Skocz do zawartości

Suit Supply

+Immune+

Rekomendowane odpowiedzi

Taką informację otrzymałem od miłej pani na infolinii. Potem konsultant na FB zaprzeczył, ale mimo to posłałem im maila z pytaniem czy taka opcja jest. Właśnie przyszła odpowiedź:

Dear Mr. ...,

Thank you so much for your message.
Unfortunately I do not have samples of all our DYOS fabrics. I will ship you the following samples:

540.901/263
486.367/4
586.861/781
886.601/5966
561.201/9

If you need any further assistance, please do not hesitate to contact me again.

Kind regards, 

Nadal jednak trochę mnie dziwi to jak od jednego konsultanta słyszę jedno, od innego drugie, a to już nie pierwsza taka moja sytuacja.

• Oceniam pozytywnie 1

A jak jesteśmy przy temacie próbek tkanin, to zapytam, bo mnie to teraz zastanowiło.

Gdy kupuję marynarki/garnitury od SuSu, to zawsze dołączone są dodatkowe guziki oraz skrawek tkaniny?

W jakim celu ta tkanina? Czy jak powstanie dziura, to krawiec będzie mógł dzięki temu to naprawić? No ale jak?

Mam do was zapytanie,

Biorąc pod uwagę ceny marynarek nie macie odczucia, że bardziej sensowniej jest kupić cały garnitur w SS niż marynarkę? Czy ktoś miał ten dylemat moralny? Szczególnie adresuje do tych co faktycznie bardziej kompletują rzeczy oddzielnie i uniwersalnie.

Ja mam chyba jedną marynarkę od SuSu i to z outletu, a kilkanaście garniturów. Jakoś nie przekonywała mnie relacja ceny do jakości w marynarkach. Wiele z garniturów wybierałem pod kątem możliwości wykorzystania marynarek osobno, a czasem nawet mixując je między sobą. Często wyjeżdżam i możliwość wzięcia 2 garniturów i zrobienia z nich 3-4 zestawów jest dla mnie kluczowa. 

Marynarki na półpodszewce również występują w garniturach. Niektóre lniane Havany i Washingtony z nakładanymi kieszeniami (nie wiem jak w tej kolekcji, ale we wcześniejszych bywało). 

Dnia 18.02.2017 o 22:12, artisan napisał:

Podoba mi się ten garnitur z nowej kolekcji

http://eu.suitsupply.com/pl/suits/lazio-niebieski-kratka/P4926.html

Nurtuje mnie jednak pytanie jak z trwałością  takiego garnituru w codziennej eksploatacji,  może ktoś ma doświadczenia z tą mieszanką wełny i kaszmiru z SuSu. Czy lepiej dać sobie spokój i kupić coś z czystej wełny. Zaznaczam, że po prostu podoba mi się ten kolor i wzór a  nie zależy na obecności kaszmiru. Chyba, że to faktycznie podnosi komfort użytkowania takiego garnituru, wtedy  nie będę wybrzydzał :)

Wczoraj przyszedł w/w garnitur. Jeśli ktoś chciałby wiedzieć jakie są wrażenia po pierwszym kontakcie z tą tkaniną to potwierdzam słowa @Servetch że te 10 % kaszmiru jest mało zauważalne i w sumie chyba nie warto dopłacać, choć trzeba jednocześnie przyznać, że materiał jest przyjemny w dotyku, lekki i ciepły zarazem.  Ja w sumie bardziej kierowałem się kolorem i wzorem niż składem i dlatego garnitur uważam za trafiony, poza tym  jest łatwy do rozkompletowania a taki cel  mi przyświecał.  Leży dobrze choć nie tak idealnie jak Havana w tym samym rozmiarze. Gdybym był węższy w talii to rozważałbym wymianę rozmiaru z 54 na 52 ;-).  Lazio jest o centymetr szersze w klatce i centymetr węższe w talii niż Havana,  wygląda na to jednak że należy celować w ten sam rozmiar obu modeli, a zamiast narzekać lepiej popracować nad sylwetką :)

Dnia 21.02.2017 o 15:06, Orlin napisał:

A jak jesteśmy przy temacie próbek tkanin, to zapytam, bo mnie to teraz zastanowiło.

Gdy kupuję marynarki/garnitury od SuSu, to zawsze dołączone są dodatkowe guziki oraz skrawek tkaniny?

W jakim celu ta tkanina? Czy jak powstanie dziura, to krawiec będzie mógł dzięki temu to naprawić? No ale jak?

@Orlin chcesz dobrać jakiś dodatek do marynarki, to nie musisz mieć jej na sobie albo w torbie, tylko na podstawie tego skrawka masz taką możliwość. Jest to o tyle wygodne że możesz mieć ze sobą ich więcej, a nie wieziesz za sobą wieszaka na kółkach.

Serio? A już myślałem, że jest jakiś cudowny sposób na przedłużenie żywotności marynarki....

Co do doboru dodatków, to takie dopasowywanie wydaje mi się trochę naciągane. Wolę dobierać intuicyjnie i tak, żeby wiele dodatków pasowało do wielu marynarek. No ale może ja mam po prostu większą wyobraźnię niż sądzą specjaliści z Susu ;-)

3 godziny temu, Pablo84 napisał:

Do zadawania takich pytań jest temat "Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi". Poza tym ciężko jest odpowiedzieć na tak ogólnikowo zadanane pytanie. Jakościowo to chyba bardzo podobna półka.

Być może, jednak szybkość realizacji i możliwości wymiany na + dla SuSu .

• Oceniam pozytywnie 1

Godzinę temu, secondhand_man napisał:

Moim zdaniem trafnie opisałeś źródło sukcesu SuSu.  Oprócz materiałów i krojów właśnie szybkość realizacji i  bezproblemowa wymiana to jest to za co  SuSu jest lubiane.

@robin Możesz spróbować trafić swój krój i rozmiar od SuSu i w przypadku gdy Ci nie będzie pasować bez problemu odesłać. Tym bardziej jeśli zależy Ci na czasie,   zamówienie w preorderze   zawsze  zajmuje  "trochę" czasu ;-).

7 godzin temu, secondhand_man napisał:

Z drugiej jednak strony Miller daje możliwość zmierzenia garnituru na miejscu (przynajmniej w większych miastach), co dla zwolenników klasycznych sposobów sprzedaży może mieć znaczenie. Do tego wspieramy polskie, a nie chińskie szwalnie ;) Co nie zmienia oczywiście faktu, że SuSu bije póki co na głowę Millera jeśli chodzi o szerokość oferty i, mimo wszystko, design. Na pewno w przedziale cenowym 1500-2000 obie firmy do bardzo poważnego rozważenia.

To jest trochę pytanie w stylu: co jest lepsze, Żubrówka czy whisky; trochę tych whisky jest...

SS ma w ofercie garnitury gorsze od Phoenixa Milera (podstawowe Napoli) i lepsze (Hartford), co zresztą odzwierciedla cena. Jeśli porównywać Phoenix i Lazio (mam oba), różnice tkwią w szczegółach i na pewno obie propozycje zdecydowanie wyróżniają się na tle sieciówek z galerii handlowych. Jak mawiają w obcojęzycznych internetach, you can't go wrong either way.

14 godzin temu, andrzeii napisał:

Pytanie za sto punktów, czy ktoś miał na sobie madisona z wełny iTraveller od Cerruti? No i czy zupełny brak podszewki obniża jego formalność? 

Mam model Havana z tego materiału. Powiedziałbym raczej, że sam materiał jest nieformalny, brak podszewki w tej kwestii to raczej sprawa drugorzędna. Materiał ma otwarty splot.

13 godzin temu, robin napisał:

Ok rozumiem moje pytanie rzeczywiście nie było zbyt precyzyjne. Dzieki za odpowiedź.

Na dzień dzisiejszy nie mam nic z SuSu i stąd drugie pytanie: Czy któryś z modeli ma spodnie z choć trochę wyższym stanem?

11 godzin temu, Hargin napisał:

@robin dotychczas że standardowych krojów tylko Washington (nie wiem czy nadal)

Mam garnitur Washington z ostatniej kolekcji jesień/zima. Ten model ma wyższy stan niż pozostałe. Modele Havana, Lazio też nie mają spodni biodrówek.