Hargin Napisano 17 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2015 @Whitesnake - igrasz z radykalnym skrzydłem forum ja również stoję na stanowisku, że lepsze SS niż tanie bespoke, gdyż całkowicie eliminujemy koszt niezadowolenia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lorentz Napisano 17 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2015 Dzięki za informacje. Mam nadzieję, że pokażesz garnitur na sobie po przeróbkach. Jeszcze jedno pytanie mam - jakiej długości rękaw marynarki jest na Ciebie dobry (licząc od miejsca wszycia do jego końca)? PS. Jeśli kupujesz koszule CT - jakiej długości rękaw wybierasz? Drobiazg. Postaram się wrzucić fotki Optymalna długość rękawa marynarki (ja tak lubię i przy takiej najlepiej się czuję) to ok. 62 cm. Koszuli CT nie mam żadnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lorentz Napisano 17 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2015 Na pocieszenie to mogę powiedzieć, że moje ostatnie szycie na miarę wyglądało gorzej niż marynarka SS bez poprawek To jest pocieszające, nie przeczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lorentz Napisano 17 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2015 Panowie, mam pytanie czy jest ktoś w stanie wrzucić zdjęcia starszych modeli suit supply a zwłaszcza wewnętrznej strony z logiem ? Chciałem dowiedzieć się czy kiedykolwiek wyglądało ono tak jak to poniżej ? http://img11.allegroimg.pl/photos/oryginal/54/86/41/95/5486419559_1 Widziałem kiedyś takie logo w SH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 17 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2015 tak, to stare logo SS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 17 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2015 Jeśli chodzi Ci o to, czy towar jest oryginalny, to są jeszcze - dość charakterystyczne - wewnętrzne metki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lorentz Napisano 17 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2015 Tak metka jest bo sprawdzałem ale wszystko można wszyc w sumie. No to kupiłem garnitur za 250 pln około Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Tak, w lumpeksie. A możesz zdradzić tajemnicę jaki model? Widzę, że kształtuje się podfrakcja SuSu Vintage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 17 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2015 Stare nie znaczy złe, ale - kroje dość mocno się zmieniły jakieś 3-4 lat temu (musiałbym sprawdzić). Starsze marynarki są z reguły dłuższe i to sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lorentz Napisano 17 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2015 Stare nie znaczy złe, ale - kroje dość mocno się zmieniły jakieś 3-4 lat temu (musiałbym sprawdzić). Starsze marynarki są z reguły dłuższe i to sporo. Jasne, nie pisałem tego z ironią, raczej z życzliwym uśmiechem po lekturze pierwszych stron tego wątku. Dwa lata temu były emocje wokół "nowości" jaką było pojawienie się SuSu, a dzisiaj proszę - rynek wtórny tych produktów zyskuje na znaczeniu. A co do długości - zgadzam się, że trend do skracania marynarek jest zatrważający. Nie wszyscy jeżdżą konno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lorentz Napisano 17 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2015 Niestety nie ma napisane na metce, jest tylko kod. Bardziej niż o samą nazwę handlową chodziło mi po prostu o fason. Nie znam się tak dobrze na rodzajach modeli SuSu, więc nazwa niewiele by mi powiedziała, zaciekawiło mnie jednak to co napisał mosze - że kiedyś były dłuższe te marynarki. Może wklej po prostu zdjęcie garnituru? Jeżeli masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lorentz Napisano 17 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2015 http://allegro.pl/garnitur-suit-supply-granatowy-welniany-50-i5486419559.html No, ta "przepisowa długość" to pojęcie polemiczne. Garnitur ładny, kupiłem kiedyś u tego sprzedawcy marynarkę tweedową, była zgodna z opisem także jest szansa, że faktycznie będziesz miał garnitur za 1/4 ceny regularnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lorentz Napisano 17 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2015 Hehe nie można polemizować z proporcjami Kiedyś kupiłem marynarkę za długą o własnie 5 cm, przy przymiare żona nawet nie wiedząc jak to być powinno zwróciła na to uwagę. Stara zasada ucinasz łeb i dzielisz na pół W tym miejscu musi sie kończyć w innym wypadku będzie to wyglądać nienaturalnie. Przepraszam za offtop i dziękuję za rozwianie moich wątpliwości. Podejrzewam, że na tym forum znalazłbyś jeszcze kilka innych starych zasad, ale nie róbmy OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Blue Boy Napisano 17 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2015 Proszę jaka okazja na ebayu http://tinyurl.com/nmfzqcd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giacco Napisano 18 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2015 Kończąc OT dorzucę, że owa przepisowa długość, to faktycznie rzecz kroju, a w konsekwencji dopiero proporcji. Pamiętajmy, że parę lat temu panowały marynarki "na trzy guziki", co siłą rzeczy owocowało inną długością Lata świetności przeżywały też garnitury bez szliców z tyłu, co też wpływało na długość marynarek. Zbyt krótkie wyglądały fatalnie. Spadkobiercami tej "dawnej długości" IMO pozostają dwurzędówki, statystycznie zawsze dłuższe A żeby nie było tak zupełnie OT, to właśnie przyszedł do mnie ów garnitur z linka The Blue Boy'a. Tyle, że z outletu i o ponad połowę taniej P.S. @Agerak, błagam! Tylko nie Recman Ta marka chyba nawet nie może aspirować do ligi choćby triady Bytom/Vistula/Próchnik czy Wolczanki Powodzenia w przeróbkach SuSu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 19 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2015 @giacco - ten z linka tez jest na 100% z outletu i pewnie i tak, ktoś na nim zarobi ładną sumę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 19 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2015 Spadkobiercami tej "dawnej długości" IMO pozostają dwurzędówki, statystycznie zawsze dłuższe Trochę się rozpędziłeś . Dwurzędówki są statystycznie zawsze krótsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giacco Napisano 19 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2015 Trochę się rozpędziłeś . Dwurzędówki są statystycznie zawsze krótsze. Hehe:) Faktycznie, jak tak się przyglądam... Chyba uległem złudzeniu, które potęguje to ułożenie nachodzących na siebie klap Optycznie wydawały mi się dłuższe, a są jedynie smuklejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 19 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2015 Z czym jak się przyjrzeć wymiarom dwurzędówek z lat 80/90 to były one dłuższe niż obecnie. Długość od kołnierza powyżej 80cm dla standardowej sylwetki jest dość powszechny. Wystarczy porównać na allegro. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wieśniak Napisano 21 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2015 Zwężał ktoś może rękawy marynarki ?.Pytam Bo się zastanawiam czy to jest opłacalna przeróbka dająca wymierny efekt ?.Mam havane i się zastanawiam na zwężeniem( nie dużym ) .Orientuje się ktoś ile taka przeróbka kosztuje ? Dodam rękawy posiadają podszewkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 21 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2015 Zwężałem. Przeróbka daje bardzo wymierny efekt, ale nie odpowiem czy jest opłacalna. Ile zapłaciłem nie wiem, bo to jeden z całej serii zabiegów w garniturze i marynarce, za które płacę ok 200PLN. Mogę zapytać przy odbiorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lorentz Napisano 21 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2015 Nie wiem czy dobrze zrozumiałem maila od SuSu, ale chyba rzucili nową kolekcję wołów roboczych z wełny 110. Może wreszcie będzie jakiś klasyczny, ciemnogranatowy garnitur do roboty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 21 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2015 Wygląda na to, że postanowili ożywić krój NAPOLI. Ciekaw czy coś korygowali w wykroju, bo to był jeden z najobszerniejszych modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał W. Napisano 21 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2015 Właśnie zapytałem konsultanta o różnice pomiędzy napoli a lazio, oto co odpisał: "well they are almost the same only the Lazio is slightly slimmer in the waist and shoulder width both half canvas. ......no the drop of the Lazio is lower but since the shoulder width is slimmer the hole suit looks slimmer" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shenkt Napisano 21 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2015 Panowie - przy okazji rękawów i siłowni - myślicie, że da się je odrobinę poszerzyć (madison)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giacco Napisano 21 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2015 Nie wiem jak to profesjonalnie określić, ale może być problem na wysokości pach, gdzie rękaw jest wszyty. Tam jest dość wąsko i ciasno. Chyba, że chodzi Ci wyłącznie o poszerzenie na wysokości bicepsa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi