Panam Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2016 @Hargin - czy te kolory nie nadają się do noszenia latem? Cytuj
Hargin Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2016 @Panam - to już pytanie z kategorii "wrażenia artystyczne". Osobiście lubię tą paletę kolorystyczną, ale w lato niedominującą i zmiksowaną z bielą i błękitem. W zimę mogą sobie dominować w każdym elemencie. Kamizelka ma wyraźną fakturę. Mi ona wyjątkowo nie pasuje do kolekcji letniej, co nie znaczy, że nie uda się zrobić z niej genialnego zestawu. Cytuj
Panam Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2016 Rozumiem, dziękuję za wyjaśnienie. Generalnie zastanawiałem się z jakim rodzajem tkaniny można połączyć lnianą kamizelkę. Uważam, że czysto lniany garnitur należy zakładać w największe upały (wydaje mi się, że w pewny sensie wówczas jest również usprawiedliwiona jego gniotliwość) W związku z tym wydaje mi się dość bezsensu zakładanie pod taki garnitur jeszcze kamizeli, która dodatkowo będzie grzała. Zastanawiam się również czy latem można założyć taka kamizelkę samą, bez marynarki w upalne dni? @Hargin: jeszcze jedno pytanie - jak oceniasz gniotliwość i komfort cieplny garnituru 100% len do mieszanki wełna, jedwab, len? Cytuj
Hargin Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2016 Na bazie zeszłorocznych doświadczeń, nie odczuwałem różnicy pomiędzy blendem z lnem, a jednolitym składem. W tym roku zaryzykowałem 3-częściowy lniany garnitur (marynarka bez podszewki). Zobaczymy czy zda egzamin. Sam w kamizelce zamiast marynarki raczej bym nie chodził - nie moje klimaty. Natomiast chętniej zdejmę w biurze marynarkę, mając na sobie kamizelkę, niż wyłącznie koszulę. Cytuj
Panam Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2016 Nie odczuwasz różnicy w komforcie cieplnym czy w gniotliwości? Bo jeśli nie ma żadnej różnicy w gnitliwości to 100% lniany garnitur bez podszewki teoretycznie wydaje się być rewelacją na lato. Cytuj
Hargin Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2016 Aha, to z gniotliwością zaryzykowałbym twierdzenie, że blend bardziej się gniecie. Jednak blendy są różne, nawet z tej samej wytwórni. Ten Madison gniecie się bardziej od 100% (wełna/len/jedwab) od tej kamizelki (jedwab/len/wełna) - tkaniny E.Thomas, natomiast 100% len od Ormezzano sprawiał mniej kłopotów niż ww. Madison Cytuj
Panam Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2016 Jak już męczę Cię gradem pytań to proszę wyjaśnij jeszcze: 1. Jaki jest sens kupowania 100% lnianego garnituru z podszewką? Moim zdaniem - zakładasz len żeby nie było gorąco i przez to akceptujesz gniotliwość. Jaki więc jest sens grzać się podszewką? 2. Na forum dowiedziałem się, że letnie garnitury można nosić mniej więcej od kwietnia do września. Jak w ten zakres wpisuje się garnitur lniany? Cytuj
Hargin Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2016 @Panam - nie umiem Ci odpowiedzieć na tak postawione pytanie Marynarka z podszewka lepiej się IMHO układa, ale jakbym miał wybrać (i ten wybór by istniał) to pewnie bym się zastanowił. W zeszłym sezonie SuSu nie wypuściło w ogóle (tak na 90% jak pamiętam) garniturów z lnu w opcji bez pełnej podszewki. Ja to interpretowałem, jako zachętę do kupowania marynarek osobno. Letnie garnitury trzeba nosić wtedy, gdy jest ku temu stosowna aura - w dzisiejszych czasach nie sposób kierować się sztywno miesiącami (śnieg w kwietniu i przyjemne ciepło w październiku). 1 Cytuj
Pepenix Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2016 Która z dwóch marynarek będzie najbardziej uniwersalna, tj będzie miała największy zakres możliwości kombinowania. http://eu.suitsupply.com/en/jackets/jort-blue-plain-jacket/C872.html http://eu.suitsupply.com/en/jackets/jort-blue-plain-jacket/C870.html Cytuj
Hargin Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2016 pytasz teoretycznie? bo obie niedostępne teoretycznie, to druga Cytuj
Pepenix Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2016 Powiem tyle, że ja je mam dostępne Dzięki za podpowiedź. Cytuj
Hargin Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2016 jak powiedziałeś "a", to rzeknij "b" Cytuj
Pepenix Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2016 Już jest w trakcie załatwiania Cytuj
Panam Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2016 Jeśli nie powiesz jak ją zamówiłeś to Hargin nie powie Ci czy pisał prawdę 2 Cytuj
Michał W. Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2016 Tajemnica tajemnic: zapewne ktoś z znajomych kupi w sklepie stacjonarnym i przywiezie/wyśle. Cytuj
Panam Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2016 Jak jest dostępny w stacjonarnym to on-line też można kupić. Konsultanci ściągają ze sklepów. Cytuj
Hargin Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2016 Z tym, że nie jest to widoczne w e-sklepie - trzeba dopytywać konsultantów. Cytuj
Panam Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2016 Dokładnie. Kilka razy też miałem tak, że jeden z nich powiedział, że w sklepach stacjonarnych już też nie ma, a jak zapytałem innego to były. Cytuj
Hargin Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2016 Jest tyle ciekawszych, bardziej perspektywicznych miejsc, gdzie "obcy kapitał" jest miłe widziany. 2 Cytuj
michasacuer Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2016 Pisząc z nimi swego czasu na Live Chacie dostałem informacje, że Polska jest w czołówce jeśli chodzi o europejski rynek zbytu i pracują nad sklepem stacjonarnym u Nas. Na to wygląda że na "pracach" się skończyło Cytuj
Hargin Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2016 pytanie kiedy to było - dla nich wysoki kurs euro w stosunku do PL stanowi zapewne problem przy eksportowaniu do naszego kraju i w organizacji placówki franczyzowej. Cytuj
werdzo88 Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2016 Przyszła właśnie do mnie marynarka .Info z metki 80 % jedwab 20% len .Materiał strasznie nie przyjemny w dotyku ,jakiś taki sztywny (jakbym nie widział metki bym powiedział ,że sztuczny ) Generalnie kto by się napalał na nią to w mojej ocenie nie warta niczego http://eu.suitsupply.com/pl/pre_order_jackets/havana-jasnobr%C4%85zowy-g%C5%82adki/C942.html?cgid=pre_order_jackets Cytuj
fan_dobrego_buta Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2016 Przyszła właśnie do mnie marynarka .Info z metki 80 % jedwab 20% len .Materiał strasznie nie przyjemny w dotyku ,jakiś taki sztywny (jakbym nie widział metki bym powiedział ,że sztuczny ) Generalnie kto by się napalał na nią to w mojej ocenie nie warta niczego http://eu.suitsupply.com/pl/pre_order_jackets/havana-jasnobr%C4%85zowy-g%C5%82adki/C942.html?cgid=pre_order_jackets Planowałem zamówić ten sam model w kolorze zielonym. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi