Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Planuję zakup pierwszej marynarki  SS i zastanawiam się nad rozmiarem. Mam nadzieję, że bardzej doświadczeni koledzy doradzą. Przy wzroście 182 cm i normalnej budowie ciała, marynarki z wieszaka mam w następujących rozmiarach:

- anielska rozmiarówka 40R

- Bytom i Vistula : 176/100 w sylwetce wyszczuplnonej i regularnej.

Czy w przypadku SS właściwy rozmiar to 50R?

Z góry dziękuję

M

Opublikowano

Trudno postawione pytanie :) Z Vistuli miałem rozmiar 182/96 (48L) - super slim, w przypadku SuSu mam 46, wiąże się to oczywiście z dużo lepszym dopasowaniem. Trzeba też wziąć pod uwagę, że kroje SuSu są z definicji mocno dopasowane. Może łatwiej by było gdybyś podał swoje rzeczywiste wymiary i ewentualnie przykładowe produkty, które Cię interesują.

Opublikowano

Ja przy wzroście 187, obwodzie klatki 105-106, talii 92 noszę rozmiar 50 (kroje Havana, Hudson, Lazio, Madison i Soho). Poza Lazio marynarki muszę taliować i zbierać trochę materiału pod pachami. W zależności od materiału czasem do likwidacji jest niewielka fałda poznańska. Spodnie skracam (mam wrażenie ze modele z manszetami są trochę krótsze) i zazwyczaj poszerzam w udach.

Opublikowano

Ja przy wzroście 187, obwodzie klatki 105-106, talii 92 noszę rozmiar 50 (kroje Havana, Hudson, Lazio, Madison i Soho). Poza Lazio marynarki muszę taliować i zbierać trochę materiału pod pachami. W zależności od materiału czasem do likwidacji jest niewielka fałda poznańska. Spodnie skracam (mam wrażenie ze modele z manszetami są trochę krótsze) i zazwyczaj poszerzam w udach.

Ja mam 186 cm wzrostu. Czy przy twoim wzroście nie masz odczucia, że marynarka w r. 50 jest trochę za krótka?
Opublikowano

Ja mam 186 cm wzrostu. Czy przy twoim wzroście nie masz odczucia, że marynarka w r. 50 jest trochę za krótka?

Nie, marynarka i rękawy są dla mnie w sam raz. w jedynym modelu z outletu (czyli sprzed paru kolekcji) dla spokoju ducha skróciłem je (tj. rękawy) o 0,5 cm ;)

A propos, Soho z outletu było bardziej dopasowane od aktualnych modeli. Po standardowym taliowaniu okazało się przyciasne i musiałem oddać do odwrócenia przeróbki.

Opublikowano

Aron - ja z Vistuli mam 176, gdyż 182 jest zbyt duzy. Interesują mnie następujące modelele: Havana, Hudson, Lazio i Soho.

Wymiary, które podał mi krawiec to:

Ramiona (bez rękawów) - 46 cm

Klatka - 102-103 cm

Talia - 90 cm

Biodra 106

Idealnie leży na mnie marynarka Bytom w rozm 176/100 Slim

M

Opublikowano

Mam podobne wymiary, tylko w talii mniej, dobrze leżą na mnie 176/100 super slim z Vistuli oraz 48 Havana z SS. Wydaje mi się, że Havana w rozmiarze 48 może być nieco za wąska w talii, natomiast 50 będzie pewnie wszędzie troszeczkę zbyt duża. Na Twoim miejscu zamówiłbym te dwa rozmiary, sprawdził który łatwiej będzie poprawić a drugi odesłał.

Opublikowano

@fan_dobrego_buta na Twoim miejscu sprobowalbym 50 albo 48. Z wskazanych krojów chyba najlepsza na początek jest Havana.

Pewnie 50 bedzie ok - ja mam 180 cm wzrostu i standardowa sylwetke i dla mnie idealny jest 48. Jak kupuje garnitur, to musze tylko spodnie skracac.

Marcin chyba jest o rozmiar wiekszy ode mnie :), wiec 50 powinno byc ok.

Opublikowano

Mam pytanie pośrednio związane z SS. Czy ktoś zaopatruje się w koszule w Wólczance/Vistuli i może powiedzieć, czy kołnierzyki włoskie/półwłoskie w koszulach tych firm chowają się za klapami marynarki? Mam garnitur w ficie Napoli. 

Opublikowano

Dziękuję wszystkim. POczekam na outlet i zobacze może się coś trafi

Zdecydowanie stawiałbym na 48.

Jestem od Ciebie ogólnie "większy",  nieznacznie niższy niż @Błękit i 50 SS jest na mnie mocno luźna.

Opublikowano

Publikowany jest specjalny link na Facebook'u oraz w mailu, który przychodzi jako newsletter. Razem z linkiem przychodzi kod dostępu. Wydaje mi się, że po pewnym czasie był również link na stronie sklepu "SHOP OUTLET".

EDIT: Nie zauważyłem wpisu blekita.