Koval Posted January 12, 2017 Report Share Posted January 12, 2017 @lubo69, @swordfishtrombone 'Chłopcy' jesteście tacy mądrzy i tak wspaniale bronicie swoich racji!... ...ale skończcie już proszę ten OT - poszetka.com wyjaśniła sprawę bez wątpliwości i zgodnie ze standardem do którego Nas przyzwyczaiła. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
swordfishtrombone Posted January 12, 2017 Report Share Posted January 12, 2017 No co, z mądrym to miło podyskutować 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BrotherM Posted January 16, 2017 Report Share Posted January 16, 2017 Pierwsze trzy poszetki. Trzeba od czegoś zacząć. O ile to marynarkę ożywia. Szczególnie jak krawatów nie używam. Aż się prosiło. Heh to czas na kolejne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mosze Posted January 16, 2017 Report Share Posted January 16, 2017 Proponuję jednak bardziej dyskretne ułożenie, nie muszą wystawać aż tyle. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koval Posted January 16, 2017 Report Share Posted January 16, 2017 @BrotherM, wsuwaj poszetki głębiej - efekt będzie lepszy. edit:@mosze był o nanosekundę szybszy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BrotherM Posted January 16, 2017 Report Share Posted January 16, 2017 @mosze @Koval Dzięki za uwagi. A mam do Was jeszcze pytanie, jest sens wsadzać np. dwie różnokolorowe poszetki, celem zbudowania bardziej specyficznego kolorystycznie układu? Np. próbnie połączyłem sobie czerwoną i żółtą. Czy to jednak przesada? Oczywiście na bardziej luzackie stylizacje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek_W Posted January 16, 2017 Report Share Posted January 16, 2017 15 minut temu, BrotherM napisał: @mosze @Koval Dzięki za uwagi. A mam do Was jeszcze pytanie, jest sens wsadzać np. dwie różnokolorowe poszetki, celem zbudowania bardziej specyficznego kolorystycznie układu? Np. próbnie połączyłem sobie czerwoną i żółtą. Czy to jednak przesada? Oczywiście na bardziej luzackie stylizacje. wypchają Ci brustaszę - ale skoro chcesz bardziej luzacko możesz je położyć na ramieniu, na głowie, przywiązać do szlufki... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pi_senny Posted January 16, 2017 Report Share Posted January 16, 2017 Na więcej niż jedną poszetkę naraz pozwolenie ma jedynie Ratatujek. https://forum.butwbutonierce.pl/topic/5261-konkursowa-poszetka/ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo69 Posted January 16, 2017 Report Share Posted January 16, 2017 26 minut temu, Krzysiek_W napisał: skoro chcesz bardziej luzacko Ach, ta klasyczna męska elegancja... Dają wzorzystą szmatkę i co tu z nią począć? Chciałoby się tak: Działamy zerojedynkowo: jeden krawat albo zero, jedna poszetka albo wcale, jeden but w butonierce, po jednej spince na mankiet, albo pasek albo szelki, itd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BrotherM Posted January 16, 2017 Report Share Posted January 16, 2017 Pomysł się znikąd nie wziął, odnotowałem, iż czasem niektórzy noszą wielokolorowe poszetki. A że lubię naruszać granice i kombinować, to nie mogłem nie spytać o to, czy dopuszczalne jest łączenie np. dwóch sztuk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Avallach Posted January 16, 2017 Report Share Posted January 16, 2017 Jakbyś je jeszcze związał, to można potem robić sztuczki: 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Osoba Posted February 4, 2017 Report Share Posted February 4, 2017 @BrotherM Jeśli bardzo chcesz ożywić brustaszę, to są poszetki z dwoma i czterema wzorami na jednej... wełniana podwójna, wełna 4in1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts