Pan Janusz Napisano 6 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2011 Na pióro / długopis jest specjalne miejsce w jednej z wewnętrznych kieszeni marynarki, stworzone właśnie do trzymania owych rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 6 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2011 Trzymam w zewnetrznej jesli potrzebuje do niego szybki dostep i nie chce mi sie czesto rozpinac marynarki, np. na wyscigach konnych, gdzie co chwile zaznaczam cos w programie i zapisuje typy Moim zdaniem nie wyglada to zle, tak jak nie wygladaja zle okulary w brustaszy, ale o tym juz była dyskusja na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 6 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2011 okulary w brustaszy wiszącej w przymierzalni mojego krawca marynarki widzę zawsze. (jego marynarki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 6 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2011 Kwestia przyzwyczajeń, ale osobiście zawsze noszę długopis w wewnętrznej kieszeni, bo nie mogę oprzeć się gracji chwili wyciągania w ten sposób przyboru do pisania Kolejny offtop A tymczasem w temacie chciałbym zamieścić stylistyczny koszmar z lat 60, krawiectwo najwyższej jakości, jednak efekt... nie powiedziałbym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TYTUS Napisano 6 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2011 Myślę, że to zdjęcie było jeszcze dodatkowo retuszowane co mogło popsuć efekt pracy krawca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 6 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2011 Żartujesz Capo, czy naprawdę doszukiwałeś się tam czegoś na siłę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 6 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2011 No nie żartuj, że nie dostrzegasz w tym zdjęciu "koszmarka", bo ja aż parsknąłem jak to zdjęcie zobaczyłem Krzywdę ktoś temu osobnikowi zrobił tym garniturem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2f2f Napisano 6 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2011 Czym innym jest ubranie szortów na rozprawę w sądzie a czym innym pójście w krótkich spodniach i T-shircie do urzędu, złożyć w okienku jakiś formularz. Moim zdaniem różnica jest ogromna. Tak samo nie miałbym oporów pójść w takim "stroju plażowicza" na pocztę, czy do banku (do okienka). Gdybym był z kimś umówiony na rozmowę, oczywiście założyłbym co najmniej długie spodnie i koszulę, a w większości przypadków - garnitur. Caporegime: "Gazeta Wybiórcza" to termin najchętniej używany przez środowiska Gazety Polskiej, Nowego Państwa i podobnych "niestronniczych" i "nie piszących wybiórczo" mediów... Po tym jak Adas M. wbil sie do gajowego w crocsach nic mnie juz nie zdziwi w strojach komuszkow. No ale on przeciez nie poszedl tam rozmawiac, to go w/g Twojej logiki usprawiedliwia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skar Napisano 6 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2011 Panowie, my tutaj oczywiście się będziemy oburzać, ale nie ja jeden widziałem obrazki jak Sędzia przychodzi na salę rozpraw w krótkich spodenkach i t-shircie (w moim przypadku również klapki), by potem założyć togę. Niestety - w niektórych Sądach do dziś dnia klimatyzacji (i nie tylko) brak. Odmowa "obsługi" takiej strony/wnioskodawcy etc? Wysoce wątpliwe by nie wyrazić tego mocniej. Zresztą - może nie zwracam uwagi i raczej mnie takie rzeczy nie dotyczą, ale taki obrazek jak w linku to pierwszy raz na oczy widziałem żeby na budynku jakiegokolwiek Sądu wisiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 7 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2011 |Potwierdzam: niedawno w SR rozmawiałem z kolegą prokuratorem, który miał mieć za chwilę rozprawę i miał ubrane spodnie bojówki i adidasy. Na moje pytanie co to za strój wielce się zdziwił, bo przecież na to togę narzuci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vislav Napisano 7 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2011 Witam Czym innym jest ubranie szortów na rozprawę w sądzie a czym innym pójście w krótkich spodniach i T-shircie do urzędu, złożyć w okienku jakiś formularz. Moim zdaniem różnica jest ogromna. Tak samo nie miałbym oporów pójść w takim "stroju plażowicza" na pocztę, czy do banku (do okienka). Gdybym był z kimś umówiony na rozmowę, oczywiście założyłbym co najmniej długie spodnie i koszulę, a w większości przypadków - garnitur. Caporegime: "Gazeta Wybiórcza" to termin najchętniej używany przez środowiska Gazety Polskiej, Nowego Państwa i podobnych "niestronniczych" i "nie piszących wybiórczo" mediów... Możemy iść nawet nago do okienka. Wszystko jest tylko kwestią tego jak chcemy być postrzegani, jak chcemy być pozycjonowani, jaki wreszcie styl życia i bycia (kultury) chcemy uprawiać i sobą prezentować. Czy chcemy udawać ludzi eleganckich czy nimi być. Szorty to strój plażowy, a nie strój miejski. Sposobem ubrania wyrażamy szacunek nie tylko innym osobom, ale i też pokazujemy, że siebie szanujemy i wymagamy dla siebie szacunku. i podpisuję się obiema łapkami. Popieram Cię Frankenstein: klasyczna męska elegancja, to nie tylko szmatki , lecz również przekaz werbalny. Niestety, czasami ubranie, to tylko przebranie. Do tego DC na grzbiecie i kod dresa w wypowiedziach. pozdr.Vslv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 7 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2011 @Caporegime - możesz sprecyzować co tak Ci się nie podoba w tym garniturze? Pytam serio. Też nie widzę w nim nic koszmarnego. Więcej, moim zdaniem jest dość udany (zdjęcie takie sobie bo model dziwnie stoi i wygląda jakby miał nogi za długie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petrikauer Napisano 7 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2011 Myślę, że Caporegime chodzi o bardzo wąskie jak na garnitur spodnie, które w połączeniu z manszetami wyglądają tak sobie. Ja także sądzę jednak, że zdjęcie jest sporo winne - w końcu to Henry Poole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 7 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2011 Ja myslałem, ze chodzi o gorsetowe wciecie eksponujace biodra. Capo, kto ma racje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jouka Napisano 7 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2011 Ja myslałem, ze chodzi o gorsetowe wciecie eksponujace biodra. Capo, kto ma racje? +1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock Napisano 7 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2011 A moim zdaniem to przez ten wysoki krok - wygląda na retuszowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sestriere Napisano 7 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2011 a może te bardzo szeroko wszyte rękawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 7 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2011 Co rozumiesz przez "szeroko wszyte rękawy"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m.z. Napisano 7 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2011 ramiona. zdjęcie wygląda jakby człowiek miał figurę atlety, a wszystko poniżej klatki temu przeczy P.S. ja poza TROCHĘ za wąskimi spodniami, ramionami i dziwnym taliowaniem nie uważam tego za jakiś szczególnie drastyczny przykład. Cudo to nie jest, po prostu przeciwieństwo polskiego worka garniturowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 7 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2011 Góra, sugerująca dość solidną posturę, w połączeniu z ultra szczupłym dołem. Efekt potęguje przydługa marynarka, z wcięciem tak niefortunnie ulokowanym, że zamiast odsłaniać spodnie, przez bardzo wysoko umiejscowiony krok, powoduje prześwit. Wygląda to tak, jakby człowiek był pozbawiony 1/3 tułowia. Dla mnie to jest koszmarek, może nie stylistyczny, ale na pewno konstrukcyjny. [EDIT, znów za wolno wyedytowałem ] Oczywiście to zdjęcie w porównaniu z białymi adidasami do czarnego, workowatego garnituru przegrywa w wadze popełnianych grzechów, ale czasami trzeba zmienić poziom rozpatrywanych koszmarków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubas Napisano 7 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2011 Ja myslałem, ze chodzi o gorsetowe wciecie eksponujace biodra. Capo, kto ma racje? Na to również zwróciłem największą uwagę, wygląda to bardzo, hm..., osobliwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 7 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2011 Hmm.. Mi się to zdjęcie bardzo podoba i jest to chyba jeden z lepiej leżących garniturów jakie ostatnio widziałem. Nie rozumiem za bardzo o co chodzi z tą sylwetką - sam mam bardzo podobną i przy każdym zamówieniu/zakupie dążę do podobnego efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 7 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2011 Tu nie chodzi o sylwetkę, tylko proporcję, wymieszanie dwóch strategii konstrukcji. Ta marynarka po prostu nie pasuje do tak uszytych spodni. Albo inaczej uszyta, bardziej dopasowana, "włoska" góra, albo obszerniejsze spodnie. Ale wydaje mi się, że do konsensu nie dojdziemy raczej, albo się to widzi, albo i nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcelo Napisano 7 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2011 Koszmarem bym tego nie nazwał . Ciekawe jak ten garnitur wyglądałby w wersji z odpiętą marynarką . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 7 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2011 Żeby nie było, że znów się czekam takiego dopasowania, poniżej zamieszczam dwa, moim zdaniem bardzo dobrze, dopasowane zestawy do osób o podobnej sylwetce: Dla porządku proponuję wydzielić temat pod inną nazwą, która nie sugeruję tragicznego poziomu dzisiejszych mediów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi