Skocz do zawartości

Jak się ubierają gwiazdy, politycy, celebryci- zdjęcia, opisy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Krzysiek_W napisał:

zmiana zmianą, nie da się ukryć, ale mnie zastanawia gdzie Ty zaglądasz w wolnym czasie...

Ja też tam zaglądam, ale tylko dlatego, że mnie kolega zmusza. 

Pan Bartek ma chyba koszulę z CT, co poznaję po charakterystycznym zakręcaniu się rogów kołnierzyka. Mogę się jednak mylić. 

Opublikowano
W dniu 29.05.2020 o 08:08, Krzysiek_W napisał:

zmiana zmianą, nie da się ukryć, ale mnie zastanawia gdzie Ty zaglądasz w wolnym czasie...

Na główną stronę portalu Gazeta.pl

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Z tym świetnie to bym nie przesadzał (chyba, że chodzi o samo dopasowanie garnituru). Widzę, że coś mu brustasza często odpływa od klapy marynarki,  a poszetki dość losowe miejsce i wysokość zajmują.  

Opublikowano
3 godziny temu, chylonczyk napisał:

Z tym świetnie to bym nie przesadzał (chyba, że chodzi o samo dopasowanie garnituru). Widzę, że coś mu brustasza często odpływa od klapy marynarki,  a poszetki dość losowe miejsce i wysokość zajmują.  

Ok, z tymi poszetkami to prawda, ale facet zdecydowanie jest dandysem (garnitur seersucker, piękne węzły krawatów, fajne kołnierzyki) i wyróżnia się na plus.

• Oceniam pozytywnie 5
Opublikowano
9 hours ago, Mamrot said:

Czy może mi ktoś wytłumaczyć, do czego służy akcesorium łączące butonierkę z brustaszą?

Może po to żeby poszetki ktoś nie gwizdnął. Biorąc pod uwagę ile taka poszetka potrafi kosztować, ma to pewne uzasadnienie:)

• Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, Mamrot napisał:

Czy może mi ktoś wytłumaczyć, do czego służy akcesorium łączące butonierkę z brustaszą?

Jeden z czołowych ekspresjonistów, duńsko-niemiecki malarz Emil Nolde z zegarkiem na łańcuszku w brustaszy (Brusttaschenuhrenkette) Niestety był zajadłym rasistą i antysemitą. Nic nie pomogło, NSDAP odwdzięczyła się zaliczając jego twórczość do tzw. sztuki zdegenerowanej.

SONDERBEILAGE_HEIMAT_1_24b9d684-1155-4bff-890e-f5ab886134ca--262x337.jpg.44b901b6214b346b6c5dc7b4b83a25e5.jpg

Takie umieszczanie zegarka było rozwiązaniem w przypadku smokingu dwurządowego, bo był  noszony bez kamizelki. Najwidoczniej przyjęło się też poza smokingiem. U Majakowskiego dwa zegarki (?) 

• Oceniam pozytywnie 2