lukee Napisano 7 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2016 dziekuje za opinie. A co powiecie na ten? Midnight blue, czy znow zbytnia nowoczesnosc? http://eu.suitsupply.com/pl/eveningwear_package/granatowy-gładki-smoking/P4881.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orlin Napisano 7 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2016 1 godzinę temu, lukee napisał: dziekuje za opinie. A co powiecie na ten? Midnight blue, czy znow zbytnia nowoczesnosc? http://eu.suitsupply.com/pl/eveningwear_package/granatowy-gładki-smoking/P4881.html Pierwsza klasa! Tylko ten len w składzie mnie niepokoi, bo będzie gniotliwy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukee Napisano 7 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2016 Właśnie mam również problem z tym lnem, wpływa na polformalmosc smokingu, a tego nie chce. Z drugiej strony jak dobre proporcje to będzie nawet miło podczas balow, często mi gorąco :) Smokingu na codzień nie będę nosił, może się gniesc. Dzięki za opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 7 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2016 Smoking nie jest raczej miejscem na eksperymenty z lnem. Dodatkowo faktura materiału wygląda na dość wyraźną. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukee Napisano 7 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2016 Rozumiem. Trudno znalesc smoking w kolorze nie czarnym, a midnight blue poza SS i Milerem. Zamówiłem, zamieszczę zdjęcia jak już dotrze. Dzięki, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 7 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2016 Jest granatowy smoking w Bytomiu http://bytom.com.pl/garnitury,smoking-bond-342-k-4040-21276-p 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orlin Napisano 7 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2016 1 godzinę temu, lukee napisał: dziekuje za opinie. A co powiecie na ten? Midnight blue, czy znow zbytnia nowoczesnosc? http://eu.suitsupply.com/pl/eveningwear_package/granatowy-gładki-smoking/P4881.html Pierwsza klasa! Tylko ten len w składzie mnie niepokoi, bo będzie gniotliwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 7 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2016 A właściwie czemu nie czarny? To dobrze wyglądający kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukee Napisano 9 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2016 Jestem osoba szczupla, dlatego unikam koloru czarnego jak tylko moge Poza tym, w odcieniach niebieskiego mi lepiej. Jednakze, w razie "nowoczesnego" odcienia niebieskiego, rozwaze wymiane na kolor czarny ss. Bytoma nie rozwazam, gdyz zalezy mi na klapach ostrych, aby optycznie poszerzyc sywletke. Trudno oceniac tylko na podstawie strony ss, zdjecia ss sa przeswietlane, do tego verona fit wydaje sie byc dosc szeroki (analizujac np. rozmiar 48 od havany, lazio do 48 verony). dzieki za pomoc w wyborze pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukee Napisano 9 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2016 Smoking doszedl w uszkodzonym pudelku, z wyrwanym guzikiem z przodu marynarki i wygnieciony.... tabelka rozmiarowa verona fit przeklamuje, lezy tak samo jak havana czy lazio 48 jeszcze sie zastanawiam, czy nie wymienic na welne, jednakze tylko czarna widze...bo ten z kamizelka nazwano niebieskiem, wiec bedzie jasniejszy niz ten granat. dla ciekawych, amatorska fota, przepraszam za jakosc zdjecia, ale cyfrowki brak, a aparat mi kolory miesza...ostatecznie to ciemny granat 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukee Napisano 9 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2016 p.s wiem , koszula zla czekam na odpowiednia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
German Napisano 16 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2016 Witam, mam pytanie do kolegów bardziej ode mnie obeznanych z marką SuitSupply. Mianowicie planuje zakup płaszcza od SS, konkretniej tego: http://eu.suitsupply.com/pl/coats/granatowy-płaszcz/J461.html, kłopotem jest dobranie rozmiaru gdyż nigdy nic z tej marki nie miałem na sobie. Czy ktoś mógłby się odnieść co do rozmiarówki w porównaniu z Vistulą np.? Zazwyczaj noszę rozmiar 50 Marynarek od Vistuli (płaszcza niestety nie mam ale prawdopodobnie byłoby to również 50), czy uogólniając można jakoś przyrównać rozmiarówkę SS do Vistuli? Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rangułt Napisano 16 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2016 @German mam ten płaszcz w rozmiarze 52, z reguły noszę 50 lub 25 z SuSu. W płaszczu musiałem skrócić rękawy, nie wymagał taliowania - noszę go na marynarkę. Na żywo robi bardzo dobre wrażenie i wiele osób mnie pytało gdzie go kupiłem. Warto też zaznaczyć, że nie jest to odzież na polskie mrozy. Co do rozmiaru to zmierz się w dobrze dopasowanym płaszczu, który już posiadasz i porównaj z rozmiarówką na stronie SuSu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SceptycznyMiś Napisano 28 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2016 Szanowni Forumowicze! Potrzebuję waszej pomocy. Chciałbym dokonać zakupu garnituru uniwersalnego, czyli dopasowany, jednorzędowy granat. Jako, że rozmiary mojej dolnej i górnej części ciała nie chodzą w jednej rozmiarówce zdecydowałem się na Havanę Travellera z SuSu, dokładnie ten model: http://eu.suitsupply.com/pl/suits/havana---osobny-wybór-rozmiarów-marynarki-i-spodni/C4760-S.html Bardzo podoba mi się tkanina, jak i cały garnitur, a dodatkowo można wybrać osobno rozmiar marynarki jak i spodni (dla mojej sylwetki opcja obowiązkowa). Mam ogromny problem z dobraniem odpowiedniego rozmiaru marynarki i spodni (całkowicie już zgłupiałem po przymiarkach w Vistuli, mierzeniu wymiarów miarką i porównywaniu rozmiarówki w SuSu z moimi wymiarami). Przymierzałem dzisiaj w Vistuli garnitur Lantiera w rozmiarze 176/96/82 i spodnie leżały bardzo dobrze, zaś marynarka mnie lekko przerastała (nie było prześwitów między rękawem a talią i wypełnienie barków wyglądało minimalnie "za bardzo" i było jak dla mnie za dużo luzu w talii). Zdecydowałem się, że przymierzę zatem garnitur w wersji 176/92/78, tylko, że z Vistuli, a nie Lantiera (Sylwetka ta sama, czyli Super Slim dla której ma taką samą rozmiarówkę vistula jak i lantier). marynarka leżała bardzo dobrze, a znowu spodnie były za ciasne. Co do moich wymiarów to automatycznie zgłupiałem, ponieważ koszule kupuję przeważnie w Lambercie w rozmiarze wyszczuplonym 38 (obwód klatki piersiowej 100 cm (+/- 1) i lezy na mnie bardzo dobrze. Wyniki pomiarów zrobionych miarką taśmową: Klatka 96 (+/- 1) [cm] Talia 82 Pas 80 Biodra 98/99 Obwód uda: 54 długość od pasa do "podłogi": 109/110 Po przygodzie w Vistuli stwierdziłem, że marynarkę podanego modelu Havana wybiorę 42, a spodnie 46, lecz czytając komentarze ludzi w tym wątku zgłupiałem odnośnie rozmiarów po raz drugi. I stąd prośba ogromna do was: Pomóżcie mi dobrać odpowiedni rozmiar spodni i marynarki. Dodam, że na Vistula MTM nie mam czasu, gdyż obrona inżynierki za 3 tygodnie :s. Pozdrawiam, Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
earthmover Napisano 29 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2016 Mam trochę podobne wymiary (96cm klatka, 72cm talia, 74cm pas, 54cm udo, 182cm wzrostu) i posiadam garnitur havana traveller Marynarka w rozmiarze 44 leży idealnie bez przeróbek, spodnie w rozmiarze 46 musiałem zwęzić w pasie i lekko skrócić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 29 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2016 Panowie, macie chyba inną definicję "bardzo dobrego" / "idealnego" leżenia marynarki niż ogólnie przyjęta. Przy klatce 96 cm uważacie że dobrze leży na Was marynarka o obwodzie klatki 98 cm ( Havana 44) / przeznaczona na klatkę 92 cm (Vistula)... nawet koszuli z zapasem 2 cm w stosunku do obwodu nie da rady komfortowo zapiąć, a co dopiero marynarkę... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SceptycznyMiś Napisano 29 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2016 Godzinę temu, Zajac Poziomka napisał: Panowie, macie chyba inną definicję "bardzo dobrego" / "idealnego" leżenia marynarki niż ogólnie przyjęta. Przy klatce 96 cm uważacie że dobrze leży na Was marynarka o obwodzie klatki 98 cm ( Havana 44) / przeznaczona na klatkę 92 cm (Vistula)... nawet koszuli z zapasem 2 cm w stosunku do obwodu nie da rady komfortowo zapiąć, a co dopiero marynarkę... Co mi zatem radzisz? Na obecną chwilę skłaniam się właśnie ku rozmiarowi marynarki havana 44, a spodnie bym zostawił rozmiar 46. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 29 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2016 W klatce mam jakieś 5 cm więcej niż Ty, w pasie i w talii 1-2 cm więcej i Havana w rozmiarze 48, leży na mnie bardzo OK. Na tej podstawie podejrzewam że dobry dla Ciebie będzie rozmiar 46, ale tu w grę wchodzą jeszcze inne wymiary (np. szerokość ramion), być może nawet lepiej będzie wziąć 48 i trochę wytaliować (zdaje się, że @Aron tak robi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SceptycznyMiś Napisano 29 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2016 Godzinę temu, Zajac Poziomka napisał: W klatce mam jakieś 5 cm więcej niż Ty, w pasie i w talii 1-2 cm więcej i Havana w rozmiarze 48, leży na mnie bardzo OK. Na tej podstawie podejrzewam że dobry dla Ciebie będzie rozmiar 46, ale tu w grę wchodzą jeszcze inne wymiary (np. szerokość ramion), być może nawet lepiej będzie wziąć 48 i trochę wytaliować (zdaje się, że @Aron tak robi). Może zamówię marynarkę na początku 44 i potem najwyżej wymienię na większą? A co do spodni to rozmiar 46 byłby na pierwszy rzut oka poprawny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SceptycznyMiś Napisano 29 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2016 Dodam jeszze, że szerokość ramion u mnie to około 44 cm (mierzone od do kości naramiennej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 29 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2016 Mam 90 cm w klatce, 80 cm w pasie, barki 45 cm. Dla mnie Havana 46 jest minimalnie za ciasna, po zapięciu jest mi ciasno właśnie w okolicach talii oraz w barkach. Czasami dopasowanie zależy od materiału i egzemplarza. Przy rozmiarze 48 jest mi po prostu wygodnie i guzik jest niżej, przy cienkim materiale mógłbym zwęzić marynarkę w klatce. Mam też garnitur Havana Traveller (marynarka 48, spodnie 46). Przy tym konkretnym modelu marynarki w rozmiarze 46 praktycznie nie byłem w stanie zapiąć. @SceptycznyMiś, według mnie rozmiar 44 będzie za mały. Jeżeli zakładasz wymianę, to wziąłbym na Twoim miejscu marynarkę 46, albo od razu 46 i 48 (jedną zwrócisz). Spodnie w rozmiarze 46 powinny być dobre, ewentualnie możliwe drobne poprawki. EDYCJA: Poza tym, że ma być "ładnie, pięknie", to musi być jeszcze wygodnie. Przynajmniej ja mam takie zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SceptycznyMiś Napisano 29 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2016 @Aron Przekonałeś mnie i obie części zamówię 46. Teraz takie tylko poglądowe pytanie, ponieważ widzę, że masz spore doświadczenie z tą firmą: czy na moją szczuplutką klatkę piersiową i ręce kupno garnituru (marynarki) bez podszewki i wypełnienia to dobry pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aver Napisano 29 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2016 Pytanie co prawda nie do mnie skierowane, ale mam rozmiar 46, więc rozumiem, o co chodzi. Pomysł jest bardzo dobry, jeśli potrzebujesz garnituru lekkiego i wygodnego. Na egzamin będzie w sam raz, przyda Ci się trochę komfortu. Masz rację, że nie będziesz wyglądał na osobę szczególnie postawną - ale jeśli tego chcesz, to powinieneś wybrać coś bardziej formalnego, nie tylko z wypełnieniem w ramionach, ale też z innymi kieszeniami, w ciemniejszym odcieniu itd. Poczytaj sobie może wpis na blogu Szymona i pooglądaj zdjęcia ludzi noszących Havanę - nie każdy czuje się dobrze z miękką linią ramion (od razu widać, że nie jesteśmy idealni). Dla mnie akurat jest świetna.http://alltiedup.pl/2016/11/wypelnienie-ramion/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SceptycznyMiś Napisano 29 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2016 @Aver przejrzałem właśnie post, który wrzuciłeś i kilka zdjęć. Stwierdzam, że dla mnie bomba! Nie pozostaje mi nic innego jak tylko zamówić w 46 spodnie i marynarkę. Dziękuję bardzo wszystkim! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 29 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2016 2 godziny temu, Aver napisał: Poczytaj sobie może wpis na blogu Szymona i pooglądaj zdjęcia ludzi noszących Havanę - nie każdy czuje się dobrze z miękką linią ramion (od razu widać, że nie jesteśmy idealni). Dla mnie akurat jest świetna.http://alltiedup.pl/2016/11/wypelnienie-ramion/ U Szymona (forumowy kolega @Haz) wygląda to IMO średnio i bardziej pasują mu marynarki z kolejnych zdjęć. Miękka linia ramion jest fajna przy stosunkowo "sportowej" sylwetce - ładnie podkreśla "kaptury": Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi