Hargin Napisano 11 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2016 Jeśli nosiłeś kiedyś 56, to miej na uwadze, że historia niekiedy lubi się powtarzać. Jeśli wybierzesz idealnie dopasowany slimfitowy model, to będziesz miał małe pole do manewru, gdy popuścisz rozmiarowej dyscyplinie. Spodnie spokojnie dopasujesz u krawca (mowa o 52). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
puki92 Napisano 11 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2016 Jeśli nosiłeś kiedyś 56, to miej na uwadze, że historia niekiedy lubi się powtarzać. Jeśli wybierzesz idealnie dopasowany slimfitowy model, to będziesz miał małe pole do manewru, gdy popuścisz rozmiarowej dyscyplinie. Spodnie spokojnie dopasujesz u krawca (mowa o 52). Na szczęście moja zmiana rozmiaru nie wynikła z żadnej dyscypliny a raczej z całkowitej zmiany myślenia. Także jak na razie nie planuję pozostawiać sobie żadnej furtki dla zmiany trendu rozmiarowego. Przy okazji krótka rozmowa z call center SuSu potwierdziła moją teorię, że oni zakładają, że odpowiednikiem 50 na figurę wysoką jest 98. Na szczęście nie było żadnego problemu z wymianą (wiążącą się ze zwrotem różnicy ceny) na garnitur z niższej półki cenowej, choć nie da się tego zrobić przez ich stronę, trzeba dzwonić albo pisać maile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 13 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2016 Ceny podawane są w PLN. Ciekawe, czy to cena ostateczna, czy tylko szacunkowe wyliczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosiareks Napisano 13 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2016 Jeśli to są ceny ostateczne, to by oznaczało, że za 1 euro życzą sobie około 4,7 zł (im droższy produkt, tym nieznacznie mniejszy przelicznik). Nawet paypal ma lepszy kurs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 13 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2016 Rozmawiałem z konsultantem: Suitsupply is committed to bringing outstanding service and an accessible price point to our customers all around the world. In Poland and various other countries, however, we must take local, regional and national operating costs into consideration. The slight augment of the PLN prices account for taxes, costs & fluctuations of currency exchange rates and increased shipping and handling costs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 13 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2016 W Polsce mieszkają białe niedźwiedzie i idioci.... tak można tłumaczyć wyjaśnienie konsultanta. w efekcie podnieśli ceny.... może będzie miało to sens jak złotówka poleci w dół EDIT: myślę, że to marketingowy strzał w stopę... (no bo jeszcze nie w kolano) i odnotują spadek zamówień z PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 13 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2016 Ciekawe czy da się zamawiać i płacić w euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 13 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2016 Pewnie z konta walutowego się da z opcją przeliczenia na złotówki po stronie operatora płatności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 13 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2016 Albo z "zagranicznym" kontem do faktury i tylko innym do wysyłki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 13 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2016 oj, tak chyba się nie da - bo tak można byłoby obchodzić różnice w cenach pomiędzy poszczególnymi krajami (np. w Rosji, czy w GB było dotychczas dużo drożej względem cen w €) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 13 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2016 Pytałem - nie da się, płacić w euro można tylko z krajów, które są w strefie euro. Przelałem do kantora walutowego 391 zł w celu zakupu kamizelki za 89 euro, a okazuje się, że muszę zapłacić 419. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 13 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2016 Wybrałem do testu inny kraj - Nepal, ceny w USD. Po dodaniu produktu do koszyka, nie można wybrać innego kraju wysyłki niż te, dla których określona jest waluta USD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 13 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2016 Przypominam, że na forum nie zajmujemy się polityką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 13 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2016 Ja jestem zawiedziony. Rzeczy na które miałem ochotę, marynarka Havana http://eu.suitsupply.com/en/jackets/havana-brown-check/C946.html?cgid=Jackets ,70 zł więcej do ceny, koszula http://eu.suitsupply.com/en/shirts/light-blue-check/H5171.html?cgid=Shirts&prefn1=material&prefv1=Linen 25-30 zł więcej od ceny. Wiecie, niby nie wiele ale jednak. Bardziej chodzi o zasady Po przeliczeniu kurs euro wyższy od bieżącego od ponad 20 groszy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 13 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2016 Ja jestem bardziej niż zawiedzony, bo niekoniecznie muszę kupować euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 13 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2016 Koledzy, a czy to nie jest wbrew unijnym zasadom? Ja osobiście uważam, że to lekko żenujące, a ich tłumaczenie tym bardziej.Ciekawostka - skontaktowałem się dziś na czacie SS w sprawie mojej reklamacji, prosząc o możliwość kontaktu z kimś wyżej, podkreślając, że to kompletnie nie na miescu, że skarga zostaje wstępnie odrzucona z marszu, a ja nawet nie wiem kto podejmuje taką decyzje - mail jest bez danych ze strony SS. W ramach odpowiedzi usłyszałem: It is policy not to give your name. We do that to protect our privacy. Co w mojej opinii jest lekkim absurdem, szczególnie gdy oni mają wgląd w nasze dane, historie zamówień, rozmiary.P.S. Również zapytałem o polskie ceny - od razu wkleił mi zamieszczony przez kolegów cytat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 13 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2016 Z drugiej strony w UK chyba już od dawna tak było, no i nadal wychodzi nas to taniej - przykładowo o 120 PLN... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 13 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2016 Było w wielu krajach, ale Polska rozliczała się z nimi w € i każdy sam mógł kombinować jak minimalizować ryzyka związane z przelicznikami kursów walut. A teraz mamy sprawiedliwość społeczną - każdy płaci tyle samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siata Napisano 13 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2016 Były jakieś plotki na temat outletu w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 13 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2016 Co z tego skoro outlet będzie w PLN; ) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 13 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2016 Biorąc pod uwagę ceny outletowe, to małe zmartwienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VonOrlock Napisano 13 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2016 Tak z ciekawości, pamięta ktoś jak mniej więcej się kształtowały ceny za garnitury w outlecie? Za blue line na przykład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siata Napisano 13 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2016 W zeszłym roku płaciłem 150-180 Euro za garnitury i 100-120 Euro za marynarki. Wszystkie rzeczy były za ok. 50% ceny wyjściowej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal83 Napisano 13 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2016 Można zawsze odwiedzić stacjonarny outlet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D_ave Napisano 13 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2016 Witam wszystkich forumowiczów, To mój pierwszy post. Dotychczas przeglądałem forum w nieprzyzwoitych ilościach, ale na stronie SuSu sie powyprawiało, co sprowokowało mnie, żeby się odezwać. Szukam zestawu na mój własny ślub, który odbędzie się we wrześniu. Na razie mam tylko buty oxfordy Brewick 2428, na które zdecydowałem się po lekturze forum. Jeśli chodzi o garnitur to byłem już prawie zdecydowany na York'a, i tylko szukałem sposobu jak przelać Euro na moje konto walutowe. No i się nie doczekałem. Nie dość, że po wprowadzeniu polskich cen garnitury podrożały, to jeszcze nie widzę polecanego modelu York. No i cały mój spokój i pewność zostały zachwiane. Bardzo proszę o poradę, który z garniturów dostępnych w nowej kolekcji najlepiej sprawdzi się przy tej ważnej uroczystości? Moje wymiary zebrane tak jak na filmiku instruktażowym SuSu: Wzrost 182cm Klatka piersiowa 103cm Talia 94cm Pas 92cm Kołnierzyk 42cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi