flozbi Napisano 26 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2016 Mi napisali, że kasę za przesyłkę oddadzą, przez 3 tygodnie jej nie dostałem, w końcu jak przyszedł reklamowany towar zamiast prawideł bukowych, prawidła na sprężynie to zaliczyłem je na poczet wysyłki;-). Widziałem, że mają ponad 50 negatywów, ale człowiek sobie tłumaczył: a co tam, to tylko prawidła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sanctim Napisano 30 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2016 Co do mojego wcześniejszego pytania to dostałem informację ze sklepu Shoepassion, że najlepiej będą pasować prawidła o rozmiar mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 30 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2016 Kupiłem od M S+S prawidła i są na nich jakieś zacieki, takie kryształki. Wygląda to trochę jak cukier, jak przetrzeć palcem zostaje biały ślad. Co to jest i czy mogę to włożyć do buta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 30 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2016 Nie przejmuj się, to normalne, ale dla pewności rzuć jeszcze fotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 30 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2016 Nie przejmuj się, to normalne, ale dla pewności rzuć jeszcze fotkę. Mam nadzieję, że forum zeskaluje zdjęcie. przepraszam, ale w nowym windowsie nie umiem tego zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 30 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2016 Mam nadzieję, że forum zeskaluje zdjęcie. przepraszam, ale w nowym windowsie nie umiem tego zrobić Otwórz zdjęcie za pomocą --->paint--->zmień rozmiar zdjęcia (w lewym górnym rogu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 30 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2016 Dzięki. Kiedyś był taki microsoft photo editor i on to wszystko robił. Nie wiedziałem, że paint tak potrafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 30 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2016 Spokojnie możesz bez obaw użytkować prawidła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 30 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2016 Nic im nie jest (ale nie dziwię się, że akurat Ty jesteś czujny). Tak myślałem, że to jakiś zaciek olejkowy, ale wolałem zapytać. Dziękuję Wam obu za odpowiedzi. Co do mnie, to niestety tak, mam trochę skrzywioną psychikę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaryta Napisano 31 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2016 Panowie, skąd taka różnica w cenie prawideł np. takich http://allegro.pl/prawidla-do-butow-cedrowe-drewniane-40-41-massido-i6072282164.htmla np. tych sprzedawanych na patine.pl? Różnica w cenie trzykrotna, czy jakość i funkcjonalność faktycznie warta trzy razy wyższej ceny? Czy płacimy za markę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 31 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2016 Kiedyś pojawiły się prawidła dwuczęściowe (bez regulacji szerokości w palach), dobre jakościowo, po 25 zł za sztukę. Niestety, kupiłem tylko 5 par. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 1 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2016 Panowie, skąd taka różnica w cenie prawideł np. takich http://allegro.pl/prawidla-do-butow-cedrowe-drewniane-40-41-massido-i6072282164.htmla np. tych sprzedawanych na patine.pl? Różnica w cenie trzykrotna, czy jakość i funkcjonalność faktycznie warta trzy razy wyższej ceny? Czy płacimy za markę? Zakupiłem te prawidła, które podałeś w linku. Dobrze, że wziąłem rozmiar mniejsze niż normalnie, bo są duże. Wykonanie jak na made in china nie jest złe: prawidło lewe tej samej wielkości co prawe, pęknięć też nie ma, prawidło dobrze wypełnia buty, w tej cenie kupiłbym je ponownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astaroth Napisano 2 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2016 Panowie, jakich i jakiego rozmiaru prawideł używacie do YANKO na kopycie 915 rozmiar 43,5 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friedman Napisano 2 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2016 U mnie świetnie sprawdzają się te z Królewskiego Herbu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinJarosz Napisano 5 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2016 Zakupiłem te prawidła, które podałeś w linku. Dobrze, że wziąłem rozmiar mniejsze niż normalnie, bo są duże. Wykonanie jak na made in china nie jest złe: prawidło lewe tej samej wielkości co prawe, pęknięć też nie ma, prawidło dobrze wypełnia buty, w tej cenie kupiłbym je ponownie. Kupiłeś może prawidła w rozmiarze 40-41? Jeśli tak, to czy długość jest taka jaką podają na stronie aukcji? Jak już pisałem, szukam prawideł do Berwickow w rozmiarze 7,5 i myślałem właśnie nad tymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 5 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2016 Tak jak na stronie 28,5 cm. Do moich Berwicków w rozm. 7,5 pasują bardzo dobrze, większe na pewno by były ża duże. Te już musiałem delikatnie doręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 5 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2016 U mnie świetnie sprawdzają się te z Królewskiego Herbu. Byłem w ubiegłym tygodniu w sklepie szewskim w Warszawie ul. Wolności i leżały tam prawidła z logo Królewski Herb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aszyn Napisano 5 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2016 Ja także korzystam z królewskiego Herbu i kupiłem 42-43 pasują do Meerminów Oxford UK9 na lekkie dociśnięcie. Do UK8.5 też weszły, ale na styk. Podejrzewam, że UK9.5 też by wypełniły elegancko, ale nie byłoby już takiej siły rozpierającej podłużnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friedman Napisano 6 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2016 Też kupiłem te prawidła: http://allegro.pl/prawidla-do-butow-cedrowe-drewniane-40-41-massido-i6072282164.html Są dość duże, ale nie tyle na długość, co na obwód. Świetnie wypełniają buty z wysokim podbiciem. Bardzo dobrze pasują do kopyta Elton, natomiast do 915 nawet nie weszły (pewnie byłby potrzebny mniejszy rozmiar). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.zacharewic Napisano 6 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2016 Kupiłem ostatnio prawidła firmy ALTO i jestem bardzo zaniepokojony biało-szarym "czymś" w jednym z nich. Wygląda to dla was na pleśń? Dzwoniłem do sklepu i zostałem poinformowany, że to żywica... Wysłałem maila do sklepu ze zdjęciami i czekam na odpowiedź ale w międzyczasie byłbym wdzięczny za fachową opinie kolegów z forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alterte Napisano 6 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2016 Piszecie, że te prawidła są dosyć duże: http://allegro.pl/prawidla-do-butow-cedrowe-drewniane-40-41-massido-i6072282164.html Potrzebuję coś do Berwicków 42,5 tęgość G, myślicie, że prawidła 42-43 mogą się okazać za duże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 6 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2016 Wydaje mi się, że będą ok jak dokręcisz śróbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 6 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2016 Kamil, to żywica, mam ja też w kilku swoich prawidłach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 6 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2016 Wydaje mi się, że będą ok jak dokręcisz śróbę. Śrubę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 6 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2016 KamilW tym miejscu nie powinno Ci to przeszkadzać. Wyczyścić i używać prawideł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi