grzechu26 Napisano 29 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2019 Mam pytanie czy pisząc meila do suitsupply mam to robić w języku polskim czy angielskim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biggy Napisano 29 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2019 Inglisz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 29 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2019 10 godzin temu, Biggy napisał: Inglisz Bzdura .Oczywiście, że w polskim języku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biggy Napisano 29 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2019 Tuzin zakupów i zawsze pisałem inglisz, święcie przekonany, że polisz jest nieobsługiwany. Dobrze wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pryczu Napisano 2 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2019 Serdeczna prośba o poradę w wyborze rozmiarówki. Rozważam następujący model Lazio: https://eu.suitsupply.com/pl/classic_suits/lazio%2C-granatowy/C2778M-S.html?cgid=classic_suits&from=suits_overview&pdp=true Moje wymiary to 193/102(klatka)/92(pas)/102(biodra). Z uwagi na wzrost rozważam rozmiarówkę long. Zgodnie z tabelą 102 jest najbliżej moich wymiarów, aczkolwiek mam wątpliwości czy nie będzie trochę za wąska w klatce. Z drugiej strony FitFinder proponuje 98. Co byście wybrali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 2 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2019 Na Twoim miejscu zamówiłbym obydwa rozmiary i zostawił ten, który leży lepiej. Jeśli jednak masz środki na zamówienie tylko jednego rozmiaru - brałbym 98. Marynarka ma w klatce 110 cm, co powinno wystarczyć na Twój obwód. Sam noszę rozmiar 50 przy podobnym obwodzie w klatce i jest ok. 52 są zdecydowanie za szerokie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pryczu Napisano 2 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2019 Dwa rozmiary, tj. 98 i 102? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 2 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2019 Dwa rozmiary, tj. 98 i 102? Tak, przy podobnym obwodzie w klatce noszę 98, wzrost 187, przy okazji zobaczysz czy długość dobra. Bardzo szybko oddają kasę po zwrocie. Transport bezpłatny.Spodnie niestety są dość wąskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 5 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2019 Solaro przyszedł wczoraj. Jak zwykle w nienagannym stanie, efektywnie złożony i zapakowany. Nowością jest gąbka na wieszaku, nie wiem właściwie po co. Materiał to solidna bawełna, na pewno nie jest lejący jak wełna Drago od Romana i nie ma aż tak widocznych czerwonych refleksów, jak w wełnie Solaro - czułem się w niej jakbym był oblany krwią. Z daleka bawełna od SuSu jest typowo jednolicie bezowa, natomiast z bliska i w słońcu mieni się na bordowo i jest widoczna faktura (jodelka). Jakość garnituru jest bardzo dobra - dostajemy dużo cech z droższych linii (marszczenie rękawów, rogowe guziki, regulatory, rozporek na guziki z dodatkowym zapięciem oraz 2 zakładki). Klapy szerokie, ale nie cyrkowe. Rozmiarówka: marynarka jest rzeczywiście ciaśniejsza (wypuszczę po bokach 2 cm łącznie), co zauważyłem również w lnianym garniturze w paski z tego sezonu. Twierdzenie natomiast, ze trzeba iść w górę ze swoim rozmiarem jest przesadzone, ponieważ ramiona, długość marynarki, obwód spodni, nogawka dołem są bez zmian. Innymi słowy, nosze 50 i nie zamieniłbym na 52. Garnitur u krawcowej, pokaże jak odbiorę. Pozdrawiam. Pochwalisz się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 5 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2019 32 minuty temu, michau napisał: Pochwalisz się? Jak najbardziej. Garnitur pakuję na konferencję w przyszłym tygodniu - na pewno go pokażę. Po standardowych poprawkach wygląda świetnie 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 5 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2019 Super.Ciekawy jestem czy bawełniane solaro daje radę w taką pogodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 5 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2019 48 minut temu, michau napisał: Super. Ciekawy jestem czy bawełniane solaro daje radę w taką pogodę. Ja tez😀 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. phantom Napisano 7 Czerwiec 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2019 Jest pięknie: 10 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pryczu Napisano 9 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2019 Brescia właśnie doszła, zamówiłem dwa rozmiary 98 i 102. Poniżej zamieszczam przymiarkowe zdjęcia z serdeczną prośbą o porady odnośnie poprawek. Zdjęcia obrazują marynarkę tylko w rozmiarze 98, 102 okazała się nieco za szeroka w klatce. Co mnie się najbardziej rzuca w oczy to za krótkie rękawy. Pytanie, czy da się je wystarczająco przedłużyć? Z kolei co do spodni to 98 są nieco za ciasne w pasie, lepiej pod tym względem pasują 102 (na ostatnim zdjęciu). Obie pary moim zdaniem do skrócenia, 102 oczywiście jeszcze dłuższe i wyraźnie szersze. Czy można trochę "poluzować" spodnie w pasie, czy lepiej trochę zwęzić większy rozmiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 9 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2019 Rękawy opierają się na szerokim mankiecie rękawa koszuli.Spróbuj z inną. Może zapinaną na guziki.Zyskasz parę cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 9 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2019 Potwierdzam, nawet po wydłużeniu rękawów nie będziesz szczęśliwy w komplecie z tą koszulą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pryczu Napisano 10 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2019 Ok, to jeszcze raz z inną koszulą. Będę wdzięczny za szczere opinie. Rękawy nadal do wydłużenia? Spodnie, jak rozumiem, do (mocnego?) skrócenia? Czy tylko ja mam wrażenie, że z przodu marynarka wygląda na średnio wytaliowaną/średnio leży? Kwestia wysokości guzika? Czy marynarka ma Waszym zdaniem odpowiednią długość? Martwią mnie dość mocno pomięte rękawy. Wina zaokrąglonych ramion? Da się to jakoś poprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 10 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2019 Bardzo źle wygląda ta marynarka. Rękawy jakby wszyte pod złym kątem. Nie znam dokładnej przyczyny i nie wiem, czy może być lepiej. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pryczu Napisano 11 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2019 Myślisz, że to jest kwestia konkretnego egzemplarza, modelu czy w ogóle marynarek SuSu? Bo zastanawiam się teraz czy wymienić egzemplarz, czy wybrać coś zupełnie innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 11 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2019 To może być kwestia tego jak się ustawiłeś do zdjęcia. Nie jest to chyba naturalna pozycja rąk, taki przeprosi trochę Polecam Ci też zrobić sobie filmik jak idziesz w marynarce. Obróć się też przed kamerą. Ruch wymusi bardziej naturalną pozycję i zobaczysz jak marynarka się faktycznie układa. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pryczu Napisano 13 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2019 Dobra, ostatecznie nie wiem już kompletnie, czy garnitur nadaje się do kosza, czy na ślub, który mam za dwa miesiące. Wklejam więc kolejną porcję zdjęć, na której starałem się stać jak najbardziej naturalnie (tylko marynarka, spodnie od innego kompletu). Doradźcie, błagam, czy z marynarką wszystko ok, czy coś do poprawy, czy najlepiej w ogóle do zwrotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 13 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2019 1. Marynarka jest za krótka, przynajmniej w stosunku do korpusu. 2. Zakładając, że jest to Twoja normalna postawa, czyli jakoś nie usztywniłeś się niechcący, rękaw jest wszyty pod złym kątem, stąd te koszmarne marszczenia. O dziwo, w ramionach wygląda znacznie lepiej, niż poprzednio. Ja bym szukał innej. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 13 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2019 Marynarka jest za krótka albo masz wyjątkowo mocno opuszczone spodnie. Rękawy wydają się nie być na Twoją sylwetkę. Należałoby je wszyć na nowo pod odpowiednim kątem. Nie wiem na ile jest to ryzykowny zabieg i czy efekt będzie zadowalający. Ja bym zwrócił. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 13 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2019 Wyobraź sobie siebie na zdjęciu ślubnym; stoisz naprzeciwko małżonki bokiem do fotografa, a rękaw marynarki wygląda jak na zdjęciu numer 3. A teraz odpowiedz sobie sam na swoje pytanie. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 13 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2019 3 godziny temu, pryczu napisał: Dobra, ostatecznie nie wiem już kompletnie, czy garnitur nadaje się do kosza, czy na ślub, który mam za dwa miesiące. Wklejam więc kolejną porcję zdjęć, na której starałem się stać jak najbardziej naturalnie (tylko marynarka, spodnie od innego kompletu). Doradźcie, błagam, czy z marynarką wszystko ok, czy coś do poprawy, czy najlepiej w ogóle do zwrotu. Dziwnie to wszystko wygląda, raczej niekorzystnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi