Skocz do zawartości

Co mam dziś casualowego na sobie

The-Bigwig

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

TomiW01:

Pewnie masz rację, dzięki za sugestię. W ogóle zauważyłem, że po okresie fascynacji kolorowymi poszetkami ostatnio coraz częściej w ogóle nie używam poszetki, albo właśnie wybieram najprostszą - białą lnianą. Wyedytowałem jeden z poprzednich postów i dodałem zdjęcie bez płaszcza, w samej marynarce, żeby było mniej więcej widać jak to wygląda.

Whitesnake:

To Havana z tegorocznej zimowej kolekcji. To chyba "mój" krój - jedyne co w niej poprawiałem, to skrócenie rękawów o 2 cm. No i bardzo lubię ramiona bez żadnego wypełnienia. Tu link do konkretnego modelu:

http://eu.suitsupply.com/pl/jackets/havana-szary-g%C5%82adki/C917.html

Swoją drogą chyba sporo forumowiczów kupiło ten sam model, widziałem już na fotkach w CMDNS tę marynarkę u co najmniej 3 innych osób :)

Wuj:

Dziękuję za miłe słowa.

Poza tym guzik jak widać w havanie nie jest położony zbyt wysoko, jeśli dobrze się trafi długością marynarki do wzrostu. 

Jeżeli dobrze się trafi z długością do wzrostu, ale też z szerokością do obwodów :). W świetle ostatnich problemów z rozmiarówką SuSu zamówiłem 2 marynarki Havana w rozmiarze 48 (zwykle 46). Guzik jest faktycznie niżej.

@Zajac Poziomka

Jakie spodnie nosisz do tej marynarki i co to za płaszcz? Sam dodałbym poszetkę bordową, granatową lub bordowo-granatową :).

• Oceniam pozytywnie 1

Aron:

Płaszcz to budżetowy "rain coat" Christian Berg. Niestety bardzo kiepsko oddycha (co pewnie wynika ze składu - 65% poliamid 35% bawełna), nie polecam. Do tej marynarki noszę dżinsy, ciemnoszare (dużo ciemniejsze od marynarki) spodnie wełniane, granatowe spodnie wełniane i chinosy. Wczoraj akurat były dżinsy. Dzięki za sugestię co do poszetki.

Ta sugestia może jest dość oczywista. W sumie to nie miała być sugestia, żebyś dodał poszetkę, tylko głos w dyskusji jaka poszetka by pasowała. Miałem obawy czy granatowe spodnie wełniane (flanela) będą pasować do tej marynarki, ale chyba jednak spróbuję (już w przyszłym sezonie). Jeansy, czy chinosy nie zawsze mi pasują danego dnia.