Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Marynarka: Suit Supply http://eu.suitsupply.com/pl/jackets/hudson-jasnobr%C4%85zowy-jode%C5%82ka/C960.html?vpid=C96011

marynarkę polecam, materiał ma wyraźną fakturę, doskonale sprawdza się w casualu, materiał bardziej jesienno-wiosenny niż letni.

koszula: CTshirts

spodnie: Levi's

buty: Doucal's

Marynarka jest super, ale nigdy w życiu nie wydam na nią więcej, niż na garnitur tej samej firmy;)

Opublikowano

@Koval założenie było takie, żeby zestaw był jak najbardziej casualowy przy zachowaniu garnituru. Moim zdaniem wyszło nieźle, ale rozumiem że to połączenie jest dość kontrowersyjne :)

Opublikowano

Dzisiaj znowu zestaw z golfem (no uparłem się :-D ). Tym razem w marynarskiej, aczkolwiek odświętnej wersji :) . Długo szukałem takiego klasycznego "submarinera" po sklepach stacjonarnych i różnych zalandopodobnych "polskich" przybytkach. W determinacji, w poznańskim barbourze, przymierzałem damski w pasującym mi rozmiarze  :oops: . W końcu się poddałem i sprowadziłem z UK. Fason klasyczny, gładki, raczej obszerny, ale bez przesady. 100 % wełna z merynosów. Dzianin nie lubię kupować na odległość, bo jestem jak ta księżniczka na ziarnku grochu. Nie toleruję nawet myśli o wełnie na gołej skórze, Bałem się, że kupię i jak zwykle nie będę nosił (nawet kaszmir potrafi mnie drażnić :evil: ), ale jest nadspodziewanie dobrze (oczywiście bawełniany izolator z długim rękawem mam na sobie) Kot nie prycha i nawet pozwolił się wziąć na ręce, choć nie przepada:

attachicon.gifnauticalia 1.jpgattachicon.gifnauticalia 2.jpgattachicon.gifnauticalia 3.jpg

Podobają mi sie buty, szczególnie na pierwszym zdjęciu. Co to za marka? Czapka bardzo fajna, na mnie niestety nie pasowałaby, bo mam szczupłą twarz. Odbiegnę troszkę od tematu- widzę, że masz budkę dla ptaków i kiciusia. Nie za nisko ona, nie podchodzi kiciuś do ptaszków?

Opublikowano

Poszetka wydaje mi się nudna, ale nie miałem w pasującym kolorze.

Fajne spodnie, pasują do szarego płaszcza. A zamiast poszetki proponowałbym brązowe lub bordowe rękawiczki :)

*zakładam, że obuwie w odcieniach brązu. 

Opublikowano

Podobają mi sie buty, szczególnie na pierwszym zdjęciu. Co to za marka? Czapka bardzo fajna, na mnie niestety nie pasowałaby, bo mam szczupłą twarz.

C & J Islay. Niestety nie z "tikeja", w przeciwieństwie do czapki ;)

Opublikowano

Fajne spodnie, pasują do szarego płaszcza. A zamiast poszetki proponowałbym brązowe lub bordowe rękawiczki :)

*zakładam, że obuwie w odcieniach brązu.

Brązu w ogóle na mnie nie było. Płaszcz jest ciemnoszary, spodnie czerwono-szare, więc założyłem czarne sztyblety. Nie podoba mi się łączenie ciemnoszarego z brązowym. Co do rękawiczek słuszna uwaga- cienkie bordowe byłyby super. Niestety nie posiadam.