Skocz do zawartości

Stylistyczne koszmary - aktorzy, piosenkarze, politycy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oto stylizacja disco-polowego boys bandu WEEKEND. To ci od "Ona tańczy dla mnie", jesli to pomoże ;) Zobaczyłem na plakacie w Łodzi i postanowiłem się podzielić.

Koszmarem w rozumieniu tego wątku są stylizacje ludzi, którzy chcą uchodzić za eleganckich i w "koszmarach" chodzą np. do teatrów, ambasad i na śluby, chociaż to ostatnie w przypadku tych panów pozostaje aktualne ;)

Opublikowano

Nie do końca w temacie celebrytów i znanych osobistości, ale myślę że warto odnotować jak popkultura widzi przywoływane często na forum w kontekście stylu i elegancji postaci Poirot'a i Holmes'a. Przedstawione poniżej stylizacje pojawiły się ostatnio w reklamach telewizyjnych.

post-3399-1365892386238_thumb.jpg

post-3399-13658923862763_thumb.jpg

Opublikowano

Podczas dzisiejszej "Gali Mistrzów Sportu" Maciej Kurzajewski wystąpił w przykusym smokingu ale bez pasa, więc świecił koszulą wychodzącą mu spod guzika. :roll:

Prowadząca galę z Kurzejewskim Paulina Chylewska powiedziała: "dzisiaj słowo >>dziękuję<< będziemy odmieniać przez wszystkie przypadki". :lol:

Pozdr,

wojvv

Opublikowano

Nie chce być złośliwy, ale...

Mr. Vintage:

D jak Dębski Radzimir. Człowiek, który w ciągu kilku miesięcy stał się ikoną stylu i muzyki na rodzimym rynku. Fajnie, że wśród celebrytów pojawił się wreszcie dobrze ubrany facet z przemyślanym wizerunkiem (ubranie, fryzura, dodatki). Moim zdaniem, to jeden z najlepiej ubranych facetów z rodzimego show biznesu.

Z ciekawości, bo pierwszy raz o człowieku słyszę, wpisałem w googla tego pana, grafika... i to kilka smaczków, wcale zresztą nie najgorszych:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

http://e5.pudelek.pl.sds.o2.pl/251dfa83a4b3d0315c0007e2f1792f135ff07f6b

Nie wiem, może jako prosty facet, nie jestem w stanie docenić dzisiejszego 'stylu' i 'mody', a może jestem spaczony czytaniem naszego forum i przedstawianymi w nim zestawami, ale te i inne pan Dębski jak na mój gust pasuje do tematu z całą pewnością i aż dziw bierze że Mr. Vintage w pozytywnym świetle wspomniał o tym panu.

Może są jakieś nowsze jego stylizacje, a może wynika to z lekkiego chyba upodobania do casualu i pejoratywnie przeze mnie rozumianego dzisiejszego 'stylizowania się'.

Dramatu gigantycznego przy spojrzeniu ogólnym nie ma, ale przy spojrzeniu z punktu widzenia "naszego", jak dla mnie nie wygląda to dobrze.

Opublikowano

A nie macie wrażenia, że ten człowiek ma coś nie w porządku z anatomią? W rejonie bioder wygląda jak nieudany projekt doktora Moreau, który jego autor wyrzucił do śmieci w nadziei, że następnym razem pójdzie lepiej.

Krytyka vs chamstwo. Przeczytaj jeszcze raz swój post.
Opublikowano

Dramatu gigantycznego przy spojrzeniu ogólnym nie ma, ale przy spojrzeniu z punktu widzenia "naszego", jak dla mnie nie wygląda to dobrze.

Na szczescie moj blog nie jest 'naszym' punktem widzenia :-)

Oszczywiscie, ze w kategorii klasycznej meskiej elegancji Debski sie nie miesci, ale czy moda konczy sie na klasyce?

Spojrz na ostatnie i pierwsze zdjecie. Jesli nie widzisz roznicy, to znaczy, ze nie rozumiesz wspolczesnej mody, ale nie ma w tym absolutnie nic zlego.

Opublikowano

Oszczywiscie, ze w kategorii klasycznej meskiej elegancji Debski sie nie miesci, ale czy moda konczy sie na klasyce?

Spojrz na ostatnie i pierwsze zdjecie. Jesli nie widzisz roznicy, to znaczy, ze nie rozumiesz wspolczesnej mody, ale nie ma w tym absolutnie nic zlego.

Nie wszystko da się wytłumaczyć modą. Czy współczesna moda zakłada rękawy marynarki za długie o kilka cm i nogawki spodni za długie o kilkanaście cm?

Marynarkę za dużą o kilka rozmiarów i koszulę z kołnierzykiem gdzieś o 4 cm większym niż być powinien?

Nie wiem z kiedy jest ostatnie zdjęcie, ale domniemuje, że to 'stara moda', zaś pierwsze i drugie to 'aktualna moda'?