meqoq Napisano 11 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2011 Jestem nowy na forum wiec prośba o wyrozumiałość. Pewnie wątek był walkowany setki razy ale powiedzcie proszę jak kupować buty w sieci? Z tego co zauważyłem rozmiar rozmiarowi nierówny. Ostatnio kupiłem Tod'sy w rozmiarze 9,5 gdzie regularnie noszę 10 a czasem 10,5. Tego samego dnia przymierzalem buty od Ferragamo i 9,5 nie zdolalem nawet włożyć na stopę. Boje się ze nie wstrzele się rozmiarowo i będę odsylal. Jakie macie sprawdzone patenty na zakup butów w odpowiednim rozmiarze?Czytaj forum, to nie boli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkrol Napisano 11 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2011 Czy ktoś z Was ma porównanie rozmiarówki Loake i Lloyd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ral1n Napisano 5 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2011 Witam serdecznie, z góry przepraszam za odgrzanie kotleta, gdyż chciałbym spytać Was o doświadczenie z wymianą butów. Jak wiemy co kopyto to inna "zasadzka" - w niedalekiej przyszłości chciałbym nabyć buty przez internet. Czy jeżeli skorzystam z usługi MTO - i rezultat będzie inny, niż oczekiwania właściciela, czy producent robi problemy np. z dwukrotnym zwrotem? Wyobrażam sobie dwa rozwiązania: a) kontakt ze stroną www, która oferuje buty o podanie szczegółowych danych danego modelu, np. wspomnianej tu wkładki, i / lub zamówić 2 pary z tolerancją +/- 0,5 od razu i jedną mniej właściwą odesłać ... Jakieś przemyślenia, doświadczenia? Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ral1n Napisano 5 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2011 Czyli całą paletę rozmiarów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 20 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2012 Czy jest możliwe dopasowanie loafersów, które na szerokość są ok, ale - po maksymalnym wsunięciu stopy do przodu - mają ok 1 cm przestrzeni w pięcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 20 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2012 1 cm to już trochę dużo. Ja przy swoich zamszakach miałem ok 0,5 cm nadmiarowego luzu - zniwelowałem to dodatkową wkładką, ale nadal pięta przemieszcza się przy chodzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 21 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2012 Czy jest możliwe dopasowanie loafersów, które na szerokość są ok, ale - po maksymalnym wsunięciu stopy do przodu - mają ok 1 cm przestrzeni w pięcie? Wiem że u szewców można wszyć tzw. zapiętki. Są skórzane bądź żelowe. Te żelowe są na kleju i możesz je samemu przykleić. Koszt tego jest bardzo niski. 7- 20 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 21 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2012 Skórzane też są samoprzylepne (wyglądają dokładnie jak na zdjęciu powyżej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 21 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2012 Testowałem i skórzane, i żelowe. Ze skórzanych pod dwóch założeniach zrobił się naleśnik i przestały spełniać swoją funkcję. Żelowe lepiej sie sprawdzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 21 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2012 Czy jest możliwe dopasowanie loafersów, które na szerokość są ok, ale - po maksymalnym wsunięciu stopy do przodu - mają ok 1 cm przestrzeni w pięcie? Spróbuj zastosować półwkładki skórzane z pelotą metatarsalną. Generalnie są one przeznaczone, aby poprawić komfort chodzenia, jednakże niejako "skutkiem ubocznym" jest lepsze dopasowanie obuwia do stopy. Jest jednak jeden warunek, buty na podbiciu muszą być troszkę luźne. W około 70 % pozwala to wyeliminować "człapiącego buta". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 22 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2012 Panowie czy spotkaliscie sie z kopytem, ktore jest nieco szersze w palcach, ale dosc waskie na luku srodstopia / podbiciu? Praktycznie wszystkie buty, ktore sa na mnie dobre w palcach, sa szerokie po calosci, co oznacza olbrzymia ilosc luzu i 'pustki' w okolicach luku, po wewnetrznej stronie buta. Wyglada to conajmniej nieciekawie:( Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 22 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2012 Dziękuję za odpowiedzi. Co prawda chodziło mi również o ocenę, czy 1 cm to nie za dużo, żeby w ogóle podejmować jakieś działania, ale buty są na tyle ładne, że spróbuję skorzystać z w/w rad i je (buty) okiełznać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zby Napisano 22 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2012 kilka niepotrzebnych postów w tym temacie; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bondepart Napisano 20 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2012 Witajcie, Mam pytanie do posiadaczy butów crockett-jones, szczególnie mokasynów Czy możliwe jest, że numeracja crockett jest zawyżona? Normalnie noszę 9,5 (28,6cm, w loake, CTerwhitt) , w C&J powiedziano mi, że potrzebuje numer 10,5. Też macie taką różnicę w numeracji? pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 20 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2012 mam 2 pary C&J i moja numeracja nie rożni się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 20 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2012 Witajcie, Mam pytanie do posiadaczy butów crockett-jones, szczególnie mokasynów Czy możliwe jest, że numeracja crockett jest zawyżona? Normalnie noszę 9,5 (28,6cm, w loake, CTerwhitt) , w C&J powiedziano mi, że potrzebuje numer 10,5. Też macie taką różnicę w numeracji? pozdrawiam, SiDżeje możesz przymierzyć w E. Bergu to będzie najlepsza odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bondepart Napisano 20 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2012 Witajcie, Mam pytanie do posiadaczy butów crockett-jones, szczególnie mokasynów Czy możliwe jest, że numeracja crockett jest zawyżona? Normalnie noszę 9,5 (28,6cm, w loake, CTerwhitt) , w C&J powiedziano mi, że potrzebuje numer 10,5. Też macie taką różnicę w numeracji? pozdrawiam, SiDżeje możesz przymierzyć w E. Bergu to będzie najlepsza odpowiedź. Do W-wy mam 300 km, to trochę daleko aby jechać mierzyć buty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 20 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2012 Jaki model C&J i jaki Loake? Na pewno potrzebujesz buty przynajmniej o 0,5 rozmiaru większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 20 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2012 Moja stopa ma 28,4cm i idealnie pasuje rozmiar 8,5 CJ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 20 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2012 Nie znam sie na CJ, ale to pewnie kwestia tegosci. Aha i jeszcze ustalcie czy rozmawiacie o rozmiarach UK / US. To tak na wszelki wypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 20 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2012 Moja stopa ma 28,4cm i idealnie pasuje rozmiar 8,5 CJ.Ośmielę się być niewiernym Tomaszem i napiszę: nie uwierzę dopóki nie dotknę. Tęgość tęgością, ale rozumiem że rozmawiamy o długości. Nie ma takiej możliwości żeby stopa mierząca 28,4 cm to był rozmiar 8,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bondepart Napisano 20 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2012 Jaki model C&J i jaki Loake? Na pewno potrzebujesz buty przynajmniej o 0,5 rozmiaru większe. Model C&J Cavendish zamszowy. Stopę mam raczę wąską. Do tej pory nosiłem 9,5(loafersy loake- lincoln)było OK,a dziś w mailu sugerują 10,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 20 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2012 ,,Ośmielę się być niewiernym Tomaszem i napiszę: nie uwierzę dopóki nie dotknę. Tęgość tęgością, ale rozumiem że rozmawiamy o długości. Nie ma takiej możliwości żeby stopa mierząca 28,4 cm to był rozmiar 8,5". Wiem,że trudno w to uwierzyć .Może to specyfika modelu Cliford,sprawdziłem przed chwilą ,rozmiar wew. buta 8,5 E., Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 21 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2012 Moja stopa ma 28,4cm i idealnie pasuje rozmiar 8,5 CJ. Nie ma takiej możliwości żeby stopa mierząca 28,4 cm to był rozmiar 8,5.Piszesz konkretnie o C&J? Ja mam 275mm i jak zamówiłem dla kumpla Loaki 1880 8.5 to się okazało, że stopa mniejsza o prawie centymetr odnalazła by się w tych butach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 21 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2012 Pisze wyłącznie C&J Cliford. Rozmiarówka potrafi zaskakiwać mam, trzy pary butów Lorenzo Banfi,wszystkie są wykonane na tym samym kopycie z tą różnicą ,że jedna para to oxfordy zamszowe z ażurem a druga bez niego, trzecia to monki skórzane.W pierwszym wypadku jest to rozmiar 9 w drugim 8,5 a w trzecim 9,5!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi