Skocz do zawartości

Stylistyczne koszmary - aktorzy, piosenkarze, politycy

Brzydalllo

Rekomendowane odpowiedzi

Trzymam w zewnetrznej jesli potrzebuje do niego szybki dostep i nie chce mi sie czesto rozpinac marynarki, np. na wyscigach konnych, gdzie co chwile zaznaczam cos w programie i zapisuje typy ;) Moim zdaniem nie wyglada to zle, tak jak nie wygladaja zle okulary w brustaszy, ale o tym juz była dyskusja na forum.

Kwestia przyzwyczajeń, ale osobiście zawsze noszę długopis w wewnętrznej kieszeni, bo nie mogę oprzeć się gracji chwili wyciągania w ten sposób przyboru do pisania ;) Kolejny offtop

A tymczasem w temacie chciałbym zamieścić stylistyczny koszmar z lat 60, krawiectwo najwyższej jakości, jednak efekt... nie powiedziałbym ;)

Dołączona grafika

Czym innym jest ubranie szortów na rozprawę w sądzie a czym innym pójście w krótkich spodniach i T-shircie do urzędu, złożyć w okienku jakiś formularz.

Moim zdaniem różnica jest ogromna. Tak samo nie miałbym oporów pójść w takim "stroju plażowicza" na pocztę, czy do banku (do okienka). Gdybym był z kimś umówiony na rozmowę, oczywiście założyłbym co najmniej długie spodnie i koszulę, a w większości przypadków - garnitur.

Caporegime: "Gazeta Wybiórcza" to termin najchętniej używany przez środowiska Gazety Polskiej, Nowego Państwa i podobnych "niestronniczych" i "nie piszących wybiórczo" mediów...

Po tym jak Adas M. wbil sie do gajowego w crocsach nic mnie juz nie zdziwi w strojach komuszkow. No ale on przeciez nie poszedl tam rozmawiac, to go w/g Twojej logiki usprawiedliwia :mrgreen::D .

Panowie, my tutaj oczywiście się będziemy oburzać, ale nie ja jeden widziałem obrazki jak Sędzia przychodzi na salę rozpraw w krótkich spodenkach i t-shircie (w moim przypadku również klapki), by potem założyć togę. Niestety - w niektórych Sądach do dziś dnia klimatyzacji (i nie tylko) brak.

Odmowa "obsługi" takiej strony/wnioskodawcy etc? Wysoce wątpliwe by nie wyrazić tego mocniej. Zresztą - może nie zwracam uwagi i raczej mnie takie rzeczy nie dotyczą, ale taki obrazek jak w linku to pierwszy raz na oczy widziałem żeby na budynku jakiegokolwiek Sądu wisiał.

Gość Vislav

Witam

Czym innym jest ubranie szortów na rozprawę w sądzie a czym innym pójście w krótkich spodniach i T-shircie do urzędu, złożyć w okienku jakiś formularz.

Moim zdaniem różnica jest ogromna. Tak samo nie miałbym oporów pójść w takim "stroju plażowicza" na pocztę, czy do banku (do okienka). Gdybym był z kimś umówiony na rozmowę, oczywiście założyłbym co najmniej długie spodnie i koszulę, a w większości przypadków - garnitur.

Caporegime: "Gazeta Wybiórcza" to termin najchętniej używany przez środowiska Gazety Polskiej, Nowego Państwa i podobnych "niestronniczych" i "nie piszących wybiórczo" mediów...

Możemy iść nawet nago do okienka. Wszystko jest tylko kwestią tego jak chcemy być postrzegani, jak chcemy być pozycjonowani, jaki wreszcie styl życia i bycia (kultury) chcemy uprawiać i sobą prezentować. Czy chcemy udawać ludzi eleganckich czy nimi być. Szorty to strój plażowy, a nie strój miejski. Sposobem ubrania wyrażamy szacunek nie tylko innym osobom, ale i też pokazujemy, że siebie szanujemy i wymagamy dla siebie szacunku.

i podpisuję się obiema łapkami.

Popieram Cię Frankenstein: klasyczna męska elegancja, to nie tylko szmatki , lecz również przekaz werbalny.

Niestety, czasami ubranie, to tylko przebranie. Do tego DC na grzbiecie i kod dresa w wypowiedziach.

pozdr.Vslv

ramiona. zdjęcie wygląda jakby człowiek miał figurę atlety, a wszystko poniżej klatki temu przeczy

P.S. ja poza TROCHĘ za wąskimi spodniami, ramionami i dziwnym taliowaniem nie uważam tego za jakiś szczególnie drastyczny przykład. Cudo to nie jest, po prostu przeciwieństwo polskiego worka garniturowego

Góra, sugerująca dość solidną posturę, w połączeniu z ultra szczupłym dołem. Efekt potęguje przydługa marynarka, z wcięciem tak niefortunnie ulokowanym, że zamiast odsłaniać spodnie, przez bardzo wysoko umiejscowiony krok, powoduje prześwit. Wygląda to tak, jakby człowiek był pozbawiony 1/3 tułowia. Dla mnie to jest koszmarek, może nie stylistyczny, ale na pewno konstrukcyjny.

[EDIT, znów za wolno wyedytowałem :) ]

Oczywiście to zdjęcie w porównaniu z białymi adidasami do czarnego, workowatego garnituru przegrywa w wadze popełnianych grzechów, ale czasami trzeba zmienić poziom rozpatrywanych koszmarków ;)

Tu nie chodzi o sylwetkę, tylko proporcję, wymieszanie dwóch strategii konstrukcji. Ta marynarka po prostu nie pasuje do tak uszytych spodni. Albo inaczej uszyta, bardziej dopasowana, "włoska" góra, albo obszerniejsze spodnie.

Ale wydaje mi się, że do konsensu nie dojdziemy raczej, albo się to widzi, albo i nie ;)

Żeby nie było, że znów się czekam takiego dopasowania, poniżej zamieszczam dwa, moim zdaniem bardzo dobrze, dopasowane zestawy do osób o podobnej sylwetce:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dla porządku proponuję wydzielić temat pod inną nazwą, która nie sugeruję tragicznego poziomu dzisiejszych mediów ;)