BoyLer Napisano 25 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2020 Witam. Polecił by ktoś solidny, skórzany pasek na co dzień do jeansów? Najlepiej szerokości około 4cm, czarny, z jednego kawałka skóry i co najważniejsze z jak najlepszej jakości klasyczną klamrą. Nawet jak zdarzało mi się w przeszłości kupić pasek, w którym nie mogłem się doczepić do jakości skóry, to okazywało się, że klamra jest fatalnej jakości i po jakimś czasie się odbarwiała i/lub łuszczyła (np tak jest w pasku Betlewskiego). Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 25 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2020 Klamrę zazwyczaj można wymienić. Poleciłbym siebie, ale nie ma na razie u dostawcy English Bridle, a z innej skóry którą bym miał pod ręką nie chciałbym robić, bo do tej pierwszej mam bardzo duże zaufanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 25 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2020 Gdzie polecacie się udać po najbardziej klasyczny, wąski, czarny pasek do zestawów formalnych? Czy ta firma z Allegro co niby szyje dla Milera (zapomniałem nazwę) ma coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 25 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2020 podobno to pasek-net 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 29 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2021 Używa ktoś pasków mango? Mają jakąś dziwną rozmiarówkę: 80, 90, 100 i nie wiem czy to oznacza całkowitą długość paska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gocławianin Napisano 29 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2021 Oznacza rozmiar w pasie noszącego i jest normalna. W zasadzie to nie znam innej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kanapa Napisano 6 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2021 Pipała swego czasu podjął się wykonania od podstaw „rudego” damskiego. Po 2 sezonach nadal cieszy właścicielkę. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Pro 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arney Napisano 16 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2023 Cześć wszystkim, zastanawiam się nad zakupem paska Henry Stevens - czy ktoś mógłby wypowiedzieć się w kontekście jakości tego produktu/marki ? https://www.shoepassion.eu/products/jackson-002-jackson-cognac?variant=46972816163162 PS: Może polecacie jakieś inne paski ? Będę wdzięczny za namiar, linki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo81 Napisano 18 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2023 W dniu 22.08.2019 o 18:56, eye_lip napisał: Dziś dostałem fantastyczny prezent od kolegi. Pasek Leonardo Guizzetti z małej włoskiej manufaktury którą kolega odwiedza zawsze jak jest na wakacjach nad Gardą. Fantastycznej jakości krupon, prawdziwe rymarskie wykonanie, oraz mosiężna klamra (rzadkość, w tej cenie na pewno bardzo duża). Ten mój jest jak widać w stylu mocno casualowym, ale jakość top i po wejściu na stronę firmy jest sporo innych propozycji, a ceny w relacji do jakości - nie mają konkurencji, a na pewno na naszym rynku. Jak oceniasz jakość z perspektywy czasu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 18 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2023 Rewelacja, świetna manufaktura i prawdziwe paski jak dawniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo81 Napisano 18 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2023 Dzięki za informację @eye_lip. Mam nadzieję, że obecnie używają skór o równie wysokiej jakości co twoja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 18 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2023 Na pewno, bo na tym polega ich produkcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 21 Luty Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty Czy robi się paski zamszowe z jednego kawałka skóry? Przejrzałem co jest na rynku, coś tam w ręce miałem i ogólnie wszystko jest z dwóch kawałków skóry, posklejane albo zszyte. Nawet paski które w opisie producenta mają skórę od znanych garbarni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 21 Luty Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty Nie robi się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 21 Luty Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty Większość pasków mam z jednego kawałka skóry. Jeden klejony produkcji włoskiej rozkleił się po kilkunastu założeniach. Rozumiem, że lepiej takich unikać i jak już coś to zainwestować w szyty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papiez_ Napisano 21 Luty Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty Mam szyty, zamszowy produkcji Sartolane i mogę polecić z czystym sumieniem - noszę go jako jedyny pasek od jakichś 3,5 roku i nic się z nim nie dzieje. Myślę że wytrzyma jeszcze 2x tyle. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 24 Luty Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty W TK nabyłem coś takiego za 60 zł (po kilku przecenach). Marka Lindenmann. Kojarzy ktoś jak z jakością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 9 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień Czy ktoś posiada wyroby https://blankbelts.com/? Opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 10 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień Dosyć średnio to wygląda pod kątem zastososownych skór wykonania itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 5 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień W dniu 9.08.2024 o 16:35, Karol G. napisał: Czy ktoś posiada wyroby https://blankbelts.com/? Opinie? Ja mam taki niedawno kupiony na jakieś promocji. Ale opinii nie za bardzo posiadam, ponieważ mało używany. Skóra olejowana jak dobrze pamiętam. Chyba nie ma w sklepie online. Zbiera ślady jak szalona. Oni na miejscu mają chyba więcej skór do wyboru, widziałem tam gościa który dobierał pod kolor butów. Za taką cenę z dowolną możliwością konfiguracji, raczej może być. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 17 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień Cześć, rozglądam się za jakimś porządnym, ale nie za drogim paskiem. Spojrzałem na stylowepaski.pl, ale z tego co widzę, wszystkie modele męskie mają tam jakieś 4 cm szerokości, a jednak preferowałbym coś o mniej kowbojskiej szerokości Czy ktoś ostatnio zamawiał coś w Warszawie w zakładzie przy Wilczej 26 i orientuje się, jak to tak wygląda i w jakich cenach? Znalazłem też taki krakowski zakład: https://frf.com.pl/produkt/pas-do-spodni-waski/, wygląda nie najgorzej, czy ktoś się może z nim zetknął? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 18 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień Wszelki Duch, Dr Kilroy, zarejestrowany na forum 14 lat temu! Poproszę foto w temacie co mam dziś na sobie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 18 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień No teraz to pewnie już Prof. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 18 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień Hehe miło mi, że pamiętacie Ostatnimi czasy zajmowałem się raczej innymi sprawami, ale od czasu do czasu wchodzę jednak na forum w poszukiwaniu porad w bardzo praktycznych kwestiach, takich jak ta powyżej Chociaż zagadnienia strojowe już nie są moim głównym zainteresowaniem, tak jak w tamtych dawnych czasach, to myślę, że raczej nie ma się czego wstydzić jeśli chodzi o to, jak się dzisiaj ubieram, więc kto wie, może to kiedyś udokumentuję. A co do profesury, powiem tak - jeszcze nie, ale pracuję nad tym powoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 18 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień Może któryś z forumowych kaletników by wykonał? Paski to nie jest droga sprawa, a rzemieślnicy na pewno stosują lepsze materiały niż sieciówkowa mielonka podpisana "genuine leather"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi