Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam wrażenie, ze marynarka jest za wąska w ramionach i zbyt opięta.

jest na cienkiej granicy przyzwoitości :) Zamawiam jeszcze rozmiar 50 i wybiorę odpowiednią, żebym nie żałował później.. Z butami i koszulą trafiłem na pewno.

Opublikowano
Witam

Mam 178cm wzrostu, 97 w klatce, 80 w taliii 82 w pasie i będę światkiem

na weselu. Szukam garnituru i chciałbym was prosić o poradę. Może ktoś ma 

podobne wymiary do moich i może opisać swoje doświadczenia w wyborze 

odpowiedniego rozmiaru. Size advisor wybrał dla mnie 44 ale jestem ciekaw też 

waszej opinii też dotyczącą stylu garnituru (Washington, Soho, Havana itp).

Dodatakowo chciałbym się zaptytać o jeszcze o jedną rzecz. Size advisor sugeruje 

rozmiar marynarki 44 ale spodni już 46. Więc jak wtedy wygląda zamawianie

takiego garnituru? Oczywiście w grę wchodzi kolor granatowy i cena do 300 euro. Z góry dziękuję 

za porady.

Opublikowano

1. Możliwość wyboru zestawu z różnych wymiarów marynarki i spodni dostępne jest zaledwie w kilku podstawowych modelach Napoli z linii Blue. Teraz uzupełnili rozmiarówkę, więc można wybrać, ale w bardzo ograniczonym zakresie jeśli chodzi o krój. 

2. Rozmiar - było o tym już wiele razy - zmierz swoją pasującą odzież i porównaj z wymiarami SuitSupply - tak dobierzesz najszybciej. 

3. Jeśli szukasz czegoś na oficjalną okazję, to z wymienionych modeli w grę wchodzi tylko Washington. Havana (nakładane kieszenie) i Soho (wg. mnie zbyt ekstrawagancko dla świadka) niespecjalnie się nadają. 

Opublikowano

Chciałem tylko tak dla przykładu podać przykłady stylu garnituru i wyszło, że wszystko wziąłem z contemporary. Zdecydowanie jednak będę wybierał z classic. No i po zapoznaniu się z wymiarami zdecydowanie pasuje do mnie, przynajmniej na papierze rozmiar 46.

Opublikowano

Garnitur z tego blendu (wool/linen VBC) gniecie się na tyle, że jak przymierzałem go w salonie SuitSupply to rękawy na zgięciu łokcia były lekko zmięte po 5 min paradowania przed lustrem.

W najbliższym czasie miałem kupić ten model, jako letni garnitur. Dziękuję teraz jednak odpuszczę. Wiesz może jak sprawa wygląda w modelu Hudson wełna/bawełna?

Ma sportowy krój, ale kolor i faktura (ze zdjęcia) nadają mu bardziej formalnego wyglądu.

Opublikowano

@Michał W. - pytasz o ten? http://eu.suitsupply.com/en/suits/hudson-navy-plain/P4264.html?start=3&cgid=Suits&prefn1=styleFit&prefv1=Contemporary-Hudson

mam takowy - gniecie się umiarkowanie, najbardziej rękawy, ale w granicach przyzwoitości. - tu pokazywałem marynarkę https://forum.butwbutonierce.pl/topic/4-co-mam-dziś-na-sobie/?view=findpost&p=164864(nie wiem czy link działa, bo w Safari wywala błąd)

Opublikowano

@Michał W. - pytasz o ten? http://eu.suitsupply.com/en/suits/hudson-navy-plain/P4264.html?start=3&cgid=Suits&prefn1=styleFit&prefv1=Contemporary-Hudson

mam takowy - gniecie się umiarkowanie, najbardziej rękawy, ale w granicach przyzwoitości. - tu pokazywałem marynarkę https://forum.butwbutonierce.pl/topic/4-co-mam-dziś-na-sobie/?view=findpost&p=164864(nie wiem czy link działa, bo w Safari wywala błąd)

Tak, tak! O ten model mi chodziło. Na zdjęciu ze strony tego tak nie widać, natomiast u Ciebie wyraźniej. Ten model ma mocno mediolańskie wszycie rękawa?

P.S. Pod Safari już działa.

Opublikowano

Czy modele marynarek z kolekcji wiosennej, które się już wyprzedały, bywają później w ofercie? Sprzątnięto mi niemal sprzed nosa letnią marynarkę i nie widzę jej w ofercie w żadnym rozmiarze....