Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odświeżę wątek. Umieszczałem już ten post w "Krótkie pytania, krótkie odpowiedzi", może tu będę miał więcej szczęścia :)  

Panowie, Dockers czy Benevento?

Dockres: 

https://www.zalando....22e00f-k11.html

https://www.zalando....22a009-102.html

kosztowały odpowiednio: 183zł i 154zł + do każdej pary 40 zł za poprawki (zwężanie i skracanie - grunt, że w udach są dobre a to w moim przypadku rzadkość). 

W Benevento (do smart casual seria X-Press jak sądzę), te same kolory, może navy zamiast niebieskiego. Dla nowego klienta rabat, więc koszt względnie porównywalny. Nie wiem jak tu będzie z dopasowaniem, ale napisałem do nich zobaczymy. Póki co nie zakładam kosztów poprawek. Jak to z jakością, tkaninami wygląda względem Dockers? Abstrahując już z problemami Benevento co do terminów realizacji - przeczytałem przed chwila :)  

Z góry dzięki za pomoc!

Opublikowano

Tkanina sprawia wrażenie sztywnej trochę, ale nie miałem nigdy Dockersów (Benevento też nie), zatem nie wiem - może takie po prostu są.

Moze ktoś z Was ma te Dockersy a najlepiej razem z Benevento:) i zechce się podzielić wrażeniami?

Opublikowano

To ja podsumuję:

Dockers:

+ terminowość (zamówienie z Zalando dostaniesz dużo szybciej niż z Benevento),

+ niższa cena.

Benevento:

+ lepsze dopasowanie (bo to praktycznie spodnie MTM),

+ lepsze wykończenie,

+ trochę lepsza bawełna.

Benevento będą prawdopodobnie cieńsze niż Dockers, ale nie wiem, czy to dla Ciebie plus czy minus.

Opublikowano

No to w takim razie ja wolałbym poczekać  i wybrałbym Benevento. Z drugiej strony  na Zalando nie ma problemów ze zwrotami więc z ciekawości można zamówić Dockersy i mieć porównanie.  

@Hush jak już będziesz miał przesyłkę podziel się doświadczeniami bo sam się zastanawiam w tym temacie.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

No to w takim razie ja wolałbym poczekać  i wybrałbym Benevento. Z drugiej strony  na Zalando nie ma problemów ze zwrotami więc z ciekawości można zamówić Dockersy i mieć porównanie.  

@Hush jak już będziesz miał przesyłkę podziel się doświadczeniami bo sam się zastanawiam w tym temacie.

@aristan benevento zamówione, oczwywiście napiszę kilka słów jak paczka dojdzie. Może będą pomocne dla innych Uzytkowników

Opublikowano

Nawiasem miałem zagwostkę z rozmiarem, wbrew poradom ninja, a zgodnie z tym co przeczytałem na forum wziąłem regular fit - spędzam kilka godz. w tyg na siłowni i w życiu nie spotkałem spodni slim fit, które byłbym w stanie na siebie założyć i nie wyglądać jak w rajstopach. W przypadku spodni garniturowych poprosiłem o skrócenie po skosie, nie wiem czy nie przesadziłem z życzeniem;)

Opublikowano

Dwie strony temu pochwaliłem chino od Bytomia z zeszłorocznej zimowej kolekcji a one mi taki numer robią:

post-2577-0-54931000-1440618274_thumb.jp

Pierwsze poważniejsze wyjście, pierwsze ręczne pranie. Reszta też idealnie się nie spisuje ale były b.często użytkowane i psuły się gdzie krawiec przerabiał także wybaczone.

Opublikowano

Nie. Nie wykluczone, że mogłem ich trochę "nadwyrężyć", bo wyjście było dosyć ciężkie, niemniej jednak pierwszy raz coś takiego mam w tym miejscu. Nic, igła, niebieska nitka i będą jak nowe ;)

Opublikowano

Mam 3 pary chino z Bytomia i cieszę się, że wszystkie kupiłem na wyprzedaży (max 100zł) . Ich produkty fajnie wyglądają na wystawce w sklepie ale jakość nie powala.

Opublikowano

Wyczekiwane Benevento wreszcie do mnie doszły (Iceberg, Sailor Navy i garniturowe Wall Street Medium Grey). W porównaniu do chino Dockersa - tkanina sprawia wrażenie bardziej szlachetnej, że się tak wyrażę "wyjściowej":). Do tego jest wyraźnie gładsza, trochę bardziej miękka. Grubość jest porównywalna. Dockersy przy Benevento sprawiają wrażenie spodni bardziej roboczych Kolory są bardzo ładne i głębokie. Co do jakości wykonania to w obu przypadkach uważam, że nie ma się do czego przyczepić, żadnych niedoróbek.

Jeśli ktoś nie ma problemów z rozmiarem to moim zdaniem Benevento będą lepszym wyborem. 

Natomiast zagadką jest dla mnie rozmiarówka Benevento. Zamówiłem chino 37/34, mam 198 cm wzrostu, obwód uda pod pośladkiem 82 cm. Spodnie są troszkę za długie i mają zbyt szerokie nogawki. Wbrew sugestiom Ninja zamówiłem fason regular - w pasie są idealne, natomiast w udach i pośladkach zdecydowanie za ciasne, ledwo je założyłem. Nie wiem dla kogo szyty jest slim  :huh:

Co do spodni garniturowych - tkanina sprawia również bardzo dobre wrażenie, choć szybko się gniecie (znacznie szybciej niż np. w garniturze Bytom wełna 120) - miałem je na sobie łącznie kilka minut wyłącznie w pozycji stojącej i po spodniach to widać. Kolor bardzo ładny, obszycie staranne. Garniturowe, podobnie jak chino, za ciasne.

Na spodnie czekałem 1,5 tygodnia, czyli wszystko w terminie. Kontakt z firmą póki co szybki i bezproblemowy. Zobaczymy jak będzie ze zwrotem :)   

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Obwód uda na linii kroku to dla mnie jeden z najważniejszych parametrów spodni - nie wiem, czy producent podaje na stronie, ale to jest absolutnie podstawowa informacja - czy noga się zmieści. Nogawki zbyt szerokie lub zbyt długie na dole zawsze można skorygować.

Opublikowano

Obwód uda na linii kroku to dla mnie jeden z najważniejszych parametrów spodni - nie wiem, czy producent podaje na stronie, ale to jest absolutnie podstawowa informacja - czy noga się zmieści. Nogawki zbyt szerokie lub zbyt długie na dole zawsze można skorygować.

Oczywiście,że tak-firma takie poprawki wykonuje gratis. Natomiast szerokość nogawki w udzie to parametr nie do przeskoczenia,dlatego ten wymiar przesłałem do Benevento z pytaniem o rozmiar.
Opublikowano

Ja mam Benevento slimy, w udzie nie są węższe niż większośc slimów innych marek - w analogicznym rozmiarze.

Mam i garniturowe i chino X-press. Bardzo dobre, ladne i wygodne spodnie :)