Hargin Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2016 ... ale pod pachami na plecach dzieją się dziwne historie, jakby materiału było zbyt dużo Cytuj
Hargin Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2016 Z reguły da się - technicznie do ok. 2 cm. Cytuj
fan_dobrego_buta Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2016 Czy pamiętacie jak wysokie zniżki są w outlecie SuSu? Cytuj
Hargin Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2016 garnitury chyba tak 30-40% Cytuj
blekit Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2016 Ja za lniane Soho zapłaciłem 149 euro. Cytuj
fan_dobrego_buta Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2016 Dizękuję za odp. Czyli nie szaleją z rabatami Cytuj
blekit Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2016 Hmm, inne lniane garnitury z purple line kosztują z reguły 359+ euro, więc jak dla mnie obniżka dosyć spora. Cytuj
fan_dobrego_buta Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2016 Outletowy ranab 30-40% uważam za niski. @Blekit - jeżeli Soho kosztowało 359 E a ty zapłaciłeś 149 E, to rabat był spory. Cytuj
blekit Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2016 Nie wiem ile kosztował ten konkretny model wcześniej, ale inne lniane Soho było właśnie po 359 € Cytuj
fan_dobrego_buta Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2016 OK. Czyli czekamy na wyprzedaż Cytuj
Wodzu Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2016 Ja przy wzroście 187, obwodzie klatki 105-106, talii 92 noszę rozmiar 50 (kroje Havana, Hudson, Lazio, Madison i Soho). Poza Lazio marynarki muszę taliować i zbierać trochę materiału pod pachami. W zależności od materiału czasem do likwidacji jest niewielka fałda poznańska. Spodnie skracam (mam wrażenie ze modele z manszetami są trochę krótsze) i zazwyczaj poszerzam w udach. Zamówiłeś może kiedyś marynarkę w rozmiarze z grupy long? Jeśli tak, to jak leżały przy Twoim wzroście? Cytuj
blekit Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2016 Nie zamawiałem, regulary leżą w sam raz, więc nie kombinowalem z longami. Cytuj
PiotrB Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2016 Ja zamawiałem. Wzrostu mam 186 cm. Kilka postów wcześniej jest zestaw zdjęć r. 48, 50, 98 Cytuj
proki1971 Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2016 Panowie, tak z Waszego doświadczenia. Mam 182 cm, waga 80 kg czyli raczej chucherko Marynarki z reguy nosze rozm. 50 lub 98. Garnitur Vistuli 182/100/86, po tym jak trochę schudłem, jest wg mnie lekko za duży. W jakich rozmiarach SuSu szukać marynarki/garnituru dla sibeie - 46,48,50? Oczywiście będę mierzył dokładnie ale od jakich rozmiarów zaczynać? Cytuj
Wodzu Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2016 Ja zamawiałem. Wzrostu mam 186 cm. Kilka postów wcześniej jest zestaw zdjęć r. 48, 50, 98 I na jaki rozmiar się ostatecznie zdecydowałeś? Zdjęcia są zrobione z góry, więc nie da się zdecydowanie stwierdzić, który rozmiar (50 czy 98) zachowuje najlepsze proporcje sylwetki, jednak bazując na fotografiach strzelałbym w rozmiar 98. Ciekawe, bo @blekit, będąc nawet 1cm wyższy, kupuje "regulary". Cytuj
Tadam Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2016 Hej, czy podczas outletu można wykorzystać kod rabatowy? Cytuj
PiotrB Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2016 I na jaki rozmiar się ostatecznie zdecydowałeś? Zdjęcia są zrobione z góry, więc nie da się zdecydowanie stwierdzić, który rozmiar (50 czy 98) zachowuje najlepsze proporcje sylwetki, jednak bazując na fotografiach strzelałbym w rozmiar 98. Ciekawe, bo @blekit, będąc nawet 1cm wyższy, kupuje "regulary". Ja wybrałem 98. Przy moich proporcjach sylwetki wydawał mi się lepszy niż 50. Marynarka w r. 50 wydawała mi się za krótka na dole. W moim odczyciu 98 jest na granicy długości, może skrócę o 1 cm. Właśnie jest przerabiana u krawca. Różnica długości marynarek to 3 cm. Cytując krawca: " 1 cm na dole marynarki do bardzo dużo". Możliwe, że moje proporcje długości nóg do długości korpusu ciała odbiegają od regularnych. Kiedy oglądam zdjęcia innych w regularach ich marynarki kończą się jakby niżej niż u mnie. Pozostaje też kwestia w czym będziesz czuł się lepiej? Cytuj
Wodzu Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2016 Proporcje sylwetki u każdego mogą być różne, zgoda, jednak zadaniem dobrze dobranego garnituru jest te "mankamenty" zatuszować. Generalna zasada mówi, że marynarka powinna kończyć się w takim miejscu, żeby sylwetka była podzielona na pół. Umieść proszę swoje zdjęcia w tej marynarce po przeróbkach. Cytuj
Hargin Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2016 Hej, czy podczas outletu można wykorzystać kod rabatowy? kod rabatowy w SuSu to tak rzadkie zjawisko, że trudno o poradę 1 Cytuj
artisan Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2016 @ Proki 1971 Ja mam podobny problem. Przejrzałem w zasadzie wszystkie modele i nie wiem czy coś uda mi się wybrać. Moje wymiary to 47-48 cm w ramionach, 107-108 cm w klatce, 102-103 cm w tali, 96 cm w pasie, 182 cm wzrostu. Z Bytomia noszę garnitury 182/108/96, nieformalne marynarki z MD to rozmiar 54 (idealne). Zwłaszcza dziwi mnie stosunek ramion do szerokości klatki, przykładowo ramiona 47, klatka 116 albo i więcej. Wychodzi mi na to że Lazio powinienem zamawiać r 50, 52; Napoli r 50,52; Washington r 52,54; Havana r 50,52; Hudson r 50, 52. Spodnie najlepiej by było brać o rozmiar większe albo schudnąć . Każdy z w/w modeli przy dobrej długości ramion w zasadzie nadaje się tylko do taliowania (co chyba akurat jest dość proste). Poprawcie mnie jeśli błądzę, bo na razie nie zbyt optymistycznie to widzę. Cytuj
dave8 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2016 Jakiś czas temu kupiłem sobie lnianą marynarkę letnią model Washington. Leży bardzo dobrze i jestem z niej bardzo zadowolony - ostre klapy wyglądają kapitalnie! Teraz przyszedł czas na dwa garnitury (granat i szary) w tym samym kroju. Wybrałem takie modele: http://eu.suitsupply.com/en/suits/washington-blue-plain/P4754.html?cgid=Suits&prefn1=styleFit&prefv1=Contemporary-Washington http://eu.suitsupply.com/en/suits/washington-half-lined-light-grey-check/P3943.html?cgid=Suits&prefn1=styleFit&prefv1=Contemporary-Washington Zależy mi na tym żeby było jak najbardziej klasycznie i uniwersalnie oraz żeby można było zrobić z tego 4 różne zestawy. Czy według was te dwa modele będą optymalnym wyborem? Czy ktoś z was ma doświadczenie czym się różni regularny Washington od tego half lined? Cytuj
Aron Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2016 Nie jestem pewien, że tą granatową marynarkę będzie się dało wykorzystać z innymi spodniami. Niby materiał jest nieformalny, ale ta marynarka jest dłuższa, ma kieszenie z patkami, no i klapy w szpic. Nie przesądzam, ale sam bym takiego rozkompletowania nie planował dla tego garnituru. Nie mam "normalnego" Washington, ale od half-lined różni się: - węższymi klapami - kieszeniami z patkami zamiast nakładanymi - chyba najważniejsze, marynarka jest dłuższa o 2 cm Cytuj
Hargin Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2016 Te dwie flanele nie muszą dobrze ze sobą wyglądać - szczególnie w takim klasycznym układzie - ciemna góra i jasny dół. Szary garnitur ma wyraźniejszą fakturę i jest bardziej "puchaty. Cytuj
Lebowski32 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2016 A co z kalkulatorem rozmiaru? Wyłączyli już na dobre? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi