Kyle Napisano 11 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2011 dobra, to będę czekał, dzięki !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość soho Napisano 18 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2011 zapraszam wszystkich fanów poszetki do podzielenia się swoimi opiniami i do zakupów oczywiście. Napiszcie co sądzicie??? oto kilka nowych wzorów wszystki są 100% jedwabne ręcznie rolowane nr 1 i nr 3 są podobne ale mają inna poświatę nr 1 wpada w granaty nr 3 ma domieszki nici brązowych i beżowych co powoduje miękki ciepły koloryt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 18 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2011 Niestety jednostronny wzór mocno ogranicza możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość soho Napisano 18 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2011 w przypadku tych tkanin szczerze mówiac rewers niewiele sią różni trudno stwierdzić gdzie jest lewa a gdzie prawa strona materiału. Po prawej jest bardziej mięsisty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 18 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2011 Nosze poszetke do plaszcza zimowego niejako na codzien (wtedy, kiedy zakladam plaszcz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 20 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2011 A ja dla odmiany przechodziłem przez Vistulę, której poszetki słusznie zostały określone jako beznadziejne: drogie, obrębione maszynowo, jednostronne i w zawrotnej liczbie czterech wzorów. Czerwonej paisley nie mogłem się oprzeć i kupiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 20 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2011 KappAhl sprzedawał bawełniane poszetki, obecnie przeszedł na plastik - znak czasu? Do marynarek dorzuca jeszcze poszetki w kolorze podszewki. Vistula ma kiepskie poszetki, ale za to Wólczanka wprowadziła proste, jedwabne poszetki. Z tego co widziałem [tylko na wystawie] obszywane ręcznie, w rulonik. Koszt jednak 100 zł zniechęcił mnie do wybadania sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 20 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2011 Poszetka, którą kupiłem - nie wiem, Wólczanka czy Vistula - ma bok długości 45 cm i jest to dla mnie ultymatywny i jednoznaczny nowy standard jedwabnych poszetek. Wypycha połę marynarki lepiej, niż spluwa i daje się swobodnie drapować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 20 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2011 Poszetki http://silkpashmina.us/html/detail_pock ... 3godDGbCkA http://www.woodsofshropshire.co.uk/shop ... dkerchiefs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Nie wiem, czy Koledzy zauważyli, ale wczoraj, w Wiadomościach o 19.30 jeden z reporterów, relacjonujący wybory w Niemczech, miał w marynarce poszetkę. Czyżby odnosiły sukcesy na szerszym polu nasze rozważania i to forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Może mu ze ślubu została? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Może mu ze ślubu została? wcześniej nie nosił, no i była w miarę dobrana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Czyżby odnosiły sukcesy na szerszym polu nasze rozważania i to forum? Forum raczej nie, podglądają konkurencję. W TVN poszetka już od pewno czasu jest popularna, choc nie wszyscy sobie radzą z jej ułożeniem - patrz B.Węglarczyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Albo dzisiejszy Sekielski, którego przypadkiem oglądałem. Czarny garnitur, czarny krawat w czarny deseń, biała koszula, bordowa poszetka z (miejmy nadzieję) jedwabiu. Co wejście wystawało jej więcej, jakby ją nieumiejętnie poprawiał, ale moja teoria jest taka, że jeszcze pół godziny zapowiadania kolejnych felietonów i to czerwone coś by go pożarło. Za to dziś w debacie ws. OFE poszetki miał Balcerowicz i Mosz. Balcerowiczowi było widać ledwie kawałek i na podstawie tego kawałka odniosłem wrażenie, że jest od kompletu z krawatem. Mosz miał oczojebny różowy krawat i bladoróżowo-białą butonierkę (podobną, jak te jasne z Vistuli) i wyglądał tak czadowo, że proszę siadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2f2f Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Butonierkę mial bladoróżowo-białą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 22 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2011 Mosz generalnie jeśli nosi marynarkę [charakterystyczny jego wygląd to koszula + krawat] to zakłada do niej poszetkę. Miałem przyjemność uczestniczyć w kilku konferencjach z jego udziałem, zawsze poszetka, zazwyczaj pasująca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 22 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2011 Butonierkę mial bladoróżowo-białą? Tak. Wzór prawdopodobnie roślinny, bladoróżowa linia na tle w kolorze białym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 24 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2011 Pozostał mi materiał po uszyciu następujących poszetek: Włoski Jedwab 100% Polski Len 100% Włoski Jedwab 100% (bardzo cienki materiał) Hiszpański Jedwab 100% Włoska Bawełna (dość gruby i szorstki materiał) Włoska Bawełna (piękny splot i żywy kolor - nie taki jak na zdjęciu) Chętnych jak zwykle zapraszam na PM. Wysyłam sam materiał lub obszytą już poszetkę jedynie za proporcjonalną cenę materiału + koszty wysyłki. Pozdrawiam, +Immune+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marsjan Napisano 25 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2011 Po pierwsze uprzejmie się z Państwem witam. Po drugie chętnie przygarnę materiał na poszetkę pierwszą (jedwab) i ostatnią (bawełna w kratkę). Przepraszam, że nie PW, ale taka opcja u mnie nie działa. Proszę o ewentualny kontakt na maila. Pozdrawiam Marsjan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 26 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2011 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 26 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2011 Według mnie czarna z ciekawą fakturą może być bardzo ładna. W żałobie chyba zrezygnowałbym z poszetki albo ograniczył się do białej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 26 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2011 Carna poszetka, moze wygladac bardzo interesujaco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 26 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2011 Mam jedną czarną poszetkę w drobne kropki i chociaż w sumie tylko raz ją założyłem, to do zestawu szary garnitur plus czarna koszula w paski pasowała idealnie, dzięki czemu cały zestaw wyglądał moim zdaniem tajemniczo ( inna sprawa, że też trochę ciemno i smutno, ale jakoś wtedy miałem na taki zestaw ochotę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 27 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2011 Na czarno na co dzień ubierają się tylko architekci i Draco Malfoy Do czego ta czarna poszetka? Do szarego garnituru w dzień? Ostaaaateeecznie. Do czarnego na wieczór? Absolutnie nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 27 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2011 Na czarno na co dzień ubierają się tylko architekci i Draco Malfoy Do czego ta czarna poszetka? Do szarego garnituru w dzień? Ostaaaateeecznie. Do czarnego na wieczór? Absolutnie nie.Kremowy garnitur Zolty garnitur Seersuckers (bialo-niebieski) Bialy garnitur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi