Z4R4Z Napisano 16 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2013 Czy ktoś z forumowiczów miał doczynienia z MTM z SS? Ze względu na szczupła budowę ciała 195cm wzrostu, 92cm w klacie i 85cm w pasie na polskim rynku ciężko jest znaleźć RTW które będzie wyglądało dobrze. Ponieważ na bespoke mnie raczej nie stać a nasz rynek MTM jakoś do mnie nie przemawia (Van Thorn, Cafardini) wpadłem na pomysł podróży do Antwerpii (mam tam rodzinę) i skorzystania z oferty SS "Suit up personal tailoring". Ceny zaczynają się od 469euro ale jak zawsze pewnie ciężko wybrać coś sensownego w tej kwocie. W mojej sytuacji to dobry pomysł? Pozdr. Z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 16 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2013 Wyższy poziom zaawansowanie - dotychczas jeden z forumowiczów jechał na wakacje i przy okazji coś szył, ale żeby specjalnie dla garnituru jechać do Antwerpii? Gdyby to był garnitur od słynnego mistrza, uszyty według niespotykanego gdzie indziej stylu z Antwerpii, ale dla garnituru z SS? Moim zdaniem słaby pomysł, w jakim mieście na stałe mieszkasz w Polsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 16 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2013 Co Ci nie odpowiada w ofercie polskiego MTM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Z4R4Z Napisano 16 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2013 Wyższy poziom zaawansowanie - dotychczas jeden z forumowiczów jechał na wakacje i przy okazji coś szył, ale żeby specjalnie dla garnituru jechać do Antwerpii? Gdyby to był garnitur od słynnego mistrza, uszyty według niespotykanego gdzie indziej stylu z Antwerpii, ale dla garnituru z SS? Moim zdaniem słaby pomysł, w jakim mieście na stałe mieszkasz w Polsce? To nie jest tak że specjalnie dla garnituru mam tam jechać tylko przy okazji odwiedzając rodzinę A mieszkam w Warszawie. Co Ci nie odpowiada w ofercie polskiego MTM? Jeżeli chodzi o Cafardini to nie przemawia do mnie design dostępnych modeli a do Van Thorn zraziłem się po doświadczeniach Szarmanta (bo jak dla mnie wyszło to źle). Reszty nie oceniam bo nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konto Usunięte Napisano 24 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2013 Czy ktoś z forumowiczów miał doczynienia z MTM z SS? Ze względu na szczupła budowę ciała 195cm wzrostu, 92cm w klacie i 85cm w pasie na polskim rynku ciężko jest znaleźć RTW które będzie wyglądało dobrze. Ponieważ na bespoke mnie raczej nie stać a nasz rynek MTM jakoś do mnie nie przemawia (Van Thorn, Cafardini) wpadłem na pomysł podróży do Antwerpii (mam tam rodzinę) i skorzystania z oferty SS "Suit up personal tailoring". Ceny zaczynają się od 469euro ale jak zawsze pewnie ciężko wybrać coś sensownego w tej kwocie. W mojej sytuacji to dobry pomysł? Pozdr. Z. Spróbuj zamówić fason "Washington" w rozmiarze 102 i nie sugeruj się rozmiarami ze strony. W tym fasonie marynarki są szczupłe, taliowane i długie. Jak nie będzie pasował, to oddajesz za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cosnow Napisano 28 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2013 Witam, Ja posiadam jedną marynarkę SuitSupply, model Havana. http://eu.suitsupply.com/en/jackets/havana-navy-plain/C540.html?start=25&cgid=Jackets Ten konfigurator rozmiarów na ich stronie w moim przypadku spisał się wręcz idealnie (48). Marynarka zamawiana on-line, opakowanie przesyłki naprawdę robiło wrażenie, dodają bardzo fajny drewniany wieszak. Jest to moja pierwsza marynarka poza dwoma garniturami Lantiera i Bossa. Jestem z niej bardzo zadowolony i w niedalekim czasie pewnie też coś zamówię od nich. Posiadam jeszcze torbę http://eu.suitsupply.com/en/bags/brown-grain-portfolio-bag/BAG13217.html?start=26&cgid=Bags - Tu muszę przyznać, że wykonanie jest bardzo ładne. oraz kardigan http://eu.suitsupply.com/en/knitwear/navy-cardigan-/SW353.html?start=9&cgid=Knitwear - w porównaniu do innych kardiganów jakie miałem czyli Massimo Dutti oraz J.crew to w SS czuje się najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 4 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2014 Mam takie pytanko, czy w SuitSupply znają pojęcie wyprzedaży ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.mateusz Napisano 4 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2014 W USA mają ponoć outlet, ale poza tym - nie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brazzi Napisano 4 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2014 Mam takie pytanko, czy w SuitSupply znają pojęcie wyprzedaży ? shop online - Eveningwear większego asortymentu raczej cieżko się spodziewać. Tak jak napisał Mateusz, Suit Supply ma wyprzedaże tylko dla USA i z innym ip nie da się wejść na stronę wyprzedażową. Zresztą bardziej nastawili się właśnie na USA (patrząc na liczbę otwieranych sklepów). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 13 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2014 Dobry wieczór. Chciałbym przedstawić swój pierwszy nabytek z SuitSupply. Prosiłbym o wskazówki, czy garnitur wymaga ingerencji krawca. Wszelkie opinie również mile widziane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 13 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2014 Spodnie spoko, ale marynarka (moim zdaniem) za szeroka w klatce i ramionach - m.in. marszczenia z tyłu na wysokości pach (i oczywiście rękawy do skrócenia). Nie wiem jak dopasowanie na wysokości talii, ale jeśli jest trochę luzu to zaryzykowałbym wymianę na mniejszą o rozmiar. Ps. Choć jak patrzę na tył, na wysokości szliców, to raczej dół jest na styk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 13 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2014 Wg mnie wygląda ładnie, ew. marszczenia pewnie da się zlikwidować, jednak zdjęcia są stosunkowo mało czytelne - zwłaszcza to przodo-bokiem (nr 3) - taka pozycja ładnie podkreśla klatę, ale trudniej jest ocenić dopasowanie. Lepiej się ustawić w "pozie robota", czyli centralnie do obiektywu,z opuszczonymi rękami. Spodnie również wyglądają bardzo korzystnie, chyba nawet nie trzeba nic robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 13 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2014 Bardzo ładny garnitur. Skrócić rękawy, usunąć fałdę pod kołnierzem (tworzy ją nadmiar materiału) i będzie ok. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 14 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2014 xkozioł już wypunktował. Poprawisz , będziesz miał dobrze dopasowany garnitur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 14 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2014 Dziękuję bardzo za wszelkie uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 18 Styczeń 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2014 Zapowiedź wiosny w SS - kolorowo i przekombinowanie jak na Pitti. Będą kamizelki, dużo kamizelek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 18 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2014 Tutaj więcej zdjęć: http://dappered.com/2014/01/sneak-peak-suitsupply-lookbook-spring-2014/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.mateusz Napisano 18 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2014 Pasek widoczny spod kamizelki zawsze bardzo mnie razi, ale w tym przypadku wygląda to bardzo fajnie. Niemniej, ogólnie coraz gorsze te kolekcje :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 18 Styczeń 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2014 Pasek widoczny spod kamizelki zawsze bardzo mnie razi, ale w tym przypadku wygląda to bardzo fajnie. Niemniej, ogólnie coraz gorsze te kolekcje :/ Nie wiem czy kamizelka nie jest zatknięta w spodnie i stąd ten efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 19 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2014 +Immune+, dnia 18 Sty 2014 - 22:49, napisał:+Immune+, dnia 18 Sty 2014 - 22:49, napisał:+Immune+, dnia 18 Sty 2014 - 22:49, napisał:Nie wiem czy kamizelka nie jest zatknięta w spodnie i stąd ten efekt. Co tam pasek na wierzchu, rozpięty guzik w kamizelce dwurzędowej! Znać fachową robotę "ekspertów" po szybkim kursie tego i owego. Zdjęcia poszły w świat, a tony ciuszków Suit Supply już płyną w kontenerach z Chin do Europy, spryskane środkami owadobójczymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 22 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2014 Witam. Marynarka wróciła od krawcowej. Rękawy skrócone od góry. Dodatkowo, za sugestią krawcowej, w ramiona wszyte zostały delikatne gąbki, które zniwelowały efekt opadających końcówek ramion marynarki. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 22 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2014 Marynarka trochę odstaje przy kołnierzu, ale może to przypadek. Poza tym ładnie. Jestem ciekaw, ile dałeś za przeróbkę i czy jej nie widać (np. nie widać lekkich różnic linii wszycia ramion itp.). Nie każda krawcowa to umie zrobić dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 23 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2014 Za przeróbkę zapłaciłem 50,00 PLN. Zarówno odstawanie kołnierza, jak i marszczenia materiału na plecach są niestety efektem mojej postawy (raz są, raz nie - w zależności od tego jak stanę). Dziękuję za opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 27 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2014 Kamizelka świetna, tylko za krótka. Jak oferta wejdzie do sprzedaży kupie powyższą, jeśli nie będzie zasłaniać paska najwyżej przeznaczę ją na szmatę do podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartazz Napisano 27 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2014 Możliwe, że to nie kamizelka jest za krótka, tylko spodnie są za niskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi