Żorż Ponimirski Napisano 4 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2019 22 godziny temu, xkoziol napisał: Krzychu, kup sobie normalną, przyzwoitą barbórkę. Po co kombinować? Bo pikówka Barboura wykonana jest z plastiku. Zrozumiałem, że @Krzysiek_W chodziło o opinie nt. pikówki ze 100% wełny. Ja nie macałem tej konkretnej z SuSu, ale w pewnym momencie wypuścił takie coś Peter Millar w USA i byłem dość mocno zaskoczony, że wełna może być tak uformowana. Chwyt jest podobny do bardzo drobnej flaneli, ale mocniej zbity. Jeśli chodzi Ci o coś dom-samochód-firma, w czym jest wygodnie, ale materiały są wyższej jakości to dałbym szansę tej SuSu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 4 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2019 8 godzin temu, Krzysiek_W napisał: Z Barbórką jest ten problem że nie jest mocniej dopasowana, a ja noszę raczej 46 Sprawdź model Heritage Liddesdale , powinna być dopasowana i dobrze wygląda 😊 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart1 Napisano 7 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2019 Czy ktoś z Was jest w posiadaniu szalika od SuSu z wełny alpaki? Jakie wrażenia? Są to szaliki typowo zimowe-ciepłe (także na pogodę <0 stopni) czy bardziej jesienne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad S. Napisano 12 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2019 Panowie - czy ktoś z was kiedyś skracał rękawy w susu górą (dołem się nie za bardzo da ze względu na cięte dziurki). Jestem ciekaw rezultatów i ryzyka z tym związanego. Trochę boję się kupić garnitur za kilkaset euro i oddać do krawca do takiej przeróbki. Moje doświadczenia i z mniejszymi przeróbkami są bardzo różne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siata Napisano 12 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2019 8 minut temu, Konrad S. napisał: Panowie - czy ktoś z was kiedyś skracał rękawy w susu górą (dołem się nie za bardzo da ze względu na cięte dziurki). Jestem ciekaw rezultatów i ryzyka z tym związanego. Trochę boję się kupić garnitur za kilkaset euro i oddać do krawca do takiej przeróbki. Moje doświadczenia i z mniejszymi przeróbkami są bardzo różne. Skracalem od gory wszystkie moje garnitury i marynarki SuSu. Musisz tylko znalezc dobrego krawca, ktory Ci to dobrze zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad S. Napisano 12 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2019 11 minut temu, Siata napisał: Skracalem od gory wszystkie moje garnitury i marynarki SuSu. Musisz tylko znalezc dobrego krawca, ktory Ci to dobrze zrobi. Nie wiem gdzie mieszkasz, ale może masz jakieś sugestie w Warszawie? Mam doświadczenia z Mystkowskim, który na pewno to zrobi, ale cena pewnie powali z nóg i z Mazurem. Mazur pewnie też zrobi dobrze za niemałą stawkę, ale to co mnie do niego zniechęca to rzecz dość prozaiczna. Jego Atelier jest w takim miejscu, że nijak nie idzie do niego dojchać samochodem i wyprawa do jego pracowni na poprawki jest bardzo uciążliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad S. Napisano 12 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2019 14 minut temu, xkoziol napisał: Józef Błoński, Piwna 6 Dzięki za sugestię. Pomyślę nad nim, ale sytuację komunikacyjną to ma jeszcze gorszą niż Mazur. Trzeba chyba pod teatrem zaparkować i z buta dymać kawałek. Ciężko z czasem jak człowiek ma dwójkę małych dzieci... ehh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdynianin Napisano 12 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2019 Ja skracałem, kilka razy, górą rękawy w marynarkach od SuSu w małej szwalni na Ursusie. Za każdym razem efekt był dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad S. Napisano 12 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2019 6 minut temu, chylonczyk napisał: Ja skracałem, kilka razy, górą rękawy w marynarkach od SuSu w małej szwalni na Ursusie. Za każdym razem efekt był dobry. Dobry? Nie bardzo dobry? Rozumiem, że mówisz o małej szwalni na ursunie - na Jagiełły 3? Dojazd dla mnie zdecydowanie łatwiejszy niż na piwną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babicz999 Napisano 14 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2019 Nie wiem gdzie mieszkasz, ale może masz jakieś sugestie w Warszawie? Mam doświadczenia z Mystkowskim, który na pewno to zrobi, ale cena pewnie powali z nóg i z Mazurem. Mazur pewnie też zrobi dobrze za niemałą stawkę, ale to co mnie do niego zniechęca to rzecz dość prozaiczna. Jego Atelier jest w takim miejscu, że nijak nie idzie do niego dojchać samochodem i wyprawa do jego pracowni na poprawki jest bardzo uciążliwa. A z ciekawości ile za takie skracanie bierze fachowiec?Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheMakowski Napisano 14 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2019 4 godziny temu, babicz999 napisał: A z ciekawości ile za takie skracanie bierze fachowiec? Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka Zygzak na Wilczej w Warszawie bierze 100 zł - jestem zadowolony z usługi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad S. Napisano 15 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2019 A Pan Józef Błoński krzyknął sobie 300 PLN.... przyznam szczerze, że mnie zatkało :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 16 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2019 Usługi są jeszcze momentami bardzo tanie, ale na szczęście się normalizują - zakładając że ta praca zajmuje np. 1.5-2h (może@Ernestson podpowie) to 300zl dla klienta nie jest jakas wygórowaną ceną. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad S. Napisano 16 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2019 5 godzin temu, eye_lip napisał: Usługi są jeszcze momentami bardzo tanie, ale na szczęście się normalizują - zakładając że ta praca zajmuje np. 1.5-2h (może@Ernestson podpowie) to 300zl dla klienta nie jest jakas wygórowaną ceną. Na "szczęście się normalizują"? Nawet nie chce mi się podejmować z Tobą dyskusji, jeżeli uważasz stawkę 150 PLN za 1h pracy (wykonane przez młodego pracownika, którego Pan Józef zatrudnia), za "na szczęście normalną" stawkę. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 16 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2019 Na rozładowanie atmosfery przytoczę fragment skeczu Kabaretu Moralnego Niepokoju o drożyźnie nad polskim morzem. - Stefan, to co oni zarobią przez wakacje musi im wystarczyć na cały rok - Kasiu, ale ja nie zapieprzam przez cały rok, żeby wszystko wydać w wakacje... Ot zwykły dylemat człowieka pracy i człowieka po pracy 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
achimpe Napisano 16 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2019 W SuSu jest nowa kolekcja Jort. W tej kolekcji jest garnitur full canvas, Travellers. Ktoś ma jakieś doświadczenie lub opinie odnośnie tego garnituru? Sam mam regularnego travellera, jestem zadowolony, również z poprawek, no może poza niektórymi szwami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 16 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2019 10 godzin temu, eye_lip napisał: Usługi są jeszcze momentami bardzo tanie, ale na szczęście się normalizują - zakładając że ta praca zajmuje np. 1.5-2h (może@Ernestson podpowie) to 300zl dla klienta nie jest jakas wygórowaną ceną. Masz rację, to ok. 2h pracy, zależnie od sposobu wszycia rękawa. 300 zł w Warszawie to chyba nie jest wygórowana cena za taką przeróbkę. Sam biorę za nią ok 200 zł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 16 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2019 A który sposób jest najbardziej pracochłonny lub najtrudniejszy? I czy ma znaczenie, czy skracasz rękaw wszywając w ten sam sposób, czy też klient chce zmiany? Np jest co rolino, a klient chce wszycia koszulowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 16 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2019 Na "szczęście się normalizują"? Nawet nie chce mi się podejmować z Tobą dyskusji, jeżeli uważasz stawkę 150 PLN za 1h pracy (wykonane przez młodego pracownika, którego Pan Józef zatrudnia), za "na szczęście normalną" stawkę.Dziękuję że nie podejmujesz dyskusji i potwierdzam, że jest to całkowicie normalna i godziwa stawka przychodu za 1h ( nie zarobku ) w małej firmie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ernestson Napisano 16 Listopad 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2019 Generalnie im więcej w środku tym więcej szwów trzeba spruć a potem znów zszyć więc jak są wałki, poduszki itp. to zabawy jest więcej. Duże naddanie kuli rękawa też trochę utrudnia sprawę. Wszycie koszulowe jest stosunkowo proste. Nie zdażyło mi się jeszcze robić zmian wszycia a zapytany pewnie bym to odradzał. Ubrania konfekcyjne zwykle są dość spójne stylistycznie, gdyby ktoś uparł się na przerabianie samego wszycia rękawa mógłby z tego wyjść potworek. Nie zawsze też w ogóle by się udało bo to co w uproszczeniu nazywamy wszyciem to tak naprawdę cała konstrukcja rękawa i ramienia. Przykład: Marynarka z dość standardową konstrukcją, poduszki w ramionach + wałek w rękawie. Jak będziesz chciał zmienić tylko wszycie na koszulowe to da się zrobić (żeby rękaw układał się dobrze trzeba będzie inaczej skroić jego górną część) ale przez poduszki ramiona pozostaną dość kanciaste. Możemy wyjąć poduszki ale wtedy trzeba zabrać się za szew ramieniowy bo bez poduszek zrobią się fałdy na plecach. Z tego robi się już większa zabawa co przekłada się na cenę a końcowy efekt może i tak być słaby bo marynarka ma np. wąskie klapy więc i tak nie będzie wyglądała na neapolitańską IMO, lepiej ciuch dopasować, nie zmieniając jego charakteru. 5 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
potfur Napisano 20 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2019 Witam, poszukuję garnituru na swój ślub. Do zestawu będzie szara kamizelka w krate księcia Walii oraz czarne oksfordy. Z tego co zauważyłem polecany jest fason Lazio. Zastanawiam się, który konkretnie model będzie dobrze pasował do tego zestawu: https://tiny.pl/tnfcz https://tiny.pl/tnfdx https://tiny.pl/tnfdg https://tiny.pl/tnfdt No chyba że polecacie jakiś inny fason? Sylwetke mam raczej przeciętną, nie wysportowaną ale też nie spasioną Wzrost 178 cm ok. 73 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 20 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2019 Fason możemy polecić ten, który będzie dobrze leżał. To musisz sam sprawdzić. Co do podanych garniturów - sa ok, ale ważne, by to był ciemny granat, nie niebieski (ale zdjęcia mogą przekłamywać). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papiez_ Napisano 2 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2019 Jak już to bym brał 1 albo 2. 3 oraz 4 wyglądają na stronie na "zbyt niebieskie". Zamów i zobacz jak leży, zawsze możesz odesłać nie ponosząc kosztów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 2 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2019 W dniu 20.11.2019 o 14:00, potfur napisał: Witam, poszukuję garnituru na swój ślub. 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad S. Napisano 4 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2019 W dniu 20.11.2019 o 14:00, potfur napisał: Witam, poszukuję garnituru na swój ślub. Do zestawu będzie szara kamizelka w krate księcia Walii oraz czarne oksfordy. Z tego co zauważyłem polecany jest fason Lazio. Zastanawiam się, który konkretnie model będzie dobrze pasował do tego zestawu: Lazio jest pewnie polecany z uwagi na cenę. Jeżeli dobrze pamiętam to Napoli, Havana i Lazio są w "dolnej półce" cenowej susu. Z tych trzech Havana się na ślub nie nadaje. Napoli strzelam, że będzie na ciebie za obszerny. Także lazio być może będzie ok bo ma średnie taliowanie. Tzn. bardziej niż napoli, ale mają też modele, które są taliowane bardziej od Lazio. Ogólnie rzecz biorąc ja bym polecał zamówić z 5 garniturów Susu różnych modeli i jeżeli nic nie trafisz to kolejne 5, aż znajdziesz coś sensownego. Susu bardzo poprawiło obsługę do Polski. Płaci się teraz w złotówkach i kurier pojawia się z paczką w 3-4 dni. Zwrot jest też przez kuriera (chocaż miałem ostatnio z zamawianiem zwrotu nieco problemów, bo ze 2-3 razy nie przyszedł i musiałęm na infolinii interweniować). Nie przysyłają też już każdego garnituru w indywidualnej paczce, którą się rozpakowuje przez 15 minut. Za indywidualne paczki się dopłaca. Dla mnie to jest plus, bo nie znosiłem wyciągania i skłądania tych fikuśnych pudeł :). A co do koloru, to tak jak już przedmówcy powiedzieli, tylko i wyłącznie granaty wchodzą w grę. Niebieskie sobie odpuść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi