lubo69 Napisano 24 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2014 Moim zdaniem normalne, ja tak mam w moich Sperry i Sebago. Mogło się pogłębić od noszenia, mogłeś początkowo nie zwrócić na to uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal. Napisano 25 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2014 Szczerze, to nie rozumiem złośliwości wobec WoDzU. Może kolega myślał, że jest to błąd w wykonaniu buta i istnieje obawa, że skóra z czasem w tym miejscu popęka. Nie był pewien to się zapytał- i wystarczyłaby szybka odpowiedz bez sarkazmu. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 25 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2014 Może złośliwość (sympatyczna:-)) wynika z tego, że WoDzU zapytał o to samo trzy razy; ale nie ma co drążyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 26 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2014 Jeśli liczysz też moje pytanie w temacie o pielęgnacji obuwia, to i owszem, zapytałem więcej niż raz. Z tym, że w tamtym temacie nie uzyskałem odpowiedzi, tutaj zapytałem w pierwszym moim poście, w kolejnym tylko powtórzyłem, o co mi chodziło. Ale racja, nie ma sensu drążyć, dla mnie sprawa jasna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roswell89 Napisano 14 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2015 Czy do butów żeglarskich, jakby nie patrzeć miękkiej konstrukcji należy stosować prawidła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 14 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2015 Moim zdaniem tak. Prześledź moje ostatnie posty w tym temacie, miałem problem ze zmarszczeniami i zapytałem, czy jest to normalne. Wywołałem burzę wśród aktywistów forum, czego mógłbym uniknąć, stosując od razu prawidła. Teraz zmarszczeń jest wyraźnie mniej, moje boaty wyglądają dużo lepiej, a forum nie musi się zmagać z moimi problemami natury egzystencjalno-narzekającej. Dodam, że prawidła zacząłem używać w dwóch parach boatów po około pół roku intensywnego użytkowania. Po tym czasie prawidła były w stanie sobie poradzić ze zmarszczeniami. Ważne w przypadku doboru prawideł jest to, żeby dobrze wypychały but na szerokość, no i standardowo na wysokość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 14 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2015 Ja stosuje prawidła. Skoro zdefasonowaną rękawiczkę naprawia się, naciągając na "prawidła", to czemu nie miękkie boat shoes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szizapiniel Napisano 17 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2015 W moim odczucia wszelkie marszczenia i nieregularności skóry w boat shoes nadają im niepowtarzalnego charakteru. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olin Napisano 13 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2015 Pozwolę sobie odświeżyć temat- pogoda zachęca. Czy można kupić jakieś sensowne boat shoes, o jak najbardziej "klasycznym" wyglądzie, ale nie kosztujące 500 zł (bądź trochę więcej), tylko tak powiedzmy 300- 350 zł? Oczywiście wiem, że wszyscy polecają Timberland, Sperry i Sebago, ale ich polskie ceny, np. na Zalando, są mało atrakcyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 13 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2015 Ja kupowałem boat shoes Sperry za 300 - 350 zł. wystarczy trafić na wyprzedaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olin Napisano 13 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2015 A mogę zapytać gdzie? Oczywiście, wyprzedaż to najlepsza opcja, tylko przypuszczalnie musiałbym poczekać do czerwca/ lipca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 13 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2015 Hmm - tak na szybko: http://www.spartoo.pl/Sperry-Top-Sider-b14.php(tam akurat jeszcze trwa) http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_noss?url=search-alias%3Daps&field-keywords=sperry&rh=i%3Aaps%2Ck%3Asperry https://www.zalando.pl/mezczyzni/?q=sperry(akurat nic nie ma ale od czasu do czasu się trafiają) http://www.asos.com/search/sperry?q=sperry(jw., ale w sieci są chyba aktualne kupony zniżkowe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 13 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2015 A mogę zapytać gdzie? Oczywiście, wyprzedaż to najlepsza opcja, tylko przypuszczalnie musiałbym poczekać do czerwca/ lipca. Galeria Malta w Poznaniu, Tikejmaks. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uke Napisano 14 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2015 Jak kolega wyżej. W zeszłym roku, granatowe boatsy Timberlanda były w TK Maxxie za 149 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heathcliff Napisano 14 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2015 Co sądzicie o designie tych butów: http://www.decathlon.pl/buty-eglarskie-cr500--id_8242623.html Cena zachęcająca, podobno jakoś też w porządku. Pomijam metkę producenta, można ją odciąć Ciekawie wygląda podeszwa tych butów. Szwy na podeszwie są na tyle nieregularne że nie wygląda to na dekorację odlaną z gumy. Czy możliwe żeby te buty były zrobione metodą Blake? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Z. Napisano 14 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2015 Panowie, lepiej kupić boat shoes gdzie cholewka bedzie w jednym kolorze czy kombinowana z dwu kolorów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 14 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2015 Panowie, lepiej kupić boat shoes gdzie cholewka bedzie w jednym kolorze czy kombinowana z dwu kolorów? Nie da się odpowiedzieć na tak zadane pytanie, to zależy od tego, do czego zmierzasz je nosić. Ktoś złośliwy mógłby napisać, że najbardziej opłaca się kupić te lepsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olin Napisano 14 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2015 Dziękuje za wszystkie odpowiedzi na swoje pytanie. Jednakże, chyba wyraziłem się mało precyzyjnie Wiem że na wyprzedażach, czy w tk maxx można upolować super okazję, problem w tym że do wyprzedaży nie zostają najbardziej klasyczne kolory, a w tk maxx nigdy nie znalazłem sensownych butów w moim rozmiarze. Także szukam boat shoes które w wyjściowej cenie są tańsze i można je kupić od reki, bez liczenia na szczęście. Swoją drogą, w Krakowie w tx maxx nigdy nie widziałem boat shoes wymienionych marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 14 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2015 olin: Tanie, dostępne od ręki boat shoes są w Decathlonie - pojawiały się chyba zresztą w tym wątku. http://www.decathlon.pl/C-621192-zeglarstwo Mam podobne (a nawet tańszy model, od paru lat już chyba niesprzedawany) i są to całkiem porządne buty. Z tym, że ja raczej używałem ich tylko na jachcie i nie wiem ile wytrzymają czasu jeżeli będą intensywnie używane na chodnikach. Woda morska w każdym razie im niestraszna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buku Napisano 9 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2015 Rozglądam się ostatnio za tego typu butem, macie jakieś doświadczenia z Herringiem? http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?&brandid=6&shoeid=5711 Czy lepiej dopłacić do Sperry z Zalando za 500zł? Oferta Herringa wydaje się OK, bo raczej na wyprzedaże Sperry czy Timberlanda nie mam co liczyć w tym czasie - tylko nie wiem jak z ich jakością i trwałością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 9 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2015 Nie dopłacaj. Sperry to dobre buty, ale warte max 300 zł. Po tyle bywają w promocjach/wyprzedażach. Za 350 zł ewentualnie można się zastanowić. Powyżej tej kwoty nie kupuj nigdy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buku Napisano 9 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2015 Dopiero zauważyłem, że Herring dolicza 15 GBP za przesyłkę co znacząco zawyża cenę butów i krzyżuje plany. Trzeba będzie polować na przecenach. Dzięki za radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 9 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2015 Poluj - warto też od czasu do czasu zerknąć na ofertę brytyjskiego i niemieckiego Amazona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 10 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2015 Czy ktoś z Was używa brytyjskich Chatham? Ze specyfikacji wynika, że materiały są bardzo dobre, skóra full grain. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 10 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2015 Ja ze swojej strony polecam sebago Dockside z linii ARTISAN COLLECTION. Swoje upolowałem w promocji na zalando za bodajże 350 zł (cena producenta to coś koło 600-700 zł) Wykonane są ze skóry Chromexcel pochodzącej z garbarni Horween. Jakość skóry powalająca. Megawygodne. Wytrzymałość na przemoczenie, przepocenie- noszone na gołe stopy przez całe wakacje praktycznie dzień w dzień, zadrapania itp. rewelacyjna. Praktycznie nie wymagają pielęgnacji ("tłusta" skóra), a po posezonowym potraktowaniu mink oilem tarrago wygladają lepiej niż wyjęte z pudełka (pudełko nota bene bardzo ładne z wklejką informacyjną horween/sebago- artisan collection po wenętrznej stronie. Nawet białe woreczki bawełniane producent do nich dołączył co chyba przy boatach nie jest standardem). Nie wiem, czy jeszcze są gdzieś do dostania, ale warto poszukać. Z całym przekonaniem polecam. Dwa pierwsze zdjęcia z internetu. Trzecie: na moich stopach w akcji 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi