giacco Napisano 22 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2015 Wprawdzie amatorsko, ale coś takiego jest to w sztucznym świetle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 22 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2015 Dzięki za pomoc. Dzisiaj nawet rozmawiałem z obsługą klienta i akurat się złożyło, że osoba, z którą rozmawiałem miała ten garnitur na sobie. Potwierdził, że ma beżowy odcień. Co najciekawsze garnitur opisany jest jako "Grey Plain" - trochę słabo . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giacco Napisano 22 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2015 Ma swój urok Ja bym określił go jako "letni szary", aczkolwiek do jasnej szarości w rozumieniu klasycznym, jest mu dość daleko Warto dodać, że poświata zmienia się w kontakcie ze światłem. W dziennym jest bardziej szara niż beżowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srodkowy Napisano 22 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2015 Zastanawiam się czy w dobrym temacie piszę, gdyby nie, to proszę moderatora o przeniesienie posta. Myślę o kupnie garnituru w SS, który będzie moim drugim, roboczym. Granatowy już mam, kolejny będzie szary. Który z garniturów SS byłby dla mnie najlepszy przy moich wymiarach: klatka 109, pas 93, wzrost 180? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolo Napisano 22 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2015 Myślę, że ten pasujący na Ciebie będzie najlepszy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srodkowy Napisano 22 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2015 Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 22 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2015 Zastanawiam się czy w dobrym temacie piszę, gdyby nie, to proszę moderatora o przeniesienie posta. Myślę o kupnie garnituru w SS, który będzie moim drugim, roboczym. Granatowy już mam, kolejny będzie szary. Który z garniturów SS byłby dla mnie najlepszy przy moich wymiarach: klatka 109, pas 93, wzrost 180? Najlepiej zmierzyć posiadane rzeczy - dobrze pasującą marynarkę i spodnie - i spróbować dopasować coś z oferty (są podane dokładne wymiary dla każdego modelu). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 23 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2015 Dobrze by było gdybyś zawęził krąg poszukiwań do jakiegoś konkretnego modelu lub 2-3 modeli. SuitSupply ma przynajmniej 15 krojów w cenach od 259 do 699 Euro. Nie wiemy co Cię interesuje, dwurzędowy, czy raczej sportowy z nakładanymi kieszeniami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giacco Napisano 23 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2015 Ha! Odkryłem dziś na metce krawata SS niewielki napis: JOOP. Hmmm.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 23 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2015 Ha! Pewnie kupują w outletach, odpruwają metki Joop! i przyszywają swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 23 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2015 I dodatkowo zamazują "!", tak dla niepoznaki...Ja bym jednak obstawiał to..."European HeadquartersJoop Geesinkweg 2091114 AB AmsterdamTel.: +31 (0)20 653 35 34Fax: +31 (0)20 653 29 03" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giacco Napisano 23 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2015 Wiadomo! To miałbyć taki suchar popołudniowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srodkowy Napisano 23 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2015 Najlepiej zmierzyć posiadane rzeczy - dobrze pasującą marynarkę i spodnie - i spróbować dopasować coś z oferty (są podane dokładne wymiary dla każdego modelu). I tak też mam zamiar zrobić, aczkolwiek mam mały problem czy cokolwiek w mojej szafie tak naprawdę na mnie pasuje... A pytam tak ogólnie dlatego, że size advisor raz proponuje mi 48, raz 50... Dobrze by było gdybyś zawęził krąg poszukiwań do jakiegoś konkretnego modelu lub 2-3 modeli. SuitSupply ma przynajmniej 15 krojów w cenach od 259 do 699 Euro. Nie wiemy co Cię interesuje, dwurzędowy, czy raczej sportowy z nakładanymi kieszeniami. To fakt, nie wyraziłem się dość precyzyjnie, ale myślę o jednorzędowym, formalnym garniturze. Najlepiej takim, żeby w połączeniu z moim obecnym granatowym można było stworzyć zestaw klubowy, ale czy to w ogóle możliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 23 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2015 Jeżeli chcesz kupić garnitur formalny, a masz już granatowy, to jakiego miałby być koloru. Granatowe raczej uchodzą za formalne. No chyba, że czarny, ale to tylko na wieczór. Skoro chcesz stworzyć zestaw klubowy, a masz granatowy garnitur, to ten nowy musiałby być szary. Według mnie te powyższe dwa stwierdzenia są trochę sprzeczne ze sobą. Kolejna kwestia. Garniturów z gładkiej, czasem lekko połyskującej wełny raczej nie uda się rozkompletować. Będzie widać, że coś nie gra. Lepiej chyba będzie wybrać szary garnitur i oddzielnie granatową, nieformalną marynarkę. Spodnie od tego garnituru będzie można użyć z marynarką i stworzyć zestaw klubowy. Size advisor może doradzać inne rozmiary, bo kroje są różne. Jedne bardziej obszerne, a drugie bardziej dopasowane. Żebyśmy mogli pomóc, to musisz określić chociaż kilka modeli, które Ci się podobają i zastotosowanie dla tego garnituru. Ewentualnie przyjmujemy, że ma być szary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 23 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2015 Ja rozumiem, że kolega Srodkowy szuka szarego garnituru w formalnym kroju. Czyli najlepiej gładki i ciemniejszym odcieniu. Z tańszych linii, dostępnych rozmiarze 48/50 te kryteria spełnia jedynie krój Napoli (dwa różne). Jako, że to jeden z obszerniejszych modeli, to raczej skłaniałbym się do rozmiaru 48. W mojej ocenie średnio sprawdzą się jednak jako zestaw kombinowany, bo ciemny szary z granatem będzie się zlewał i całość może wypaść daleko od oczekiwań. W tym układzie rzeczy, trzeba szukać czegoś jaśniejszego, kosztem formalności. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srodkowy Napisano 24 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2015 @Aron, po Twoim poście zaczynam wątpić w swoją zdolność do komunikowania się w piśmie Chociaż kolega Hargin trafił w punkt, w zasadzie wyczerpując odpowiedź na moje pytania. Przeglądając Napoli w grę wchodzą te dwa: http://eu.suitsupply.com/en/suits/napoli-dark-grey-plain/P2525.html?start=3&cgid=Suits&prefn1=styleFit&prefv1=Classic-Napoli http://eu.suitsupply.com/en/suits/napoli-grey-faux-uni/P2505.html?start=4&cgid=Suits&prefn1=styleFit&prefv1=Classic-Napoli Przy czym nasuwają się od razu dwa pytania: czy w garniturze pierwszym model nie ma przypadkiem zbyt krótkich rękawów? Czym obydwa się różnią, poza tym, że drugi jest jaśniejszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 24 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2015 Są odrobinę za krótkie. Faux uni (drugi garnitur) oznacza, że w tkaninę wpleciona jest jaśniejsza nitka, co daje ciekawy efekt, ale obniża nieco formalność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srodkowy Napisano 24 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2015 Dzięki. Wygląda na to, że nie pozostaje mi nic innego jak zamówić oba. Jeszcze tylko pytanie pomocnicze: jeśli te rękawy są tylko odrobinę za krótkie, to rozumiem, że moje marynarki, sięgające mi przy takim ułożeniu ręki do nasady kciuka, są za długie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 24 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2015 http://www.blacklapel.com/thecompass/how-long-should-my-suit-jacket-sleeves-be/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 24 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2015 Tak, generalnie koszula powinna kończyć się na przewezeniu nadgarstka (czyli tuż przed nasady kciuka chyba, nie jestem zbyt dobry z anatomii ), a rękaw marynarki powinien być 1-2 cm krótszy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 25 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2015 @Aron, po Twoim poście zaczynam wątpić w swoją zdolność do komunikowania się w piśmie Przepraszam, być może zbyt dobitnie wyraziłem swoje zdanie Niewielkie nieporozumienie wynikało chyba z powodu innego zrozumienia stwierdzenia "garnitur formalny". To już nieistotne, najważniejsze, że uzyskałeś odpowiedź. Gdzieś czytałem, że rękaw marynarki powinien zakrywać tą kostkę na ręce, która znajduje się przed nadgarstkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giacco Napisano 25 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2015 Dzień dobry!Czy ktoś z Was posiada ów model, bądź inny z tego materiału?http://eu.suitsupply.com/en/suits/madison-blue-check/P3841.html?vpid=P384104Chciałbym zobaczyć ten materiał na jakimś mniej retuszowanym zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heidegger Napisano 25 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2015 @Aron Ta "kostka" to wyrostek rylcowaty kości łokciowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubJastrzebski Napisano 26 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2015 Szanowni, jako że jest to mój pierwszy post pragnę się przywitać i jednocześnie złożyć wyrazy podziękowania za ogrom wiedzy którą jesteście skorzy podzielić się na forum. Ad rem. Czy ktokolwiek jest posiadaczem modelu "MADISON BLUE PLAIN"? Interesują mnie jego rzeczywiste zdjęcia i ewentualne wrażenia z użytkowania oraz ocena tkaniny. Pozdrawiam Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lorentz Napisano 3 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 2015 Szanowni Panowie, Mam zapytanie, półkonkretne. Muszę zakupić klasyczny, granatowy garnitur (nie żaden jeans look, denim itd.) - ciemny granat. Byłem w Bytomiu, ten co mają w kolekcji całorocznej (Cerutti) jest ok, tylko niestety nie łapię się w rozmiar (coś pomiędzy 96 a 100 w klatce). Czy moglibyście, z własnego rozpoznania, spróbować wskazać fason SS najbardziej odpowiadający klasycznemu? Mam ok. 190 cm wzrostu, ale jestem chudy. Wiadomo, bez poprawek krawieckich się nie obejdzie, ale zależy mi żeby marynarka nie była kusa (taka jak do jazdy konnej), może być też bez poduch w ramionach. Będę bardzo zobowiązany za sugestię, bo po przeglądzie na stronie SS nie bardzo mogę się rozeznać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi