wolezozole Napisano 23 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2012 Aż dziwne, że to się jeszcze nie pojawiło... I wbrew zapewnieniem projektanta, nie, to nie ma nic wspólnego ze smokingiem... No nie jest to klasyczny strój, sam pewnie bym tego nie założył, ale nie nazwałbym tego od razu koszmarkiem. Kolor fajny, klapy bardzo modne ostatnio, dopasowanie raczej niezłe, chociaż słabo widać po tym zdjęciu. Raczej nie nazwałbym tego smokingiem, ale pewnie chodziło o nawiązanie do stroju wieczorowego. Korsaz, no cóż, trzeba z tym walczyć, ale niestety raczej powszechnie stosowane na slubach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lodzermensch Napisano 23 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2012 no to i ja w sprawie mocowania kwiatka do klap. to już chyba rodzinne czasem łatwiej z bezą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 24 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2012 Aż dziwne, że to się jeszcze nie pojawiło... I wbrew zapewnieniem projektanta, nie, to nie ma nic wspólnego ze smokingiem... No nie jest to klasyczny strój, sam pewnie bym tego nie założył, ale nie nazwałbym tego od razu koszmarkiem. Zgadzam się - dość awangardowo, ale przejdzie, trudno to określić mianem "koszmar". Panowie wrzucający tutaj zdjęcia - proszę pamiętać, że przeciętny mężczyzna nie zagląda na to forum i nie kieruje się naszymi preferencjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 24 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2012 No nie jest to klasyczny strój, sam pewnie bym tego nie założył, ale nie nazwałbym tego od razu koszmarkiem. Kolor fajny, klapy bardzo modne ostatnio, dopasowanie raczej niezłe, chociaż słabo widać po tym zdjęciu. Raczej nie nazwałbym tego smokingiem, ale pewnie chodziło o nawiązanie do stroju wieczorowego. Korsaz, no cóż, trzeba z tym walczyć, ale niestety raczej powszechnie stosowane na slubach. Ująłeś to bardzo trafnie w ostatnim zdaniu. Trzeba z tym walczyć jak z zarazą, bo takie stroje celebrytów (a Ola Kwaśniewska i jej mąż nimi są) są bardzo szkodliwe dla promowania idei męskiej elegancji. Niech ten facet ma dobrze dopasowane "coś", i jeszcze uszyte z porządnej wełny (jeśli Ossoliński nadal współpracuje z Szarmantem). Jaki teraz będzie tego efekt? To kobiety ubierają swych mężczyzn, kobiety czytają pudelka czy innego kozaczka, zatem kobiety zaczną ubierać swoich mężczyzn na ślub w takie "cosie". Tyle, że nie wykonane z dobrej tkaniny i dopasowane, tylko paskudnie za duże i plastikowe. Wątek ślubny ma dziesiątki stron, wykonujemy pracę u podstaw... A potem przychodzi znana osoba w takim koszmarku i znowu ludzie odwracają się od elegancji na rzecz modowych dziwactw. Strój Kuby Badacha można opisać tylko jako dziwaczny garnitur, raczej nieformalny, ale z pomieszanymi elementami strojów formalnych. Już to, w połączeniu z założeniem go na ślub i nazwaniem smokingiem, kwalifikuje go jako koszmarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lodzermensch Napisano 24 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2012 brawo, brawo, brawo! Ryba psuje się od głowy - w tym przypadku to tzw. gwiazdki, w dodatku z otocznia byłej głowy państwa. Dwie rzeczy ich obciążają - po pierwsze chyba stać ich na jakis poradnik elegancji (nie mody!) - wszak to wydarzenie poważne, po drugie ktoś im kurczę doradzał! Moim zdaniem wyszli mało elegancko, a szkoda bo mogliby świecić i przykładem i klasą (kasą też ). I tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubao Napisano 24 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2012 Moim zdaniem nazywanie stroju pana młodego jest przesadą. Problem stanowi niespójność stylistyczna stroju, bo gdyby pod szyją była mucha, zamiast krawata, mielibyśmy do czynienia ze granatowym smokingiem. Pomińmy fakt, że kolor wydaje się (ciężko powiedzieć z tych zdjęć) za jasny jak na midnight blue. Jak zwykle jest problem z długością rękawa, choć w drugą stronę niż zwykle. Korsaz został już omówiony wcześniej. W drugą stronę to działa jeszcze lepiej, bo gdyby zrezygnowano z smokingowych elementów marynarki oraz lakierowanych butów, to pomijając rękawy i kwiatka mielibyśmy poprawny zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 24 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2012 Spodnie w stylu "gangsta raper" Niech mi Koledzy wybaczą dosadność, ale nie mogę się na ten widok oprzeć, aby nie skomentować: Kupa Wojewódzka Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 24 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2012 Kurcze, ile razy jeszcze wkleicie to zdjęcie?! ...Jak będę chciał pooglądać takie 'stylizacje' to sobie pudelka otworzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 24 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2012 Spójrz jeszcze raz na tytuł wątku. Tutaj trafiają jednak, w przeciwieństwie dla serwisów plotkarskich, tylko osoby wyróżniające się swoim nieposzanowaniem dla zmysłu estetycznego bliźnich. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 24 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2012 Doktorze - jasne, ale żeby na trzech kolejnych stronach jednego wątku, to samo zdjęcie? (I to takie 'wymowne'...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 24 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2012 No niech będzie, to już lekka przesada. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 24 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2012 A ja myślę, że Kuba dzięki tym ciuchom osiągnął to, czego chciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolezozole Napisano 30 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2012 Nie mam jak teraz wkleic zdjęcia, ale czy dobrze zauważyłem ze Zbigniew Girzynski dzisiaj w kawie na ławie w tvn24 miał rozpieta czerwona koszule i widoczny kajdan na szyi ale do tego miał smokingowa marynarke z szalowym kolnierzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 30 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2012 Tak było - też to wychwyciłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 1 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2012 ... smokingowa marynarke z szalowym kolnierzem Smokingową marynarkę czy marynarkę z szalowym kołnierzem ja np. ten tweed: http://www.voxsartoria.com/post/3257452 ... els-ticket Keep An Open Mind. Tweed. Roll lapels. Ticket pocket. Single button cuff. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolezozole Napisano 1 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2012 na pewno nie byl to tweed, lecz czarna marynarka, tylko nie wiem czy kolnierz byl z innego materialu. ciezko stwierdzic po zdjeciu. wiec nawet jezeli "keep an open mind", to chyba nie w tym przypadku. Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 1 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2012 Też zwróciłem na to uwagę. Moim zdaniem to jakaś dziwna hybryda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 1 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2012 Mam jeszcze jeden przykład marynarki dziennej (zdecydowanie ) z kołnierzem szalowym, ale raczej średnio licuje z wątkiem. Dlatego zapraszam tutaj (link). Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Granville Napisano 2 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2012 Pan Wojewódzki nosi haremki, bo dzięki temu jest obfotografowywany i opisywany, a ta rozpoznawalność przekłada się na wielkość gaży reklamowej czy telewizyjnej. Dzięki haremkom dostąpił nawet zaszczytu kilkukrotnej publikacji fotografii w Bespoke. Moim zdaniem haremki wyglądają tak samo niekorzystnie, jak spodnie z obniżoną talią, które posłusznie nosi spora grupa mężczyzn. Przypomnę, że nie tak dawno temu z dumą obnoszono się z bulwiastymi pumpami, które w Polsce służyły do odróżnienia ziemian (w cudzysłowie i bez) od klasy robotniczej. Moje reakcje (i sądzę, że także innych bespokowiczów) na odbiegające od standardu ubiory można podzielić na cztery grupy: a) oburzenie, gdy dany strój jest świadomą obrazą i agresją (przykład: red. Michnik w crocsach na wręczeniu najwyższych odznaczeń państwowych u Prezydenta RP); współczucie, gdy dany strój jest wynikiem patologicznej abnegacji (buty prezesa Kaczyńskiego); c) zaciekawienie (co nie oznacza aprobaty), gdy dany strój jest propozycją zmiany stylistycznej mieszczącej się w bardzo szeroko pojętych granicach standardu (haremki p. Wojewódzkiego); d) szyderczy śmiech, gdy dany strój jest przejawem nieudanego silenia się na elegancję (garnitur p. Badacha, sorry, męża Oli Kwaśniewskiej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abnegat Napisano 14 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2012 Biorąc pod uwagę wielce nietypową sylwetką bohatera zdjęcia, to może nie ma tu aż takiego koszmaru. Tak czy inaczej, wrzucam w ramach ciekawostki - jeden z najlepszych kulturystów w historii - Ronnie Coleman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 14 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2012 To jeszcze wypunktuj go konkretami. Co jest wg Ciebie "koszmarne"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piti54 Napisano 14 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2012 Wg mnie spodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 14 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2012 A jakie byś mu proponował, rurki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abnegat Napisano 14 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2012 Podkreśliłem przecież, że zdjęcie wklejam przede wszystkim w ramach ciekawostki. Jak kolega piti54 wspomniał wyżej, pomimo wielkiej łydki, z całą pewnością spodnie mogłyby być węższe poniżej kolana : ) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Granville Napisano 14 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2012 Krawcy mierzyli się z jeszcze trudniejszymi zadaniami. Brioni uszył garnitur dla sumity Konishiki (287 kg) i garnitur ten wyglądał o niebo lepiej, niż ten katastrofalny ubiór przedstawiony na fotografii. Nie wyobrażam sobie, żeby to był bespoke, który krawiec się przyzna do takiej katastrofy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi