Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Polecił by ktoś solidny, skórzany pasek na co dzień do jeansów? Najlepiej szerokości około 4cm, czarny, z jednego kawałka skóry i co najważniejsze z jak najlepszej jakości klasyczną klamrą. Nawet jak zdarzało mi się w przeszłości kupić pasek, w którym nie mogłem się doczepić do jakości skóry, to okazywało się, że klamra jest fatalnej jakości i po jakimś czasie się odbarwiała i/lub łuszczyła (np tak jest w pasku Betlewskiego). 

Z góry dzięki za pomoc. 

Opublikowano

Klamrę zazwyczaj można wymienić. Poleciłbym siebie, ale nie ma na razie u dostawcy English Bridle, a z innej skóry którą bym miał pod ręką nie chciałbym robić, bo do tej pierwszej mam bardzo duże zaufanie ;) 

• Oceniam pozytywnie 1
  • 1 rok później...
  • 2 lata później...
Opublikowano
W dniu 22.08.2019 o 18:56, eye_lip napisał:

Dziś dostałem fantastyczny prezent od kolegi.

Pasek Leonardo Guizzetti z małej włoskiej manufaktury którą kolega odwiedza zawsze jak jest na wakacjach nad Gardą.

Fantastycznej jakości krupon, prawdziwe rymarskie wykonanie, oraz mosiężna klamra (rzadkość, w tej cenie na pewno bardzo duża).

Ten mój jest jak widać w stylu mocno casualowym, ale jakość top i po wejściu na stronę firmy jest sporo innych propozycji, a ceny w relacji do jakości - nie mają konkurencji, a na pewno na naszym rynku.05b118cca4b94c49b3569bc1f54a4e6b.jpg327e179ae3b1a9f487eeec13f9d41d1a.jpg9d3f0abc6e59fb67d1d568f5bf893424.jpg02de8d0b7697b768cc9e65ba58ef11b9.jpg

Jak oceniasz jakość z perspektywy czasu?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Czy robi się paski zamszowe z jednego kawałka skóry? Przejrzałem co jest na rynku, coś tam w ręce miałem i ogólnie wszystko jest z dwóch kawałków skóry, posklejane albo zszyte. Nawet paski które w opisie producenta mają skórę od znanych garbarni. 

Opublikowano

Większość pasków mam z jednego kawałka skóry. Jeden klejony produkcji włoskiej rozkleił się po kilkunastu założeniach. Rozumiem, że lepiej takich unikać i jak już coś to zainwestować w szyty?

Opublikowano

Mam szyty, zamszowy produkcji Sartolane i mogę polecić z czystym sumieniem - noszę go jako jedyny pasek od jakichś 3,5 roku i nic się z nim nie dzieje. Myślę że wytrzyma jeszcze 2x tyle. 

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 1
  • 5 miesięcy temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 9.08.2024 o 16:35, Karol G. napisał:

Czy ktoś posiada wyroby https://blankbelts.com/?

Opinie?

Ja mam taki niedawno kupiony na jakieś promocji. Ale opinii nie za bardzo posiadam, ponieważ mało używany.

Skóra olejowana jak dobrze pamiętam. Chyba nie ma w sklepie online. Zbiera ślady jak szalona. 

Oni na miejscu mają chyba więcej skór do wyboru, widziałem tam gościa który dobierał pod kolor butów. 

Za taką cenę z dowolną możliwością konfiguracji, raczej może być.

pasek.jpg

• Like 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć, rozglądam się za jakimś porządnym, ale nie za drogim paskiem. Spojrzałem na stylowepaski.pl, ale z tego co widzę, wszystkie modele męskie mają tam jakieś 4 cm szerokości, a jednak preferowałbym coś o mniej kowbojskiej szerokości ;) Czy ktoś ostatnio zamawiał coś w Warszawie w zakładzie przy Wilczej 26 i orientuje się, jak to tak wygląda i w jakich cenach? Znalazłem też taki krakowski zakład: https://frf.com.pl/produkt/pas-do-spodni-waski/, wygląda nie najgorzej, czy ktoś się może z nim zetknął?

Opublikowano

Hehe miło mi, że pamiętacie :) Ostatnimi czasy zajmowałem się raczej innymi sprawami, ale od czasu do czasu wchodzę jednak na forum w poszukiwaniu porad w bardzo praktycznych kwestiach, takich jak ta powyżej ;) Chociaż zagadnienia strojowe już nie są moim głównym zainteresowaniem, tak jak w tamtych dawnych czasach, to myślę, że raczej nie ma się czego wstydzić jeśli chodzi o to, jak się dzisiaj ubieram, więc kto wie, może to kiedyś udokumentuję. A co do profesury, powiem tak - jeszcze nie, ale pracuję nad tym powoli ;)