Skocz do zawartości

Prawidła budżetowe i te droższe - dyskusje i porady

jfk

Rekomendowane odpowiedzi

Mi napisali, że kasę za przesyłkę oddadzą, przez 3 tygodnie jej nie dostałem, w końcu jak przyszedł reklamowany towar zamiast prawideł bukowych, prawidła na sprężynie to zaliczyłem je na poczet wysyłki;-). 

Widziałem, że mają ponad 50 negatywów, ale człowiek sobie tłumaczył: a co tam, to tylko prawidła...

Panowie, skąd taka różnica w cenie prawideł np. takich http://allegro.pl/prawidla-do-butow-cedrowe-drewniane-40-41-massido-i6072282164.htmla np. tych sprzedawanych na patine.pl? Różnica w cenie trzykrotna, czy jakość i funkcjonalność faktycznie warta trzy razy wyższej ceny? Czy płacimy za markę?

Zakupiłem te prawidła, które podałeś w linku. Dobrze, że wziąłem rozmiar mniejsze niż normalnie, bo są duże. Wykonanie jak na made in china nie jest złe: prawidło lewe tej samej wielkości co prawe, pęknięć też nie ma, prawidło dobrze wypełnia buty, w tej cenie kupiłbym je ponownie. 

Zakupiłem te prawidła, które podałeś w linku. Dobrze, że wziąłem rozmiar mniejsze niż normalnie, bo są duże. Wykonanie jak na made in china nie jest złe: prawidło lewe tej samej wielkości co prawe, pęknięć też nie ma, prawidło dobrze wypełnia buty, w tej cenie kupiłbym je ponownie. 

Kupiłeś może prawidła w rozmiarze 40-41? Jeśli tak, to czy długość jest taka jaką podają na stronie aukcji? Jak już pisałem, szukam prawideł do Berwickow w rozmiarze 7,5 i myślałem właśnie nad tymi.

Ja także korzystam z królewskiego Herbu i kupiłem 42-43 pasują do Meerminów Oxford UK9 na lekkie dociśnięcie. Do UK8.5 też weszły, ale na styk. Podejrzewam, że UK9.5 też by wypełniły elegancko, ale nie byłoby już takiej siły rozpierającej podłużnie.

Też kupiłem te prawidła: http://allegro.pl/prawidla-do-butow-cedrowe-drewniane-40-41-massido-i6072282164.html

Są dość duże, ale nie tyle na długość, co na obwód. Świetnie wypełniają buty z wysokim podbiciem.

Bardzo dobrze pasują do kopyta Elton, natomiast do 915 nawet nie weszły (pewnie byłby potrzebny mniejszy rozmiar).

Kupiłem ostatnio prawidła firmy ALTO i jestem bardzo zaniepokojony biało-szarym "czymś" w jednym z nich. Wygląda to dla was na pleśń? Dzwoniłem do sklepu i zostałem poinformowany, że to żywica... Wysłałem maila do sklepu ze zdjęciami i czekam na odpowiedź ale w międzyczasie byłbym wdzięczny za fachową opinie kolegów z forum :)

f7f6f8ceb0678031bca9316b1be38765.jpg

24c5d6a50e419faf15d1ce901e4697f9.jpg

63f47036380fb44d1b11bce8a73c1a28.jpg

da516171db1761843d367df64f7e6a5d.jpg