Skocz do zawartości

Suit Supply

+Immune+

Rekomendowane odpowiedzi

22 godziny temu, xkoziol napisał:

Krzychu, kup sobie normalną, przyzwoitą barbórkę. Po co kombinować?

Bo pikówka Barboura wykonana jest z plastiku. Zrozumiałem, że @Krzysiek_W chodziło o opinie nt. pikówki ze 100% wełny. Ja nie macałem tej konkretnej z SuSu, ale w pewnym momencie wypuścił takie coś Peter Millar w USA i byłem dość mocno zaskoczony, że wełna może być tak uformowana. Chwyt jest podobny do bardzo drobnej flaneli, ale mocniej zbity. Jeśli chodzi Ci o coś dom-samochód-firma, w czym jest wygodnie, ale materiały są wyższej jakości to dałbym szansę tej SuSu. 

• Like 1

Panowie - czy ktoś z was kiedyś skracał rękawy w susu górą (dołem się nie za bardzo da ze względu na cięte dziurki). Jestem ciekaw rezultatów i ryzyka z tym związanego. 

Trochę boję się kupić garnitur za kilkaset euro i oddać do krawca do takiej przeróbki. Moje doświadczenia i z mniejszymi przeróbkami są bardzo różne.

8 minut temu, Konrad S. napisał:

Panowie - czy ktoś z was kiedyś skracał rękawy w susu górą (dołem się nie za bardzo da ze względu na cięte dziurki). Jestem ciekaw rezultatów i ryzyka z tym związanego. 

Trochę boję się kupić garnitur za kilkaset euro i oddać do krawca do takiej przeróbki. Moje doświadczenia i z mniejszymi przeróbkami są bardzo różne.

Skracalem od gory wszystkie moje garnitury i marynarki SuSu. Musisz tylko znalezc dobrego krawca, ktory Ci to dobrze zrobi.

11 minut temu, Siata napisał:

Skracalem od gory wszystkie moje garnitury i marynarki SuSu. Musisz tylko znalezc dobrego krawca, ktory Ci to dobrze zrobi.

Nie wiem gdzie mieszkasz, ale może masz jakieś sugestie w Warszawie?

Mam doświadczenia z Mystkowskim, który na pewno to zrobi, ale cena pewnie powali z nóg i z Mazurem. Mazur pewnie też zrobi dobrze za niemałą stawkę, ale to co mnie do niego zniechęca to rzecz dość prozaiczna. Jego Atelier jest w takim miejscu, że nijak nie idzie do niego dojchać samochodem i wyprawa do jego pracowni na poprawki jest bardzo uciążliwa.

6 minut temu, chylonczyk napisał:

Ja skracałem, kilka razy, górą rękawy w marynarkach od SuSu w małej szwalni na Ursusie. Za każdym razem efekt był dobry. 

Dobry? Nie bardzo dobry? :)

Rozumiem, że mówisz o małej szwalni na ursunie - na Jagiełły 3? Dojazd dla mnie zdecydowanie łatwiejszy niż na piwną.

Nie wiem gdzie mieszkasz, ale może masz jakieś sugestie w Warszawie?
Mam doświadczenia z Mystkowskim, który na pewno to zrobi, ale cena pewnie powali z nóg i z Mazurem. Mazur pewnie też zrobi dobrze za niemałą stawkę, ale to co mnie do niego zniechęca to rzecz dość prozaiczna. Jego Atelier jest w takim miejscu, że nijak nie idzie do niego dojchać samochodem i wyprawa do jego pracowni na poprawki jest bardzo uciążliwa.

A z ciekawości ile za takie skracanie bierze fachowiec?

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

5 godzin temu, eye_lip napisał:

Usługi są jeszcze momentami bardzo tanie, ale na szczęście się normalizują - zakładając że ta praca zajmuje np. 1.5-2h (może@Ernestson podpowie) to 300zl dla klienta nie jest jakas wygórowaną ceną.

Na "szczęście się normalizują"? Nawet nie chce mi się podejmować z Tobą dyskusji, jeżeli uważasz stawkę 150 PLN za 1h pracy (wykonane przez młodego pracownika, którego Pan Józef zatrudnia), za "na szczęście normalną" stawkę.

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 2

Na rozładowanie atmosfery przytoczę fragment skeczu Kabaretu Moralnego Niepokoju o drożyźnie nad polskim morzem.

- Stefan, to co oni zarobią przez wakacje musi im wystarczyć na cały rok

- Kasiu, ale ja nie zapieprzam przez cały rok, żeby wszystko wydać w wakacje...

Ot zwykły dylemat człowieka pracy i człowieka po pracy ;)

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 1

10 godzin temu, eye_lip napisał:

Usługi są jeszcze momentami bardzo tanie, ale na szczęście się normalizują - zakładając że ta praca zajmuje np. 1.5-2h (może@Ernestson podpowie) to 300zl dla klienta nie jest jakas wygórowaną ceną.

Masz rację, to ok. 2h pracy, zależnie od sposobu wszycia rękawa. 300 zł w Warszawie to chyba nie jest wygórowana cena za taką przeróbkę. Sam biorę za nią ok 200 zł.

• Like 1

Na "szczęście się normalizują"? Nawet nie chce mi się podejmować z Tobą dyskusji, jeżeli uważasz stawkę 150 PLN za 1h pracy (wykonane przez młodego pracownika, którego Pan Józef zatrudnia), za "na szczęście normalną" stawkę.
Dziękuję że nie podejmujesz dyskusji i potwierdzam, że jest to całkowicie normalna i godziwa stawka przychodu za 1h ( nie zarobku ) w małej firmie.
  • Like 3

Witam,

poszukuję garnituru na swój ślub. Do zestawu będzie szara kamizelka w krate księcia Walii oraz czarne oksfordy.

Z tego co zauważyłem polecany jest fason Lazio. 

Zastanawiam się, który konkretnie model będzie dobrze pasował do tego zestawu:

https://tiny.pl/tnfcz

https://tiny.pl/tnfdx

https://tiny.pl/tnfdg

https://tiny.pl/tnfdt

No chyba że polecacie jakiś inny fason? Sylwetke mam raczej przeciętną, nie wysportowaną ale też nie spasioną :D Wzrost 178 cm ok. 73 kg

• 2 weeks later...
W dniu 20.11.2019 o 14:00, potfur napisał:

Witam,

poszukuję garnituru na swój ślub. Do zestawu będzie szara kamizelka w krate księcia Walii oraz czarne oksfordy.

Z tego co zauważyłem polecany jest fason Lazio. 

Zastanawiam się, który konkretnie model będzie dobrze pasował do tego zestawu:

Lazio jest pewnie polecany z uwagi na cenę. Jeżeli dobrze pamiętam to Napoli, Havana i Lazio są w "dolnej półce" cenowej susu. Z tych trzech Havana się na ślub nie nadaje. Napoli strzelam, że będzie na ciebie za obszerny. Także lazio być może będzie ok bo ma średnie taliowanie. Tzn. bardziej niż napoli, ale mają też modele, które są taliowane bardziej od Lazio. 

Ogólnie rzecz biorąc ja bym polecał zamówić z 5 garniturów Susu różnych modeli i jeżeli nic nie trafisz to kolejne 5, aż znajdziesz coś sensownego. Susu bardzo poprawiło obsługę do Polski. Płaci się teraz w złotówkach i kurier pojawia się z paczką w 3-4 dni. Zwrot jest też przez kuriera (chocaż miałem ostatnio z zamawianiem zwrotu nieco problemów, bo ze 2-3 razy nie przyszedł i musiałęm na infolinii interweniować). Nie przysyłają też już każdego garnituru w indywidualnej paczce, którą się rozpakowuje przez 15 minut. Za indywidualne paczki się dopłaca. Dla mnie to jest plus, bo nie znosiłem wyciągania i skłądania tych fikuśnych pudeł :). 

A co do koloru, to tak jak już przedmówcy powiedzieli, tylko i wyłącznie granaty wchodzą w grę. Niebieskie sobie odpuść.