety z promocji nie skorzystam. P.S. Myślałem że napiszesz "ślubu" a jednak "na przesyłkę z patine.pl". Taka kolejność jest całkiem w porządku Tylko żeby narzeczona tego nie przeczytała bo mi da tak popalić, że się podeszwy w Jankach zetrą w 5 minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 30 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 31 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2015 Chciałbym zapytać o porównanie kopyta 962 względem 915 lub 960. Posiadam buty na tych dwóch ostatnich kopytach w rozmiarze 7UK. 1. Kopyto 962 jest o 7 mm dłuższe w tym samym rozmiarze, czy to jest kwestia wydłużonego kształtu, czy trzeba zejść o rozmiar niżej? 2. Przy kopycie 960 mam spory luz nad stopą, czy 962 też takie jest, czy może tęgość G to tylko kwestia szerokości, a nie wysokości kopyta? Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 31 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2015 Aron - jaj mam buty na tych kopytach w rozm 7.5 i faktycznie 962 jest dłuższe i zarazem smuklejsze wizualnie. W 962 będziesz miał identyczny luz jak w kopycie 960. Jestem przekonany, że rozm 6.5 będzie dla Ciebie OK. Patrząc na tabelę zastanawiam się nad rozm. 6? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 31 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2015 Nie do końca rozumiem. Masz buty na 962 i 960/915 w tym samym rozmiarze? Jeżeli tak to ja chyba też powinienem zamówić 7, nie schodzić do 6,5 lub 6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 31 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2015 Aron ja porównałem 960 G do 962 G, i następnie poptrzyłem na rozmiary z tabeli 615 F Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Czapla Napisano 3 Luty 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2015 No i stało się... jestem posiadaczem pięknych wiedenek Yanko 558 Są to moje pierwsze wysokiej jakości buty.Pierwsza rzecz która rzuca się w oczy, a w zasadzie w nos - to świetny zapach skórzanego buta, już po otwarciu pudełka czuć że to był dobry zakup. Pozostając w temacie zapachów, cedrowe prawidła są niesamowite! Powinni robić zapachowe choinki do aut o zapachu cedrowych prawideł, kupuję od razu pięć I tak właśnie teraz w pokoju roznosi się zapach luksusu. Po pierwszych ochach i achach przyszedł czas na bliższe organoleptyczne zapoznanie z moimi nowymi przyjaciółmi. Skóra robi bardzo dobre wrażenie, nawet taki laik jak ja może stwierdzić, że jest to produkt wysokiej jakości. Nie znalazłem żadnych odstających nitek lub niedoróbek przy szwach. W dwóch miejscach na jednym bucie znalazłem minimalne ślady kleju, które jednak ustąpiły po kilkukrotnym przejechaniu szczotką w tych miejscach. Przy pięcie w jednym z butów znalazłem mikro dziurki, sprawę szybko wyjaśniłem z obsługą sklepu patine.pl (a w zasadzie to oni mi wyjaśnili). Na koniec mój entuzjazm spadł o kilka procent, bo na butach zauważyłem zagięcia/odciski, takie jak na zdjęciu (efekt na zdjęciu trochę spotęgowany światłem). Skonsultowałem sprawę z obsługą sklepu Patine.pl - sprawdzili, i w innej parze występują są takie same efekty. Prawdopodobnie przyczyną jest stykanie się obuwia w pudełku. Zasugerowałem jeszcze inną przyczynę, zobaczymy co przyniesie śledztwo w Patine Dostałem informację, że taki sam przypadek już mieli, i ustąpił on w trakcie pielęgnacji i użytkowania obuwia w szybkim czasie. Za jakiś czas jak pochodzę dam znać jak ma się sprawa w mojej parze, mam nadzieję, że nie będzie problemu, wsadziłem je w prawidła. Buty na zdjęciach nie wyglądają tak dobrze jak w rzeczywistości (zdjęcie robione komórką). Na żywo są zdecydowanie ładniejsze, smuklejsze i bardziej cieszą oko, więc jak ktoś się waha czy je kupić, to może być spokojny bo na żywo wyglądają lepiej Kopyto i rozmiar wydają się być dopasowane dobrze, podałem wymiary swojej stopy i uzyskałem pomoc w doborze rozmiaru. Na pierwsze wrażenie są wygodne, zobaczymy jak się będą sprawować jak trochę w nich pochodzę. Podsumowując, było by idealnie gdyby nie te niewielkie minusiki za zagięcia/odciski, które mam nadzieję szybko znikną (zostały zrekompensowane bonem od Patine.pl na zakupy w ich sklepie). Obsługa i kontakt ze sprzedawcą na wysokim poziomie. Swoją mini recenzję na pewno uzupełnię o swoje odczucia po jakimś czasie użytkowania, i fotki lepszej jakości jak będą wtedy Yanki wyglądać. PS. Jakie szczotki kupić do 1) czyszczenia 2) polerowania ? 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 3 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2015 No i stało się... Gratuluje zakupu! Piękne buty i ładne zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 3 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2015 Z mojej strony również gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 3 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2015 Niech się ładnie noszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 8 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2015 Również gratuluję A i miałbym małe pytanko do Daniela - czy planujecie w najbliższym czasie uzupełnić rozmiarówkę monków? (kopyto Yanko 306) Waham się między Cuero a Burdeos, ale w obu przypadkach mojego rozmiaru niet Po przygodach z czarnymi wiedenkami w rozmiarze 7,5 UK, które ciągle zsuwają mi się ze stóp, myślę, że tym razem wypróbowałbym szczęśliwą "siódemkę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 9 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2015 Jeżeli wiedenki to były Yanko 558 to śmiało spróbowałbym na Twoim miejscu monki UK 7,5, ze względu na smuklejsze kopyto. Jeżeli UK7, to na wiosnę burdeos powinny się uzupełnić. Cuero nieco później, ale również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 9 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2015 Z mojej strony również gratulacje. Ja też podłączam się do gratulacji ! ja niestety nie mogłem skorzystać z okazji bo akurat w sklepie nie było rozmiaru mojego upatrzonego buta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Matty Napisano 9 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2015 co z tymi mikrodziurkami przy pięcie? Sprawdziłem i w moich monkach mam to samo, co to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 9 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2015 Jest nawet poświęcony sprawie temat https://forum.butwbutonierce.pl/topic/2440-dziurki-na-pi%C4%99cie-weston%C3%B3w-za-25k/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 9 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2015 Jeżeli wiedenki to były Yanko 558 to śmiało spróbowałbym na Twoim miejscu monki UK 7,5, ze względu na smuklejsze kopyto. Jeżeli UK7, to na wiosnę burdeos powinny się uzupełnić. Cuero nieco później, ale również. Ok dzięki. Wezmę pewnie te monki w kolorze cuero i rozmiarze 7,5UK. Jakbym nie trafił to najwyżej będziemy wymieniać. W sumie to wahałem się nad 7UK głównie ze względu na to, że monki z definicji muszą być dobrze dopasowane do stóp - możliwość regulacji jest raczej ograniczona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czapla Napisano 9 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2015 W weekend spędziłem miłą randkę z moimi nowymi Yanko 588, było bardzo ciekawie Zaczęło się od skompletowania podstawowych kosmetyków, z butami jak z kobitą, musi się pomalować żeby wyjść na miasto Najpierw na podeszwy nałożyłem Dubbin żeby je zabezpieczyć, dałem dwie warstwy które bardzo szybko się wchłonęły. Na drugi dzień podeszwa wygląda praktycznie tak jak przed natłuszczeniem. Do zestawu ze zdjęcia miałem jeszcze pakiet skarpetek o różnej gęstości do nakładania i polerowania, ale nie wypada wrzucać tu aż takich intymnych zdjęć Wiem, że to nie było konieczne, ale postanowiłem nałożyć niewielką ilość renovatora na nową parę butów, tak wyglądały w stanie "in progress"Tak buty wyglądały po wyjęciu z pudełkaA tak wyglądają po zabiegach kosmetycznych. 1. Jedna warstwa renovatora + szczotka + polerka bawełną 2. Cztery warstwy pommadiera na całość, szczotka + polerka 3. Jedna warstwa z małej ilości pasty na całą cholewkę + szczotka + polerka. 4. Cztery warstwy pasty na noski. szczotka + polerekaSłowem podsumowania: na forum wielokrotnie pojawiają się opisy że produkty Saphir są bardzo wydajne, moim zdaniem to nie prawda. One są arcy wydajne Rzeczywiście w trakcie nakładania specyfików trzeba zachować umiar. Połysk jaki uzyskałem na chwilę obecną mi odpowiada, ale pewnie za jakiś czas spróbuję zrobić lustro na noskach. Buty z każdą minutą pielęgnacji stają się coraz ładniejsze, skóra bardzo dobrze przyjmuje wszystkie środki. Różnica między butami bezpośrednio po wyjęciu z pudełka i tymi po pielęgnacji jest zdecydowanie spora. Niestety zdjęcia nie oddają w 100% efektu, musicie mi uwierzyć na słowo. 1 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 9 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2015 Cześć nazywam się Daniel i też jestem uzależniony. Wpadłeś i Ty! Dostrzegam u Ciebie objawy 1 fazy choroby. Będzie coraz gorzej, odkryjesz nowe wymiary i levele, które wywrócą Twój świat do góry nogami. Mentalnie przygotuj rodzinę. Syndrom współuzależnienia nieunikniony 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 9 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2015 Cześć, jestem Piotrek i nigdy nie położyłem grama tłuszczu na podeszwy. Czy coś ze mną nie tak? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi