Hush Napisano 5 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2015 Odświeżę wątek. Umieszczałem już ten post w "Krótkie pytania, krótkie odpowiedzi", może tu będę miał więcej szczęścia Panowie, Dockers czy Benevento? Dockres: https://www.zalando....22e00f-k11.html https://www.zalando....22a009-102.html kosztowały odpowiednio: 183zł i 154zł + do każdej pary 40 zł za poprawki (zwężanie i skracanie - grunt, że w udach są dobre a to w moim przypadku rzadkość). W Benevento (do smart casual seria X-Press jak sądzę), te same kolory, może navy zamiast niebieskiego. Dla nowego klienta rabat, więc koszt względnie porównywalny. Nie wiem jak tu będzie z dopasowaniem, ale napisałem do nich zobaczymy. Póki co nie zakładam kosztów poprawek. Jak to z jakością, tkaninami wygląda względem Dockers? Abstrahując już z problemami Benevento co do terminów realizacji - przeczytałem przed chwila Z góry dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monkiusz Napisano 5 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2015 Sam ostatnio zastanawiałem się nad Dockersami z Zalando, ale poczytałem sobie opinie na Amazonie i ponoć jakościowo się popsuły. Wybrałem Benevento i póki co - czekam aż dojdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 5 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2015 Tkanina sprawia wrażenie sztywnej trochę, ale nie miałem nigdy Dockersów (Benevento też nie), zatem nie wiem - może takie po prostu są. Moze ktoś z Was ma te Dockersy a najlepiej razem z Benevento:) i zechce się podzielić wrażeniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 5 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2015 Ja Benevento nie miałem okazji testować, ale Dockersów mam dwie pary i jestem zadowolony. Porównywalne jakościowo do Cottonfield (trzymanie fasonu i koloru oraz ogólne wrażenie jakości), lepsze od H&M, Zara itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 5 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2015 To ja podsumuję: Dockers: + terminowość (zamówienie z Zalando dostaniesz dużo szybciej niż z Benevento), + niższa cena. Benevento: + lepsze dopasowanie (bo to praktycznie spodnie MTM), + lepsze wykończenie, + trochę lepsza bawełna. Benevento będą prawdopodobnie cieńsze niż Dockers, ale nie wiem, czy to dla Ciebie plus czy minus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 6 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2015 No to w takim razie ja wolałbym poczekać i wybrałbym Benevento. Z drugiej strony na Zalando nie ma problemów ze zwrotami więc z ciekawości można zamówić Dockersy i mieć porównanie. @Hush jak już będziesz miał przesyłkę podziel się doświadczeniami bo sam się zastanawiam w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shackleton Napisano 22 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2015 Czy wie ktoś gdzie w Polsce można dostać wełniane spodnie chino? Ostatnio zamarzyłem sobie spodnie z wełny bez kanta, o wzorze herringbone, lecz nie potrafię znaleźć podobnego kroju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 23 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2015 Ja też takowych szukam już od roku. Konkretnie w kolorze szarym. I na razie nie znalazłem tak aby móc przymierzyć, a nie tylko zamówić w sieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 23 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2015 Może wygodniej będzie uszyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 24 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2015 Może Benevento.pl Ci uszyje, jak im wyślesz materiał? Stricte krawiec raczej Ci uszyje garniturową wersję chino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 25 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2015 No to w takim razie ja wolałbym poczekać i wybrałbym Benevento. Z drugiej strony na Zalando nie ma problemów ze zwrotami więc z ciekawości można zamówić Dockersy i mieć porównanie. @Hush jak już będziesz miał przesyłkę podziel się doświadczeniami bo sam się zastanawiam w tym temacie. @aristan benevento zamówione, oczwywiście napiszę kilka słów jak paczka dojdzie. Może będą pomocne dla innych Uzytkowników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 25 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2015 Nawiasem miałem zagwostkę z rozmiarem, wbrew poradom ninja, a zgodnie z tym co przeczytałem na forum wziąłem regular fit - spędzam kilka godz. w tyg na siłowni i w życiu nie spotkałem spodni slim fit, które byłbym w stanie na siebie założyć i nie wyglądać jak w rajstopach. W przypadku spodni garniturowych poprosiłem o skrócenie po skosie, nie wiem czy nie przesadziłem z życzeniem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banks Napisano 26 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2015 Dwie strony temu pochwaliłem chino od Bytomia z zeszłorocznej zimowej kolekcji a one mi taki numer robią: Pierwsze poważniejsze wyjście, pierwsze ręczne pranie. Reszta też idealnie się nie spisuje ale były b.często użytkowane i psuły się gdzie krawiec przerabiał także wybaczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 26 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2015 A przypadkiem nie są za ciasne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banks Napisano 26 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2015 Nie. Nie wykluczone, że mogłem ich trochę "nadwyrężyć", bo wyjście było dosyć ciężkie, niemniej jednak pierwszy raz coś takiego mam w tym miejscu. Nic, igła, niebieska nitka i będą jak nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123 Napisano 27 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2015 Mam 3 pary chino z Bytomia i cieszę się, że wszystkie kupiłem na wyprzedaży (max 100zł) . Ich produkty fajnie wyglądają na wystawce w sklepie ale jakość nie powala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 28 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2015 Ja mam 2 pary ich chino i widać, że powoli blednie kolor. Są chyba po 2 praniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123 Napisano 29 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2015 Szybko tracą kolor, nie tylko chino, swetry również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 6 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2015 Wyczekiwane Benevento wreszcie do mnie doszły (Iceberg, Sailor Navy i garniturowe Wall Street Medium Grey). W porównaniu do chino Dockersa - tkanina sprawia wrażenie bardziej szlachetnej, że się tak wyrażę "wyjściowej":). Do tego jest wyraźnie gładsza, trochę bardziej miękka. Grubość jest porównywalna. Dockersy przy Benevento sprawiają wrażenie spodni bardziej roboczych Kolory są bardzo ładne i głębokie. Co do jakości wykonania to w obu przypadkach uważam, że nie ma się do czego przyczepić, żadnych niedoróbek. Jeśli ktoś nie ma problemów z rozmiarem to moim zdaniem Benevento będą lepszym wyborem. Natomiast zagadką jest dla mnie rozmiarówka Benevento. Zamówiłem chino 37/34, mam 198 cm wzrostu, obwód uda pod pośladkiem 82 cm. Spodnie są troszkę za długie i mają zbyt szerokie nogawki. Wbrew sugestiom Ninja zamówiłem fason regular - w pasie są idealne, natomiast w udach i pośladkach zdecydowanie za ciasne, ledwo je założyłem. Nie wiem dla kogo szyty jest slim Co do spodni garniturowych - tkanina sprawia również bardzo dobre wrażenie, choć szybko się gniecie (znacznie szybciej niż np. w garniturze Bytom wełna 120) - miałem je na sobie łącznie kilka minut wyłącznie w pozycji stojącej i po spodniach to widać. Kolor bardzo ładny, obszycie staranne. Garniturowe, podobnie jak chino, za ciasne. Na spodnie czekałem 1,5 tygodnia, czyli wszystko w terminie. Kontakt z firmą póki co szybki i bezproblemowy. Zobaczymy jak będzie ze zwrotem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 6 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2015 Obwód uda na linii kroku to dla mnie jeden z najważniejszych parametrów spodni - nie wiem, czy producent podaje na stronie, ale to jest absolutnie podstawowa informacja - czy noga się zmieści. Nogawki zbyt szerokie lub zbyt długie na dole zawsze można skorygować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 6 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2015 Obwód uda na linii kroku to dla mnie jeden z najważniejszych parametrów spodni - nie wiem, czy producent podaje na stronie, ale to jest absolutnie podstawowa informacja - czy noga się zmieści. Nogawki zbyt szerokie lub zbyt długie na dole zawsze można skorygować.Oczywiście,że tak-firma takie poprawki wykonuje gratis. Natomiast szerokość nogawki w udzie to parametr nie do przeskoczenia,dlatego ten wymiar przesłałem do Benevento z pytaniem o rozmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NieMy Napisano 9 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2015 Włoska firma Berwich. Pośród bardzo odjechanych, wakacyjnych wzorów trafiają się fajne kraty. Miał któryś z kolegów do czynienia? Rozmiarówka wygląda na mocno slim. Obawiam się, że podobnie jak z PT01 i Incotexem, nie na moje umięśnione nogi. http://www.berwich.com/en/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 9 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2015 To poleć, proszę, jakieś chinosy na szerokie uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JayJay Napisano 10 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2015 Szerokie uda i łydki + wąski pas i jest spory problem ze spodniami niestety. Jak znajdziecie coś co teoretycznie mogłoby spełniać te warunki, to dajcie znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 10 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2015 Ja mam Benevento slimy, w udzie nie są węższe niż większośc slimów innych marek - w analogicznym rozmiarze. Mam i garniturowe i chino X-press. Bardzo dobre, ladne i wygodne spodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi