Łukasz N. Napisano 29 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2017 Mogę zapytać bo mnie to zaciekawiło. Kreator przy moim wzroście mi proponuje 46 jak koledze a mam 188 wzrostu jak widzę jego zdjęcia to faktycznie za mały, ale na długość z tyłu jest w sam raz. Co ciekawe 94 wypada praktycznie tak samo z tyłu. To normalne w SS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemke Napisano 30 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2017 Dzięki wszystkim za ocenienie. Dnia 29.06.2017 o 17:44, mosze napisał: 46 odpada, jest o wiele zbyt krótki (rękawy, korpus też). Nic się tutaj nie da zrobić. Co do 94 - marynarka źle wygląda. Brzydkie ramiona, zbyt szerokie klapy (trochę cyrkowo to wygląda w zestawieniu z faktem, że marynarka jest ogólnie dość wąska). Jeśli zdjęcia nie kłamią, to ja bym bez żalu go odesłał. Spodnie są ok, ale to niczego nie zmienia. Dodam, że mam Madisona i - po drobnych korektach (małe poduszki w ramionach) - leży na mnie naprawdę ładnie. Chyba to nie jest krój dla Ciebie. Właśnie trochę tych klap się obawiałem. Na zdjęciach na modelu wyglądały lepiej. Ale Pan Model ma o wiele lepszą posturę ode mnie Trochę szkoda że nie pokusili się o mniejsze klapy dla mniejszych rozmiarów. A gładkie granatowe Soho zniknęło ze stanu. To chyba tyle na razie z moich chęci do posiadania dwurzędowca Jedzie jeszcze do mnie Lazio, też rozmiar 94, zobaczę jak on będzie się układał. Dnia 29.06.2017 o 19:05, Ferry napisał: +1 Efekt uwypukla dodatkowo fatalny materiał, z którego wykonany jest ten Madison (wygląda jak unlined traveller) - sztywny, brzydko się układa - klapy są bardzo "płaskie" co pogłębia efekt o którym pisze mosze. Hm, próbowałem przed chwilą trochę pobawić się klapami, ale po 5 sekundach wracają do bycia "płaskimi". A boję się za mocno eksperymentować by nie zepsuć przed odesłaniem. 22 godziny temu, Łukasz N. napisał: Mogę zapytać bo mnie to zaciekawiło. Kreator przy moim wzroście mi proponuje 46 jak koledze a mam 188 wzrostu jak widzę jego zdjęcia to faktycznie za mały, ale na długość z tyłu jest w sam raz. Co ciekawe 94 wypada praktycznie tak samo z tyłu. To normalne w SS? W sumie też mnie to zastanawia. Do tego jak pobieżnie patrzyłem to ich kreator wskazuje rozmiary "standardowe" dla osób w przedziale gdzieś od 170 do 190, więc rozrzut trochę jest Dopiero powyżej wskazuje rozmiary dłuższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owiec Napisano 30 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2017 Panowie, już całkiem zgłupiałem. Który garnitur najlepiej się układa i "leży" na mojej problematycznej (czego się nie spodziewałem) sylwetce. W moim odczuciu jest to Napoli w rozmiarze 46 - wymagałoby najmniej poprawek. Lazio w rozmiarze 48 jest len z wełną więc jako uniwersalny garnitur odpada. Myślałem, że domieszka lnu nie jest tak widoczna a i przy okazji chciałem sprawdzić rozmiar 48 w Lazio, bo z czystej wełny udało mi się tylko kupić rozmiar 46. Liczę na Waszą pomoc, bo chce odesłać pozostałe garnitury, żeby nie zostać z czterema Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owiec Napisano 30 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2017 Bardzo przepraszam za post pod postem, ale nie mogę podpisać w Paincie zdjęć garnituru: Lazio w rozmiarze 46 więc zdjęcia wrzucam osobno. (Pojawia mi się komunikat, że nastąpiło naruszenie zasad współużytkowania - i nie mogę zrobić dopisków jaki to rozmiar i model) Mam nadzieję, że moderacja mi wybaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 30 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2017 Nie wiem, co krawiec może poprawić, ale żaden z nich nawet nie próbuje mi się podobać. 48 ma lepszą długość marynarki. Ramiona są słabe, a w modelu Napoli 48 - straszne. Żeby Cię pocieszyć dodam, że na mnie żaden z jednorzędowców SS nie leżał dobrze (próbowałem wszystkich dostępnych rozmiarów w salonie). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz N. Napisano 1 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2017 W Hamburgu masz na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owiec Napisano 1 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2017 mosze, to mnie pocieszyłeś I po co mi ta siłka była... Myślałem, że lepiej będą leżeć. I lepiej na mnie leżał za czasów maturalnych garnitur kupiony w sklepie no-name kiedy nie miałem żadnego pojęcia o męskiej elegancji. To pozostają mi polskie sklepy? Chciałem tego uniknąć ze względu na krótkie marynarki, wąskie klapy. Nie chcę kupować garnituru, który nie spełnia "warunków", aby można go uznać za klasyczny, ale też nie chcę garnituru źle leżącego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manolete Napisano 7 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2017 Panowie, mam gorącą prośbę o wypowiedź w sprawie trzech garniturów, które kupiłem w SuSu, najjaśniejszy to Lazio, pozostałe dwa to Napoli, wszystkie w rozmiarze 46. Jakie są wasze opinie? Któryś leży poprawnie? Wydaje mi się, że marynarki (szczególnie granatowa) są za krótkie, a rękawy to już bardzo. Do tego dziwne marszczenia w okolicach pach z tyłu... czy zmiana rozmiaru coś pomoże? Ze spodni jestem zadowolony, ale to pokłosie tego, że nie potrafię nigdzie znaleźć takich, które choć w takim stopniu dobrze by leżały. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manolete Napisano 7 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manolete Napisano 7 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 7 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2017 Całkiem nieźle. Krawiec powinien nanieść małe poprawki na plecach, skrócić spodnie i będzie ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manolete Napisano 7 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2017 @phantom Dziękuję za odpowiedź. Trochę mnie uspokoiła, choć nadal uważam, że rękawy są zbyt krótkie (vide ostatnie zdjęcie)- myślicie, że da się je trochę wydłużyć? Krawiec coś znajdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekw Napisano 7 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2017 19 minutes ago, Manolete said: @phantom Dziękuję za odpowiedź. Trochę mnie uspokoiła, choć nadal uważam, że rękawy są zbyt krótkie (vide ostatnie zdjęcie)- myślicie, że da się je trochę wydłużyć? Krawiec coś znajdzie? Na którą dziurkę masz zapięte guziki w mankietach koszuli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owiec Napisano 8 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2017 Panowie, w poniedziałek odsyłam garnitury. Waszym zdaniem mam odesłać wszystkie i gdzie polować na garnitur (wełna, granat)? Vistula? Lancerto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manolete Napisano 8 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2017 20 godzin temu, krzysiekw napisał: Na którą dziurkę masz zapięte guziki w mankietach koszuli? Na tę, która trzyma mankiet wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosiareks Napisano 9 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2017 Outlet będzie lada moment otwarty - na stronie zmienili zdjęcia, co zawsze robią na kilka dni przed otwarciem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 10 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2017 Pytanie czy otworzą również dla Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 10 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2017 37 minut temu, phantom napisał: Pytanie czy otworzą również dla Polski. Pewnie tak ale jako któryś tam sort ten bogatszy...Niemiec biedniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
earthmover Napisano 10 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2017 Zimowy outlet otworzyli dla nas dzień lub dwa po "zachodzie"Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Navigare Napisano 11 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2017 Czy outlet ma odrębną stronę, czy jest przekierowanie z głównej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kily Napisano 11 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2017 5 minut temu, Navigare napisał: Czy outlet ma odrębną stronę, czy jest przekierowanie z głównej? http://eu.suitsupply.com/pl/outlet Ktoś pamięta jakie ceny mieli ostatnio, przede wszystkim jeśli chodzi o marynarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 11 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2017 5 minut temu, Kily napisał: http://eu.suitsupply.com/pl/outlet Ktoś pamięta jakie ceny mieli ostatnio, przede wszystkim jeśli chodzi o marynarki? Na grafice widać jakie były przykładowe przeceny http://mrvintage.pl/2016/07/wystartowal-tymczasowy-outlet-suitsupply.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wimon Napisano 11 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2017 Tu jest kilka screenów z amerykańskiej wersji outletu z cenami w dolarach. U nas chyba było minimalnie taniej, ale daje to jakiś obraz asortymentu i sporego poziomu obniżek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siata Napisano 11 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2017 Marynarki kosztowały od 99 do 179 Euro, garnitury od 149 Euro w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lebowski32 Napisano 11 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2017 Nie nastawiałbym się na Waszym miejscu. Jest już zbyt blisko premiery nowej kolekcji. Chyba w tym roku nie będzie outletu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi