Panam Napisano 17 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2016 Ładnie, ładnie. Też kiedyś będę tyle miał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 17 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2016 Doliczyłem się 12 - jedenaście SS i rodzynek Christian Berg Pięć typowo zimowych, cztery typowo letnie i trzy całoroczne. To ja podbiję 16, z czego 13 SuSu 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dave8 Napisano 17 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2016 IMHO: Havana ok, Washington jakby ciut zbyt duży w ramionach (ma konstrukcję w przeciwności do Havany i inaczej się układa). Jednakże 54 może być ciut przyciasne i nie wiem, czy zniwelujesz to w zakresie możliwego poszerzenia talii. Dzięki za pomoc. Washingtona spróbuje wymienić na Half-Lined. Zobaczymy czy to coś pomoże. Ma ktoś doświadczenie w różnicach pomiędzy Lazio i Havaną (chodzi mi o konstrukcje - kieszenie wiem, że są inne). Ta Havana jest dla mnie za jasna i chciałbym wymienić na ciemnoszare Lazio. Havana w podobnym kolorze wymaga dopłaty 80 euro więc wolałbym tego uniknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 17 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2016 Lazio ma wyraźna konstrukcje ramion i jest zdecydowanie mocniej wytaliowane od Havany. To także bardziej formalny krój, który cieżko rozkompletowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lorentz Napisano 17 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2016 Koledzy, w wolnych chwilach eksperymentuję z modelami SuSu. Po klęsce z Havaną przyszedł czas na Hudsona. Zamówiłem, przyszło, rękawy nawet OK (no, może trochę do skrócenia), spodnie również. Zastanawiam się jednak czy marynarka nie jest zbyt wytaliowana i nie ma za szerokich ramion? Niby rozgwiazda się nie robi, ale ciasnawo... Czy popuszczenie po bokach ze 2 cm może pomóc? Obawiam się, że w rozmiar większej będą zbyt szerokie ramiona. Przepraszam za prowizoryczne fotki, ale akurat mam chwilę (i nikogo do pomocy). Może jutro uda się zrobić lepsze zdjęcia, z innej perspektywy. P.S. Materiał bardzo miły, VBC ale chyba nie jest to flanela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 18 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2016 poszerzenie w talii powinno rozwiązać problem, ramiona wydają się ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yeutez Napisano 18 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2016 Koledzy, w wolnych chwilach eksperymentuję z modelami SuSu. Po klęsce z Havaną przyszedł czas na Hudsona. Zamówiłem, przyszło, rękawy nawet OK (no, może trochę do skrócenia), spodnie również. Zastanawiam się jednak czy marynarka nie jest zbyt wytaliowana i nie ma za szerokich ramion? Niby rozgwiazda się nie robi, ale ciasnawo... Czy popuszczenie po bokach ze 2 cm może pomóc? Obawiam się, że w rozmiar większej będą zbyt szerokie ramiona. Przepraszam za prowizoryczne fotki, ale akurat mam chwilę (i nikogo do pomocy). Może jutro uda się zrobić lepsze zdjęcia, z innej perspektywy. Czy można wiedzieć, który tu Hudson? Czy to czasem nie ten w tonacji Light Brown, co to na stronie SuSu wygląda jakby był szary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lorentz Napisano 18 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2016 Dokladnie ten. Ciężko stwierdzić co to za kolor, w świetle dziennym taka kawa z mlekiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek95 Napisano 19 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2016 Panowie, zwracam się do Was jako znawców tematu. Poszukuję swojego pierwszego, uniwersalnego garnituru (obrona, rozmowa kwalifikacyjna, itp.) Wstępnie wybrałem 5 modeli z SS jednak nie mogę się zdecydować na jeden konkretny. Który będzie najodpowiedniejszy pod względem koloru i faktury? http://eu.suitsupply.com/en/suits/livorno-blue-plain/P4292.html?cgid=Suits&prefn1=basicDessinSuits&prefv1=Plain&prefn2=color&prefv2=Blue|Grey&prefn3=material&prefv3=Wool&srule=PriceAsc http://eu.suitsupply.com/en/suits/napoli-blue-plain/P4271.html?cgid=Suits&prefn1=basicDessinSuits&prefv1=Plain&prefn2=color&prefv2=Blue|Grey&prefn3=material&prefv3=Wool&srule=PriceAsc http://eu.suitsupply.com/en/suits/athletic-blue-plain/P2529A.html?cgid=Suits&prefn1=basicDessinSuits&prefv1=Plain&prefn2=color&prefv2=Blue|Grey&prefn3=material&prefv3=Wool&srule=PriceAsc http://eu.suitsupply.com/en/suits/york-blue-plain/P2529Y.html?cgid=Suits&prefn1=basicDessinSuits&prefv1=Plain&prefn2=color&prefv2=Blue|Grey&prefn3=material&prefv3=Wool&srule=PriceAsc http://eu.suitsupply.com/en/suits/napoli-blue-plain/P4733.html?cgid=Suits&prefn1=basicDessinSuits&prefv1=Plain&prefn2=color&prefv2=Blue|Grey&prefn3=material&prefv3=Wool&srule=PriceAsc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 19 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2016 Odrzuciłbym z miejsca ostatni (flanela to zły wybór na pierwszy, uniwersalny garnitur). Do pozostałych mam pytanie - jaką cechujesz się sylwetką? V czy O czy I *? To ma znaczenie przy wyborze modelu. * kolenjo: dobrze zbudowany, tęgi, chudy jak patyk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek95 Napisano 19 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2016 Dziękuję za odpowiedź. Mam dosyć mocno rozbudowane ramiona i klatkę w stosunku do talii, od kilku lat ćwiczę na siłowni. Rozumiem, że model athletic będzie najlepszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 19 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2016 Inaczej - York odpada Przymierz się do Athletic i Napoli - dużo zależy ile masz w barkach - Napoli ma więcej, ale w klatce pozwala na mniej. Kolorystycznie, jako jeden jedyny garnitur Athletic będzie lepszy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart1 Napisano 19 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2016 Jestem w kontakcie z Customer Service SuSu w sprawie doboru odpowiedniego rozmiaru marynarki. Zostałem poproszony o podanie szerokości w barkach + długości rękawów. Jak powinienem zdjąć te miary? Przy innych (wzrost, obwód klatki) jest to podane na ich stronie, a w przypadku dwóch wymienionych wyżej miar tego tego ma. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek95 Napisano 19 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2016 Dziękuję, zamówiłem Athletic. Mam nadzieję, że rozmiar będzie dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 19 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2016 Jestem w kontakcie z Customer Service SuSu w sprawie doboru odpowiedniego rozmiaru marynarki. Zostałem poproszony o podanie szerokości w barkach + długości rękawów. Jak powinienem zdjąć te miary? Przy innych (wzrost, obwód klatki) jest to podane na ich stronie, a w przypadku dwóch wymienionych wyżej miar tego tego ma. Zmierz dobrze leżącą marynarkę. Długość rękawa liczona jest od wszycia na ramieniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosiareks Napisano 22 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2016 Strona internetowa ponownie działa w języku polskim. Już chyba bez byków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 23 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2016 Strona internetowa tylko częściowo jest przetłumaczona - np. Regulamin albo opis usługi Box Office (w FAQ) są tylko w wersji angielskiej.I nadal są zabawne błędy tłumaczenia, które wykrył między innymi kolega Hargin - np."działające guziki" zamiast "rozpinane guziki", itd. BTW. Strona jest nadal niedopracowana - np. na podstronie http://eu.suitsupply.com/pl/content-page-service-questions.htmlsą widoczne znaczniki </p> i </p> Pozdr,wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano 23 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2016 Czy można wiedzieć, który tu Hudson? Czy to czasem nie ten w tonacji Light Brown, co to na stronie SuSu wygląda jakby był szary? jeśli to ten http://eu.suitsupply.com/en/suits/hudson-grey-plain/P3969.html?cgid=Suits&prefn1=styleFit&prefv1=Contemporary-Hudson to mam taki sam. Moim zdaniem w realu nadal jest szary. Swoją drogą jestem z niego bardzo zadowolony. Super materiał przypominający flanelę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lorentz Napisano 23 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2016 Nie, to ten: http://eu.suitsupply.com/en/suits/hudson-light-brown-plain/P3970.html?cgid=Suits&prefn1=styleFit&prefv1=Contemporary-Hudson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek95 Napisano 23 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2016 W piątek otrzymałem paczkę od SS. Krój Athletic, rozmiar 48. Wydaje mi się, że marynarka jest lekko za krótka. Nie podobają mi się marszczenia na plecach w okolicy talii i na rękawach. Nie jestem też przekonany do ramion. Jak oceniacie rozmiar? Przepraszam za słabą jakość zdjęć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 23 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2016 Źle dobrany rozmiar. Powinno być, co najmniej 50 i w rozmiarówce long (być może trzeba będzie rękawy o cm skrócić). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 23 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2016 Zgadzam się, zdecydowanie za mały 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek95 Napisano 23 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2016 Dziękuję. W takim razie spróbuję rozmiar większy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 23 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2016 Dziękuję. W takim razie spróbuję rozmiar większy. I większy i dłuższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 24 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 Z tym 'dłuższy' to 'spokojnie' - teraz tak wygląda bo się lekko 'zrolował'powyżej pasa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi