+Immune+ Napisano 1 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2013 Nie należy tak panicznie się bać łączenia szlufek z guzikami. Ja w paru spodniach mam wciąż i guziki i szlufki (dorabiane guziki do spodni na pasek), jakoś żyję i na to uwagi nie zwracam Nie mam nic przeciwko co do zasady, ale osobiście nie mogę znieść tego widoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 1 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2013 Od tego też mamy guziki w marynarkach, by je zapinać i zasłaniać pas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Denior Napisano 16 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2014 Wszystkich sympatyków Łodzi, OFF Piotrkowskiej i butów marki BUT-S zapraszamy do nowo otwartego butiku (Manufaktura Butów) przy Piotrkowskiej 136. Znajdziecie tam Państwo limitowane serie wysokiej jakości obuwia damskiego i męskiego ze skór naturalnych. Butik czynny pn-pt w godzinach 11-19, sb 10-15. Serdecznie zapraszamy. Kilka par butów Norda, w tym linia Meka. Na zdjeciu widac jedną z nich, te kolorwe brogsy. Mam nadzieje ze w przyszłosci pojawia sie buty z z tematu "Godyear welted made in Poland" Fb: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.725715924119119.1073741826.254004461290270&type=3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arche Napisano 24 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2014 Kilka par butów Norda, w tym linia Meka. Na zdjeciu widac jedną z nich, te kolorwe brogsy. Mam nadzieje ze w przyszłosci pojawia sie buty z z tematu "Godyear welted made in Poland" Fb: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.725715924119119.1073741826.254004461290270&type=3 Szału nie ma. Buty męskie zaraz przy wejściu, dwie szafeczki, skromnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek83 Napisano 31 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2014 Witam Czy któryś z Szanownych Forumowiczów korzystał może z usług krawca p. Józefa Walczaka, którego zakład mieści się przy ul. Tuwima, lub słyszał o nim jakieś opinie? Pozdrawiam Tomek83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas2000 Napisano 26 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2014 Panowie, gdzie można wykonać dobrze i w rozsądnej cenie usługę taliowania koszuli w Łodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek83 Napisano 26 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2014 Ja polecam udać się do zakładu krawieckiego p. Tadeusza Basia na ul. Nawrot. Doświadczony krawiec, więc zrobi to dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas2000 Napisano 26 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2014 Slyszalem wiele dobrego o tym Panu. A jak ksztaltuja sie ceny, gdyz nie chce wydac na zwezenie polowy ceny koszuli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 26 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2014 Już o tym pisałem - p. Baś policzy słono, taniej policzą w Wojtku (Galeria lub Pasaż Łódzki). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Santino Napisano 28 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2014 Na ul. Żeromskiego (między Próchnika i Legionów) możesz spróbować. Ceny umiarkowane, a jak się wie, czego się chce, to krawiec zrobi Edit - u Pana Tadeusza Basia oczywiście też można - ale jak przedmówcy już zauważyli - tanio nie będzie. Za to raczej na pewno dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Papiernik Napisano 23 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2015 Czy ktoś korzystał z powodzeniem i może polecić szewca u którego będę mógł nieco rozbić dwie pary butów? Cap-toe oxford, jedne gładkie, drugie z medalionem na nosku. Rozbicia potrzebują w palcach na szerokość. Najchętniej centrum. Jako, że to moje pierwsze dwie pary nieco lepszych butów, nie chciałbym iść z tym w ciemno do pierwszego szewca z brzegu Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 23 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2015 Jestem z Łodzi i odpuściłem poszukiwanie sensownego szewca w naszym mieście; swoje buty wysyłam do szewc24.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Papiernik Napisano 23 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2015 Brałem to pod uwagę, ale w którymś z wątków szewc24.pl pisał, że rozbijanie bez pobrania miary jest bez sensu. Korzystałeś z takiej usługi na odległość? Zawsze też mogę przy okazji wizyty w Warszawie udać się do któregoś z tamtejszych szewców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 23 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2015 Z rozbijania nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 23 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2015 Ja rozbijałem u szewc24 na odległość. Efekt umiarkowany, ale głównie z mojej winy - nie wysłałem zdjęć obuwia przed zleceniem usługi (buty okazały się niepodatne na rozciąganie z uwagi na ograniczenia konstrukcyjne). Zatem wyślij zdjęcia, zaznacz co Cię "boli" i poczekaj na odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Papiernik Napisano 23 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2015 Dziękuję, napiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas2000 Napisano 9 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2015 Czy ktoś mógłby mi polecić krawca, które uszyje spodnie z bawełny? Poszukuję już od dłuższego czasu i oprócz p. Basia nie widzę nikogo ciekawego na łódzkim rynku. Niestety p. Baś odpada ze względu na cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marlu Napisano 9 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2015 Witam wszystkich forumowiczów. Od pewnego czasu szukam dobrego męskiego zakładu fryzjerskiego w Łodzi. W ostatnim czasie korzystałem z usług "U Brzytwy" i "Le Grand". "U Brzytwy" - cięcie dość nowoczesne, lubią brzytwę . Zmieniłem ponieważ skłaniem się do bardziej klasycznego uczesania, a nawet klasyczne w ich wykonaniu lepiej wygląda na 20 latku niż 35 latku, dodatkowo nie można się umówić na określoną godzinę, trzeba poczekać w kolejce, a ponieważ zainteresowanie jest dość duże, czasami trwa to godzinę do dwóch. "Le Grand" Łódź - korzystam z tego salonu aktualnie. Pięknę wnętrze, miła obsługa, czułem się profesjonalnie obsłużony a fryzjerzy odpowiadali na moje pytania i radzili. Problem w tym że moja fryzura nie jest wyszukana i proces strzyżenia wraz myciem, nie trwa dłużej niż 20-25 minut a kończy się pożegnaniem z 60 złotymi polskimi. Dodatkową sprawą jest świerza broda którą się trzeba zająć. Było by idealnie jeżeli załatwił bym to w jednym zakładzie. Będę wdzięczny za propozycje zakładów fryzjerskich które polecacie w Łodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas2000 Napisano 9 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2015 Do tego pytania również się podłączam.Też byłem ładnych parę razy "U brzytwy" i całkiem mi pasowało, ale czekanie czasem po 2 godz średnio mnie urządza. Dodatkowo szlag mnie trafiał, jak widziałem jak wchodzą ich "ziomeczki", zbijają piątkę i nagle są na początku kolejki. Teraz dostałem cynk od kolegi, że podobno zamiast 30 zł już jest 40 zł, więc rozpocząłem poszukiwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shymel Napisano 11 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2015 BRUSH BARBER SHOP - OFF Piotrkowska nowy zakład fryzjerstwa męskiego ma być czynny lada chwila już otwarte zapisy pod numerem 795-77-05-77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 13 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2015 Czy w Łodzi można gdzieś uszyc krawat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtq Napisano 5 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2015 Chcę zwęzić rękawy w marynarce. Gdzie mogę znaleźć dobrego krawca w Łodzi, który za dobrą cenę wykona mi taką usługę? Jeżeli ktoś wie, to może być ewentualnie Sieradz lub Zduńska Wola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 5 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2015 Czy w Łodzi można gdzieś uszyc krawat? Nie ma takiego miejsca. Obecnie w Polsce stacjonarnie w ogóle o to ciężko - w Warszawie były MM Krawaty, ale się zamknęły. Chcę zwęzić rękawy w marynarce. Gdzie mogę znaleźć dobrego krawca w Łodzi, który za dobrą cenę wykona mi taką usługę? Jeżeli ktoś wie, to może być ewentualnie Sieradz lub Zduńska Wola. W Łodzi jest jeden dobry krawiec- pan Tadeusz Baś - i sporo kiepskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 5 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2015 Jest na forum kilka firm szyjących krawaty, zapewne uszyją z powierzonego materiału - trzeba spytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtq Napisano 5 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2015 Nie ma takiego miejsca. Obecnie w Polsce stacjonarnie w ogóle o to ciężko - w Warszawie były MM Krawaty, ale się zamknęły. W Łodzi jest jeden dobry krawiec- pan Tadeusz Baś - i sporo kiepskich. To pewnie ma też wysokie ceny. Zwężenie i może skrócenie rękawów, to chyba dosyć prosta operacja, więc chętnie skorzystam z usług jakiegoś tańszego. Tylko, gdyby ktoś mógł jakiś polecić, bo nie chcę iść do przypadkowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi