Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie należy tak panicznie się bać łączenia szlufek z guzikami. Ja w paru spodniach mam wciąż i guziki i szlufki (dorabiane guziki do spodni na pasek), jakoś żyję i na to uwagi nie zwracam

Nie mam nic przeciwko co do zasady, ale osobiście nie mogę znieść tego widoku. :)

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Wszystkich sympatyków Łodzi, OFF Piotrkowskiej i butów marki BUT-S zapraszamy do nowo otwartego butiku (Manufaktura Butów) przy Piotrkowskiej 136. Znajdziecie tam Państwo limitowane serie wysokiej jakości obuwia damskiego i męskiego  ze skór naturalnych.  Butik czynny pn-pt w godzinach 11-19, sb 10-15. Serdecznie zapraszamy.

Kilka par butów Norda, w tym linia Meka. Na zdjeciu widac jedną z nich, te kolorwe brogsy. Mam nadzieje ze w przyszłosci pojawia sie buty z z tematu "Godyear welted made in Poland"

Fb: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.725715924119119.1073741826.254004461290270&type=3

post-2156-0-80245100-1394973303_thumb.jp

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Czy któryś z Szanownych Forumowiczów korzystał może z usług krawca p. Józefa Walczaka, którego zakład mieści się przy ul. Tuwima, lub słyszał o nim jakieś opinie?

Pozdrawiam

Tomek83

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Na ul. Żeromskiego (między Próchnika i Legionów) możesz spróbować. 

Ceny umiarkowane, a jak się wie, czego się chce, to krawiec zrobi ;-)

Edit - u Pana Tadeusza Basia oczywiście też można - ale jak przedmówcy już zauważyli - tanio nie będzie.

Za to raczej na pewno dobrze. 

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Czy ktoś korzystał z powodzeniem i może polecić szewca u którego będę mógł nieco rozbić dwie pary butów? Cap-toe oxford, jedne gładkie, drugie z medalionem na nosku. Rozbicia potrzebują w palcach na szerokość.

Najchętniej centrum. Jako, że to moje pierwsze dwie pary nieco lepszych butów, nie chciałbym iść z tym w ciemno do pierwszego szewca z brzegu :)

Dziękuję

Opublikowano

Brałem to pod uwagę, ale w którymś z wątków szewc24.pl pisał, że rozbijanie bez pobrania miary jest bez sensu. Korzystałeś z takiej usługi na odległość?

Zawsze też mogę przy okazji wizyty w Warszawie udać się do któregoś z tamtejszych szewców.

Opublikowano

Ja rozbijałem u szewc24 na odległość. Efekt umiarkowany, ale głównie z mojej winy - nie wysłałem zdjęć obuwia przed zleceniem usługi (buty okazały się niepodatne na rozciąganie z uwagi na ograniczenia konstrukcyjne). Zatem wyślij zdjęcia, zaznacz co Cię "boli" i poczekaj na odpowiedź. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czy ktoś mógłby mi polecić krawca, które uszyje spodnie z bawełny? Poszukuję już od dłuższego czasu i oprócz p. Basia nie widzę nikogo ciekawego na łódzkim rynku. Niestety p. Baś odpada ze względu na cenę :-(

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów.

Od pewnego czasu szukam dobrego męskiego zakładu fryzjerskiego w Łodzi. W ostatnim czasie korzystałem z usług "U Brzytwy" i "Le Grand".

"U Brzytwy" - cięcie dość nowoczesne, lubią brzytwę :). Zmieniłem ponieważ skłaniem się do bardziej klasycznego uczesania, a nawet klasyczne w ich wykonaniu lepiej wygląda na 20 latku niż 35 latku, dodatkowo nie można się umówić na określoną godzinę, trzeba poczekać w kolejce, a ponieważ zainteresowanie jest dość duże, czasami trwa to godzinę do dwóch.

"Le Grand" Łódź - korzystam z tego salonu aktualnie. Pięknę wnętrze, miła obsługa, czułem się profesjonalnie obsłużony a fryzjerzy odpowiadali na moje pytania i radzili. Problem w tym że moja fryzura nie jest wyszukana i proces strzyżenia wraz myciem, nie trwa dłużej niż 20-25 minut a kończy się pożegnaniem z 60 złotymi polskimi.

Dodatkową sprawą jest świerza broda którą się trzeba zająć. Było by idealnie jeżeli załatwił bym to w jednym zakładzie.

Będę wdzięczny za propozycje zakładów fryzjerskich które polecacie w Łodzi.

Opublikowano

Do tego pytania również się podłączam.
Też byłem ładnych parę razy "U brzytwy" i całkiem mi pasowało, ale czekanie czasem po 2 godz średnio mnie urządza. Dodatkowo szlag mnie trafiał, jak widziałem jak wchodzą ich "ziomeczki", zbijają piątkę i nagle są na początku kolejki. Teraz dostałem cynk od kolegi, że podobno zamiast 30 zł już jest 40 zł, więc rozpocząłem poszukiwania.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Chcę zwęzić rękawy w marynarce. Gdzie mogę znaleźć dobrego krawca w Łodzi, który za dobrą cenę wykona mi taką usługę?

Jeżeli ktoś wie, to może być ewentualnie Sieradz lub Zduńska Wola.

Opublikowano

Czy w Łodzi można gdzieś uszyc krawat?

Nie ma takiego miejsca. Obecnie w Polsce stacjonarnie w ogóle o to ciężko - w Warszawie były MM Krawaty, ale się zamknęły.

Chcę zwęzić rękawy w marynarce. Gdzie mogę znaleźć dobrego krawca w Łodzi, który za dobrą cenę wykona mi taką usługę?

Jeżeli ktoś wie, to może być ewentualnie Sieradz lub Zduńska Wola.

W Łodzi jest jeden dobry krawiec- pan Tadeusz Baś - i sporo kiepskich. 

Opublikowano

Nie ma takiego miejsca. Obecnie w Polsce stacjonarnie w ogóle o to ciężko - w Warszawie były MM Krawaty, ale się zamknęły.

W Łodzi jest jeden dobry krawiec- pan Tadeusz Baś - i sporo kiepskich. 

To pewnie ma też wysokie ceny. Zwężenie i może skrócenie rękawów, to chyba dosyć prosta operacja, więc chętnie skorzystam z usług jakiegoś tańszego. Tylko, gdyby ktoś mógł jakiś polecić, bo nie chcę iść do przypadkowego.