pablocito Napisano 22 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2020 Moja ś.p. babcia by powiedziała: dejże spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belgravia Napisano 23 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2020 Szanowni forumowicze dla mnie podejście , że buty to albo "taniocha" lub "gorszy sort" są po prostu nieakceptowalne, nie wiem , czy macie swoje biznesy, czy nie ale jeśli tak każdy z Was podchodzi do klienta to dziękuje bardzo. Wydaje swoje pieniądze i oczekuje , że produkt będzie pełnowartościowy. Rozumiem , że Wasze buty za 2000 lub 3000 gdyby były ze skazą również by Wam nie przeszkadzały. W brytyjskim sklepie Loake takie wpadki ( jeśli taki but w ogóle znalazłby się w obrocie - a wiem, że nie ) skończyłyby się wymianą obuwia na nowe i dołożeniem drugiej dowolnie wybranej pary w ramach przeprosin. Ale to Polska i tu klienta, który zapłacił wysyła się na drzewo po banany. To, że buty kosztowały 699zł nie oznacza , że mogą być wciśnięte klientowi jako niepełnowartościowy produkt, bo większość moich przedmówców uważa chyba, że taka cena to nie cena i za nią nic nie można oczekiwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 23 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2020 Zapewne buty możesz zwrócić- na pewno jeśli był to zakup online (nie mam pewności czy kupowałeś je w salonie czy online). Natomiast jeśli kupowałeś je w salonie to dziwi mnie Twoje podejście- mogłeś buty dokładnie obejrzeć. Swoją drogą nie sądzę, żeby takie niedoskonałości klasyfikowały te buty jako seconds- na pewno nie w tej linii Loake. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 23 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2020 Godzinę temu, Belgravia napisał: Szanowni forumowicze dla mnie podejście , że buty to albo "taniocha" lub "gorszy sort" są po prostu nieakceptowalne, nie wiem , czy macie swoje biznesy, czy nie ale jeśli tak każdy z Was podchodzi do klienta to dziękuje bardzo. Wydaje swoje pieniądze i oczekuje , że produkt będzie pełnowartościowy. Rozumiem , że Wasze buty za 2000 lub 3000 gdyby były ze skazą również by Wam nie przeszkadzały. W brytyjskim sklepie Loake takie wpadki ( jeśli taki but w ogóle znalazłby się w obrocie - a wiem, że nie ) skończyłyby się wymianą obuwia na nowe i dołożeniem drugiej dowolnie wybranej pary w ramach przeprosin. Ale to Polska i tu klienta, który zapłacił wysyła się na drzewo po banany. To, że buty kosztowały 699zł nie oznacza , że mogą być wciśnięte klientowi jako niepełnowartościowy produkt, bo większość moich przedmówców uważa chyba, że taka cena to nie cena i za nią nic nie można oczekiwać. Niech kolega reklamuje, nikt mu nie broni. Ja tylko napisałem, że to najniższa linia loake i biorąc to pod uwagę, nie przejmowałbym się półcentymetrową ryską na kancie podeszwy, bo te buty po 3 wyjściach będą miały dziesiątki niedoskonałości. To są buty do chodzenia, a nie tylko podziwiania, wielu z nas przechodziło etap fascynacji parą obuwia, jakby to było nie wiadomo jakie dzieło sztuki, bo kosztowały więcej niż 300-400 złotych. U mnie już przy trzeciej czy czwartej parze, znacznie lepszej jakościowo niż L1 podejście się zmieniło - mam w życiu większe zmartwienia niż draśnięcie na kancie czy 1 mm plamka przy dziurce od sznurowadła. Trzymam kciuki za reklamację. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 23 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2020 @Belgravia a pytałeś w ogóle w tym sklepie, czy przyjmą Ci zwrot, czy robisz aferę zanim zapytałeś w sklepie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emarcins Napisano 26 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2020 Wada buta śmieszna, wg. mnie może wynikać w niedokładnego trimmingu podeszwy, co w Loake jak i wielu innych markach obuwniczych wykonywane jest ręcznie. Tak jak poprzednicy się wypowiedzieli, dla butów z tej linii i w tej półce jakościowej można zakładać drobne niedopatrzenia. Co do obsługi w salonach Loake, to jestem przekonany, że jeśli buty nie były użytkowane to została para wymieniona, a jeśli byłeś tak roszczeniowy jak tu na forum to i mogli zaproponować np. wosk gratis bądź -20% na prawidła. Trochę mnie śmieszy pisanie, że w Anglii dostałbyś parę gratis w ramach przeprosin, bo nie widzę podstaw do wybujałych przeprosin i nawiązki za coś, co jest w fabrykach Loake (i sklepach w Europie) codziennością. Reklamacja to Twoje święte prawo i Loake podchodzi do takich praktyk prokonsumencko, choć ze względu na proces produkcyjny czasami wymaga to czasu. Częściowy ręczny nakład pracy ma niestety to do siebie, zwłaszcza biorąc pod uwagę, że jest to produkcja butów na masową skalę a nie dłubanie jednej, spersonalizowanej pary, że pojawiają się małe niedociągnięcia. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ph7 Napisano 24 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2020 Po trzech latach i grubo ponad setce wyjść, trudno o lepszą rekomendację jak zakup kolejnej pary Loake Anglesey. 5 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 24 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2020 Fajne. @ph7, co skłoniło Cie do zakupu drugich, identycznych butów różniących się tylko odcieniem? (zakładam, że pierwsze mają się dobrze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ph7 Napisano 24 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2020 To moje ulubione buty zarówno pod względem dopasowania jak i wyglądu oraz ładnie się starzeją. Trafiła się możliwość kupna w dobrej cenie to się długo nie zastanawiałem. 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 24 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2020 1 godzinę temu, Koval napisał: Fajne. @ph7, co skłoniło Cie do zakupu drugich, identycznych butów różniących się tylko odcieniem? (zakładam, że pierwsze mają się dobrze) Znam ludzi, którzy zbierają AS z linii Exclusive we wszystkich możliwych kolorach - zwłaszcza Moore i Hunt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturlep Napisano 24 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2020 5 godzin temu, ph7 napisał: To moje ulubione buty zarówno pod względem dopasowania jak i wyglądu oraz ładnie się starzeją. Trafiła się możliwość kupna w dobrej cenie to się długo nie zastanawiałem. można wiedzieć gdzie kupowałeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ph7 Napisano 24 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2020 Obie pary na ebay. Świeży zakup pochodzi z Northhampton Shoes, fabrycznego outletu Loake. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 25 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2020 @ph7 wysłali Ci do PL ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ph7 Napisano 25 Kwiecień 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2020 Tak, DPD. Wybaczcie kolejne zdjęcie ale bardzo cieszę z zakupu. Zmusiłem je nawet do wyjścia po bułki w dresie. 9 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Osiallo Napisano 6 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2020 Panie i Panowie, zamówiłem wczoraj w outlecie MacaroniTomato buty Loake i dziś są już u mnie. Proszę o ocenę i poradę. Chodzi o te defekty, czy uda się to skorygować kremem? Oraz o ogólną opinię o tych butach Linia 1880 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JMes Napisano 6 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2020 Plam na cholewce nie da się skorygować kremem. Zniknęłyby po przemalowaniu na ciemniejszy brąz, ale chyba nie o to Ci chodzi i nie chcesz dokładać kilku stów do malowania. Kupowanie butów w sklepach, gdzie głownie sprzedają garnitury, spodnie, marynarki to zły pomysł, bo buty te najczęściej służą dla klientów, którzy mierzą spodnie, by dopasować długość nogawki do butów garniturowych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 6 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2020 14 minut temu, JMes napisał: Kupowanie butów w sklepach, gdzie głownie sprzedają garnitury, spodnie, marynarki to zły pomysł, bo buty te najczęściej służą dla klientów, którzy mierzą spodnie, by dopasować długość nogawki do butów garniturowych. Ciekawe spostrzeżenia. Kupiłem kilka par butów w sklepie New&Lingwood, który sprzedaje głównie garnitury spodnie i marynarki, są to jedne z najlepszych par butów które posiadam. @Osiallo Jeżeli chodzi o te Loake, to również nie wydaje mi się że krem wszystko zamaskuje. Buty wyglądają jak seconds. Natomiast tak jasne buty i tak dosyć szybko zaczną się brudzić (lub jak kto woli patynować), a takich plam i rozmaitych odbarwień z czasem będzie widocznych coraz więcej. Jeżeli zapłaciłeś na wyprzedaży cenę jak za seconds i buty Ci się podobają, to bym je zostawił, nakremował i nosił. Ewentualnie możesz skontaktować się ze sklepem w sprawie dodatkowej zniżki, bo sprzedali Ci seconds jako towar pełnowartościowy, a to nie powinno się zdarzyć. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Osiallo Napisano 7 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2020 Dziękuję Panowie za odpowiedzi. Musze przez weekend przemyśleć czy by ich nie zwrócić, bo jednak nie tego się spodziewałem. W opisie ogłoszenia nie było nic o defektach, i przystaję do opinii @Zajac Poziomka, że buty są z kategorii seconds. Buty co prawda były tanie, bo zapłaciłem za nie 720 zł, ale niesmak pozostaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 7 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2020 Cena zdecydowanie jak za seconds. Na ebayu secondsy kosztują w granicach 700-800zł. Zdjęcia są robione z bardzo bliska. Jak napisał Zając- przebarwienia na tak jasnych butach pojawią się dość szybko i przestaniesz na nie zwracać uwagę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
john220 Napisano 9 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2020 W dniu 20.01.2020 o 21:47, Belgravia napisał: Szanowni Panowie, właśnie wróciłem do domu i otworzyłem pudełko z L1 i tu zonk - jeden z butów ma dla mnie skazę jakby od noża lub jakiegoś innego ostrego narzędzia - czy mam reklamować buty Waszym zdaniem ? Czy może dać sobie spokój? Dla mnie jest to totalne rozczarowanie , że personel wcisnął mi takie badziewie - aż tak było widać , że to mój 1 zakup? Sam jestem tu w miarę nowy. Po kilku zakupionych parach powiem tylko, że ta malutka skaza nie ma żadnego znaczenia. Tak jak piszą bardziej doświadczeni koledzy, to szczegół niewarty uwagi, w dodatku na przedmiocie użytkowym, który i tak po pierwszym wyjściu będzie miał kilka mniejszych skaz. Drażnią dopóki nie uświadomisz sobie, że nikt poza Tobą tego nie widzi, a już z pewnością nikt o to nie dba. Przeszkadza Ci? Weź zakupiony do tych butów krem, posmaruj i po sprawie. Ewentualnie reklamuj, ale w linii L1 możesz trafić o wiele gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kresy Napisano 10 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2020 Cześć, czy ma może ktoś z Panów model Loake Sedbergh i może się wypowiedzieć o ich jakości? Interesuje mnie przede wszystkim jak skóra się starzeje i na ile mocna jest podeszwa? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 10 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2020 Te Loaki mają przyzwoitą skórę, a podeszwa jest wytrzymała. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fermiol Napisano 11 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2020 Czy posiada ktoś loaki z serii export grade i jest w stanie wypowiedzieć się o ich jakości względem konkurencji? Mam tu na myśli zwłaszcza TLB, które są do dostania za 1500zł czyli trochę taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Egonax Napisano 11 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2020 @Fermiol mam Trinity z linii EG i Buckinghamy 1880. Trinity mają lepszą (miękką) skórę, wyższe podbicie. Buckinghamy robią u mnie za „woły robocze” i dają radę. Trinity w rozmiarze 8,5 pasują idealnie. B mam 9, ale tylko dlatego, że prz 8,5 miałem Victorię na podbiciu. Gdybym dziś miał wybierać Loake, to tylko EG. Nie pomogę przy porównaniu do TLB. Nic od nich nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturlep Napisano 2 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2020 Avon Brown Suede 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi