eduardo Napisano 18 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2021 Jak się sprawują w kwestii custom made koszul? Bardzo ciężko trafić u nich z rozmiarówką, tym bardziej, że jest mocno rozjechana w poszczególnych modelach. Zastanawiam się czy metodą prób i błędów nie wyrobić sobie u nich rozmiarówki i później nie zamawiać tak po prostu custom. Pytanie jakie jest ryzyko, że pomimo tego koszule będą "rozjechane" w rozmiarach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 19 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2021 W dniu 18.03.2021 o 10:09, eduardo napisał: Jak się sprawują w kwestii custom made koszul? Bardzo ciężko trafić u nich z rozmiarówką, tym bardziej, że jest mocno rozjechana w poszczególnych modelach. Zastanawiam się czy metodą prób i błędów nie wyrobić sobie u nich rozmiarówki i później nie zamawiać tak po prostu custom. Pytanie jakie jest ryzyko, że pomimo tego koszule będą "rozjechane" w rozmiarach Ale akurat przy zamawianiu koszuli możesz sobie ustawić "bazowy" rozmiar i zmienić poszczególne wymiary koszuli. Czyli mierzysz swoją obecną, dobrze lezącą koszulę i ustawiasz wymiary. Albo jeszcze lepiej, jeśli masz juz jakąś koszulę od SuSu - wtedy robisz poprawki na wymiary w górę czy w dół zależnie od upodobań i obecnego dopasowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 19 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2021 Tylko pytanie było w innym kontekście. To co opisałeś chcę właśnie zrobić. Pytanie jakie jest ryzyko, że mimo ustalonego wymiaru bazowego koszule będą przychodzić niezgodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 19 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2021 Dwie strony wcześniej pisałem o moim zamówieniu. Co do szansy.... powiem tak: w SuSu "skopali" póki co jedno moje zamówienie i do "delikatnie" (rękawy). W popularnej "Oldze" nie jestem zadowolony z żadnej z 5 koszul jakie kupiłem. W każdym z 3 zamówień coś było niezgodne z oczekiwanymi wymiarami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 20 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2021 W Oldze zamówiłem jedną koszule i będzie to ostatnia. W SuSu mam kilka z wieszaka i chyba zaryzykuję custom. Możliwość zwrotu takiej koszuli to duży plus dla nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duszek2 Napisano 8 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2021 ss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav3nlord Napisano 9 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2021 kupował ktoś może coś z nowej kolekcji? mam na myśli garnitur wool silk linen, gniecie się bardzo? rozmiarówka ponoć się trochę skurczyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 9 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2021 Nie wiem jak garnitury z aktualnej kolekcji bo ja mam 2 garnitury sprzed roku z tego splotu, I uważam ze są świetne. O gnieceniu nie ma mowy a są przy tym przewiewne, jestem b. zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 9 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2021 Pisałem już gdzieś o tej mieszance. Mi się podoba. Nie gniecie się jak len, ale gniecie się bardziej niż 100% wełna. Jest też sztywniejsza i "cięższa" od wełny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBird Napisano 9 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2021 Mam jedną koszule custom made od SuitSupply. Zostawiłem standardową szerokość mankietów na dwa guziki proponowaną dla mojego rozmiaru bo w sumie nie wiedziałem jak mi będzie wygodniej. Teraz jak już przeszyłem guziki i wiem jaką bym chciał mieć odległość od guzika do dziurki to zauważyłem, że instrukcja mierzenia koszuli na stronie ma się nijak do rzeczywistych rozmiarów mankietu... standardowo wpisane było 24 cm i to jest faktyczna szerokość mankietu, a nie tak jak piszą w instrukcji odległość między wszyciem guzika a wewnętrznym brzegiem dziurki. Zgłupiałem kompletnie, a SuitSupply mi zaleca wizytę w sklepie, co oczywiście jest niemożliwe, bo takowy w Polsce nie istnieje. Niestety jestem za mało bystry, żeby to ogarnąć. Jak mierzycie mankiety na jeden guzik i co wpisujecie w SuSu, żeby było dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gocławianin Napisano 12 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2021 (edytowane) Odebrałem w piątek swoją pierwszą koszulę custom made od susu. Tkanina to bazowy najtańszy (bez dopłat) biały traveller, żeby nie wchodzić w żadne dodatkowe koszty w sytuacji ewentualnego niedopasowania. Dopasowanie określam jako bdb - jest niemalże tak jak chciałem, wyjątkiem sygnalizowanym już wcześniej przez Kolegów jest długość mankietów i umieszczenie na nich guzika (trzeba brać 0,5 - 1 cm więcej) oraz rozmiar kołnierzyka (j.w.), ale to akurat może być w jakimś stopniu wina mojej budowy ciała (zamawiam koszule custom made lub rtw super slim, bo w pasie mam ok. 90 cm, ale kołnierzyk 42). Cały proces zamówienia ułatwiło mi z pewnością korygowanie wymiarów na podstawie koszuli z wieszaka od susu. Podsumowując: polecam ich custom made (za 369 zł nie znalazłbym nic lepszego), a teraz dodatkowo nie bedę miał oporów żeby dopłacić do tkaniny czy za dodatki. Edytowane 12 Kwiecień 2021 przez Gocławianin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yetonek Napisano 15 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2021 czy przypadkiem jakoś nie teraz SuSu będzie startować z Outletem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szantung Napisano 15 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2021 Zwykle był to lipiec z tego co pamiętam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav3nlord Napisano 20 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2021 właśnie się dowiedziałem, że mają 86cm w pasie i udo 62cm SS nie jest w stanie uszyć mi garnituru mix&match a nawet w programie zaprojektuj sam. Trochę to słabe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej03 Napisano 24 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2021 Cześć! To mój pierwszy post na tym forum i od razu zwracam się do Was z prośbą o pomoc, ponieważ moja wiedza w temacie mody, a tym bardziej mody eleganckiej jest równa 0. W lipcu mam swój ślub i szukam garnituru na tą okazję. Z różnych źródeł czytałem pozytywne opinie o SuSu i właśnie stamąd chciałbym zamówić na próbę jeden garnitur, jednak boję się, że nie trafię z rozmiarem. Załóżmy, że chciałbym mieć garnitur granatowy. Mój wzrost to 194 cm, obwód klatki to 108 cm, biodro około 106 cm i pas około 99 cm. W oko wpadł mi m. in. ten model: https://suitsupply.com/pl-pl/men/suits/garnitur-napoli--granatowy/P5339M.html I tutaj pytanie: czy rozmiar XL (108) tego modelu dla moich wymiarów byłby dobry? Czy spodnie w tych wszystkich garniturach faktycznie są takie krótkie (do kostek), czy będą dłuższe, klasyczne, opadające na obuwie? Wiem, że moje pytania mogą być głupie, ale nie jestem w stanie poradzic sobie nawet z tabela rozmiarów na tej stronie. Będę bardzo wdzięczny za wszelkie sugestie i odpowiedzi. Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 24 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2021 Masz możliwość to bierz kilka, wysyłka i zwrot są darmowe. U mnie w przypadku 102 spodnie były za długie, a mam 189 cm wzrostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 24 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2021 Zapewne masz na myśli rozmiar 106. Spodnie powinny być wystarczająco długie. Kupuję rozmiar 98 przy 185 cm i zawsze jest do ucięcia koło 8 cm. Modele na zdjęciach mają aktualnie modne "kuse wszystko". Weź pod uwagę to, że model Napoli jest szerszy w barkach od innych garniturów SuSu. Jeśli jesteś z tych chudszych i mniej "przypakowanych", to Napoli niekoniecznie będzie pasował. Przy 194 cm spróbowałbym Washingonów - mają dłuższe marynarki. Niestety to najbardziej "wyslimowany" model pasujący tylko niektórym. Jak teraz patrzę na obwód Twojego pasa to chyba się nie nada:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej03 Napisano 24 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2021 Dzięki wielkie za odpowiedzi/podpowiedzi - tak jak mówicie, zamówię ze 2-3 modele w rozmiarze 106 (dzięki @Aras) i najwyżej odeślę. Może wezmę też dla przykładu jeden w rozmiarze 102. Czy Wysyłka i zwrot faktycznie bez odbywa żadnych problemów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajdowskip Napisano 24 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2021 Żadnych problemów. Naklejasz etykietę, oddajesz w punkcie kurierskim i za parę dni masz zwrot na koncie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 24 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2021 SuSu ma raczej slim-owe kroje, więc jeśli nie jesteś bardzo szczupły, to nie schodź z rozmiarem w dół. Raczej weź rozmiar większy - 110. Przy 194 cm spróbowałbym rozmiaru 110 w Washingtonie - P6036. Ja mam jakieś 100-101 cm w klatce i rozmiar 98 nie ma zbyt dużo zapasu (Havana, Sienna, Lazio). Przy 108 cm raczej nie zmieścisz się w 102... choć nie wiem jak to jest w kroju Napoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej03 Napisano 24 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2021 A więc tak, w koszyku aktualnie mam: https://suitsupply.com/pl-pl/men/suits/garnitur-washington--granatowy/P603619.html - rozmiar 106 i 110 https://suitsupply.com/pl-pl/men/suits/garnitur-napoli--granatowy/P5339M19.html - rozmiar 106 oraz https://suitsupply.com/pl-pl/men/suits/garnitur-washington--granatowy/P603619.html - rozmiar 106 i https://suitsupply.com/pl-pl/men/trousers/spodnie-brescia--granatowe/B2778M19.html - rozmiar 106. Czy wg Was takie rozmiary mają sens, żeby je zamówić i sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 24 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2021 Jak chcesz mieć pełen pogląd, to jest jeszcze Lazio (chociażby standardowy C2778M-S). Nie tak wyslimowany jak Washington ale węższy w ramionach niż Napoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej03 Napisano 25 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2021 @Aras to właśnie ten lazio mam dodany jako marynarka i spodnie, jest to opcja mix i match. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 29 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2021 Jak u nich z rozmiarówką butów? Zgodne z tabelą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babicz999 Napisano 29 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2021 Jak u nich z rozmiarówką butów? Zgodne z tabelą? Uważaj z ich butami, bo są bardzo kiepskiej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi